Sök
Samsung BD-P2500

Samsung BD-P2500

Utmärkt även för dvd

2008-11-13

Hög kvalitet från blu-ray men Samsung BD-P2500 övertygar även med sin återgivning från vanlig dvd. Pluspoäng för analog 7.1-utgång men det saknas en del multimediafärdigheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 5/5 "Analog-Ausgang ist löblich"
Audiovision 87/100 "Spitzenvorstellung"
Comon 5/6 "Vanvittigt skarpe billeder"
Video 86/100 "Sehr gute DVD-Bildqualität"

Vad tycker testarna?

Samsung BD-P2500 är en mycket bra spelare för både blu-ray och dvd. Det blir beröm för färger, skärpa, detaljåtergivning och rörelsehantering. Stödet för de olika ljudformaten anses också vara bra men flera testare ställer sig frågande till varför enbart dolby truehd kan avkodas internt till pcm för att skickas ut via den analoga 7.1-utgången och inte dts hd. Det senare kan enbart göras om till dts 5.1. Stöd för profil 2.0 är ett plus men att tillverkaren inte använt nätverksingången och usb-porten för återgivning av bilder och musik anses vara dumdristigt, speciellt med tanke på att många av konkurrenterna kan just det.

Audio

"Analog-Ausgang ist löblich"

Samsung BD-P2500 tar hem testsegern när Audio jämför BD-P2500 med Panasonic DMP-BD35 och Sony BDP-S350. Anledningen till detta uppges främst vara att enheten har den bästa ljudåtergivningen samtidigt som det är den enda produkten av de tre som bjuder på analog 7.1-utgång. Möjligheten att skicka ut hd-ljud som pcm är Samsungs spelare också ensam om vilket ger pluspoäng. Detta trots att det bara omfattar truehd och inte dts hd som enbart kan skickas okomprimerat över hdmi. Testaren menar också att BD-P2500 levererar en bra sömlös bild med kontrastrika färger från blu-ray samt att uppskalning av dvd sköts mycket bra.

Källa: Audio (DE) nr 11 2008

Audiovision

"Spitzenvorstellung"

Audiovision menar att Samsung BD-P2500 levererar en mycket detaljerad och skarp bild med blu-ray. Färger blir mycket bra och rörelser hanteras utan problem. Det uppges också vara en utomordentlig dvd-spelare som levererar mycket bra bilder med god skärpa utan kantflimmer. Filmljud uppges bli transparent och dynamiskt när det skickas ut okomprimerat. Audiovision tittar också på Panasonic DMP-BD35 och Sony BDP-S350 och även om Samsung BD-P2500 har den bästa prestationen med både blu-ray och dvd menar testaren att konkurrenterna utgör bättre alternativ. Anledningen till detta uppges vara att de andra två har multimediafärdigheter och kan återge både mp3 och jpeg, något som Samsung BD-P2500 inte klarar av.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2008

Comon

"Vanvittigt skarpe billeder"

Danska Comon uppskattar att spelaren har stöd för blu-ray-profil 2.0 samt att den hanterar alla förekommande ljudformat och kan skicka ut desamma via sin analoga 7.1-utgång. Att nätverksingången och usb-porten inte kan användas till annat än för bd-live anses dock vara lite av ett slöseri. Bildprestationen med både blu-ray och dvd anses hålla toppklass, den senare tack vare en utmärkt uppskalning. BD-P2500 är den hittills bäst övertygande spelare som testats, avslutar Comon.

Källa: www.comon.dk (DK)

Video

"Sehr gute DVD-Bildqualität"

Video skriver att bilden som Samsung BD-P2500 levererar från blu-ray håller mycket högt mått. Detsamma uppges gälla för dvd-filmer där uppskalningen till 1080p sköts med bravur. Att enheten har analog 7.1-utgång ger pluspoäng men att enheten kan avkoda truehd internt och inte dts hd är inte lika uppskattat. Testaren anser också att tillverkaren kunde ha utnyttjat nätverksingången och usb-porten får återgivning också av format som jpeg, mp3 och divx och inte reserverat dem enbart för bd-live. Video tittar på ytterligare fyra spelare och placerar Samsung BD-P2500 på fjärde plats. Bäst i test blir Denon DVD-2500BT och Panasonic DMP-BD55. De andra två produkterna som testades är Funai B1-M110 och Sony BDP-S550.

Källa: Video (DE) nr 11 2008

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Samsung BD-P2500 är en blu-ray-spelare med stöd för profil 2.0. Det finns inbyggd dekoder för dts hd och truehd och uppskalning av dvd till 1080p. Bland anslutningarna märks hdmi, komponent, komposit, digital optisk ljudutgång och analog 7.1-utgång. Dessutom finns usb och ethernetanslutning för bd-live. Vikten är 2,9 kg och måtten är 430x59x271 mm.

Tillverkare: Samsung