Sök
Samsung BD-P1500

Samsung BD-P1500

Samsung spänner bågen

2008-08-26

BD-P1500 är ännu en av Samsungs blu-rayspelare. Testarna konstaterar att den möter förväntningarna och är ett av de bästa alternativen på marknaden just nu.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 “Refreshingly affordable”
Engadget HD “There’s a lot to like”
Pocket-lint 8/10 “Excellent movie playback”

Vad tycker testarna?

Samsung BD-P1500 anses vara den spelare som presterar bäst i sin prisklass. Bild- och ljudkvalité håller samma standard som många dyrare alternativ. De viktigaste funktionerna är inkluderade, bild- och ljud håller hög kvalitet och priset är inte avskräckande. Ett bra val, men testarna konstaterar också att Playstation 3 befinner sig i ungefär samma prisläge.

Home cinema choice

“Refreshingly affordable”

uploadedimages/articles/analysis/Samsung_BD-P1500_front.jpgTestaren på Home cinema choice anser att Samsung BD-P1500 är ett kap och menar att det är just priset som gör den överlägsen jämfört med tidigare upplagor. Bildkvaliteten med både blu-ray och dvd är hög och enligt testaren kan den jämföras med dyrare spelare. Sonys Playstation 3 nämns som "ett starkt alternativ" men det framhävs att med Samsung BD-P1500 får du en kraftigare spelare för pengarna. Att den även kan uppdateras via mjukvara är ett plus.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2008

Engadget HD

“There’s a lot to like”

Engadget HD tycker att Samsungs spelare hittills har nått upp till förväntningarna och menar att BD-P1500 inte är något undantag. Av alla upplagor är denna den snyggaste och bild- och ljudkvaliteten uppges vara perfekt. Det är lite synd att vissa funktioner som funnits på tidigare spelare skalats bort och att man ska behöva vänta på uppdateringar för att få en fullgod spelare. Det undras också vem som kommer välja den här spelaren framför den mångsidiga PS3:an från Sony. Är det dock endast en bra spelare du vill ha är detta det bästa alternativet, enligt Engadget HD.

Källa: www.engadgethd.com (US)

Pocket-lint

“Excellent movie playback”

uploadedimages/articles/analysis/Samsung_BD-P1500_front.jpgPocket-lint gillar Samsung BD-P1500. Att prislappen är låg märks inte på designen och spelaren fungerar också utmärkt. Även här prisas bildkvaliteten såväl med blu-ray som med uppskalad dvd och det anses vara positivt att det går så lätt att uppdatera maskinen. Negativa aspekter som nämns är att fjärrkontrollen känns plastig, att laddningstiderna är i längsta laget och att det saknas ett par ljudutgångar som dyrare spelare brukar ståta med. På det stora hela är det dock en mycket prisvärd spelare.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Samsung BD-P1500 är en blu-ray-spelare med dvd-uppkonvertering. Bland uppspelningsbara format märks vc-1, mpeg2, h.264. Spelaren har bd-profil 1.1, usb 2.0 och nätverksanslutning för uppgradering av programvaran. Bland anslutningarna märks hdmi, komponentutgång och optisk ljudutgång. Det finns dekoder för såväl dolby true hd och dts hd. Spelaren har måtten 430x59x271 mm och vikten 2,9 kg.

Tillverkare: Samsung