Sök
Samsung BD-P1400

Samsung BD-P1400

Kapacitet till bra pris

2008-02-22

En blu-ray-spelare till rimligt pris. Testarna gillar alla aspekter av bildkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild och ljud hemma 5/6 "Kontrastnivån är fenomenal"
Audiovision 83/100 "Um Welten besser als sein Vorgänger"
Audio 5/5 "Der Samsung spielte sehr luftig"
Cnet 7,6/10 "Outstanding soundtrack support"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att spelaren håller genomgående bra kvalitet. Skärpa och kontrast beskrivs som mycket bra, även färgåtergivningen får bra omdömen på det hela taget. Ljudet beskrivs som utmärkt och även anslutningsmöjligheterna är tillfredsställande. Det finns dock vissa brister som drar ner det slutgiltiga betyget, till exempel att det saknas bildjustering i menyn och spelaren inte är kompatibel med alla blu-ray-skivor. I sin helhet är det ändå en bra spelare och priset står sig väl i konkurrensen.

Bild och ljud hemma

"Kontrastnivån är fenomenal"

Bild och ljud hemma tycker att spelaren är snabb i starten om man jämför med konkurrenterna. En vanlig dvd-spelare är dock mycket snabbare. Menyerna är överskådliga och tilltalande men det finns endast grundläggande inställningar. Bildkvaliteten med blu-ray är bra överlag. Kontrasten beskrivs som fenomenal. Skärpan är bra men färgerna är aningen för varma. Effekten beskrivs som att bilden ibland beter sig som om tittaren hade solglasögon på sig. Ljudet är lite tunt men kristallklart, här har andra spelare mer klang. Men Samsung vinner mot många konkurrenter i slutändan med hjälp av ett rimligare pris.

Källa: Bild och ljud hemma (SE) nr 2 2008

Audiovision

"Um Welten besser als sein Vorgänger"

Audiovision gillar prislappen, som är lägre än många konkurrenters modeller med ungefär samma kvalitet. Hdmi 1.3 samt stöd för dolby true hd och dts-hd får pluspoäng. Menyerna är funktionella och man hittar lätt även om de kunde varit mer informativa. Både svärta och skärpa får höga betyg och modellen gör bra ifrån sig överlag. Testaren hittar dock några brister, som till exempel för få bildinställningar. Överlag står den sig bra i konkurrensen men spelaren blir inte helhjärtat rekommenderad.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2007

Audio

"Der Samsung spielte sehr luftig"

Audio anser att man kan förvänta sig en hel del av en blu-ray-spelare idag, då kvaliteten ständigt ökar i takt med att priser pressas ner. Både bild och ljud blir bättre och fler format stöds med varje ny generation av spelare. BD-P1400 har väl strukturerade menyer samt nätverksanslutning för uppdatering av mjukvara. Den producerar bra ljud, om än lite tunt surround. Priset är en klar fördel jämfört med konkurrenterna, där vissa kostar nästan dubbelt så mycket för ungefär samma prestanda.

Källa: Audio (DE) nr 1 2008

Cnet

"Outstanding soundtrack support"

Cnet tycker att spelaren producerar utmärkt bild vid blu-ray uppspelning samt att den har mycket bra ljudåtergivning. Man finner även att den har snäppet lägre pris än många av sina konkurrenter. Tyvärr är den endast kompatibel med blu-ray profil 1.0, vilket gör att vissa filmers bonusmaterial inte kan avnjutas. Det finns en del brister med användningen av denna modell, vilket drar ner betyget. Testaren anser att det är en bra spelare i sin helhet, men att man lika gärna kan vänta på antingen nya modeller eller en Playstation 3.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Samsung BD-P1400 är en blu-ray-spelare som spelar upp bland annat cd-rom, dvd-rom, dvd-video, dvd+/-r/w och ljud-cd. Bland anslutningarna finns en av varje: hdmi, analog multiljudutgång, optisk samt koaxial ljud ut, komponentvideo, s-video stereo och komposit. Video-dac 11 bit/216 MHz och 24 bit/192 kHz för ljud. Den stöder ljudformat som dolby digital lossless och dts hd. Måtten är 430x79x325 mm, vikt 4,2 kg.

Tillverkare: Samsung