Sök
Pioneer RCS-9H

Pioneer RCS-9H

Skenet bedrar

2005-04-19

Testarna är knappast imponerade av Pioneers HDD DVD-system. Visserligen får man tillgång till en hel del funktioner och anslutningsmöjligheterna är relativt goda, men det inte räcker för att uppväga den dåliga bilden och det halvdana ljudet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 “An average sound system”
What Hifi 2/5 “Promises much but delivers little”
Audio 3/5 “Ausgewogen und kräftig klingendes DVD-Komplettsystem”

Vad tycker testarna?

Testarna är inte alltför imponerade av Pioneer RCS-9H utan menar att det finns en hel del att förbättra. Testarna anser att systemet är snyggt och att det ser bra ut på papperet, men man har inte riktigt lyckats förvalta de tekniska specifikationerna. Såväl bild som ljud anses vara betydligt sämre än hos konkurrenterna, en testare upplever bilden som så dålig att man bara vill stänga av. Anslutningsmöjligheterna är bra, men testarna saknar uttag för komponentvideo.

What Video

“An average sound system”

RCS-9H-dvd

What Video menar att systemet visserligen ser proffsigt ut, men tyvärr så når inte de tekniska specifikationerna riktigt de krav som ställs. Anslutningsmöjligheterna är goda även om komponentutgång saknas. När det gäller prestandan så verkar systemet nästan indelat i två delar; huvudenheten som klarar DVD-uppspelningar med den äran, medan högtalarna nästan får kämpa för att nå upp till samma kvalitet. Uppspelad dialog lider också av att systemet inte riktigt verkar samstämmigt. Bilderna som överförs via RGB scart är av hög kvalitet med bra färger. Överhuvudtaget är bilder och funktioner utmärkta, men systemet faller på den mediokra ljudkvaliteten.

Källa: What Video, nr 291
What Hifi, feb 2005
Audio, nr 3 2005

What Hifi

“Promises much but delivers little”

What Hifi jämför Pioneer RCS-9H med JVC QP-D7AL, Panasonic SCHT25R och Philips LX7500R. Testvinnare är Philips medan Pioneer kommer på sista plats. Detta är det dyraste systemet i testet, men också det som erbjuder mest funktionalitet. Testaren uppskattar exempelvis att kunna spela in på såväl DVD som hårddisk. Man kan också placera högtalarna på olika sätt vilka gör distinkta skillnader på ljudet. Vidare ställer sig testaren frågande till avsaknaden av anslutningar till komponentvideo. Bilden är inte bra med störningar och återkommande ostabilitet. Snabba rörelser resulterar i eftersläpningar. Ljudet är på samma nivå och knappast något testaren rekommenderar.

Audio

“Ausgewogen und kräftig klingendes DVD-Komplettsystem”

Audio testar Pioneer RCS-9H tillsammans med Yamaha YSP-1 och KEF Kit100. Pioneer och KEF anses vara något bättre än Yamaha. Testaren menar att Pioneer uppvisar ett betydande antal funktioner och generösa menyer, något som gör att systemet kan vara relativt komplicerat att handskas med. Systemet övertygar ljudmässigt och anses ha originella surroundlösningar.

Cirkapris: 9900 kronor

Produktfakta: Pioneer RCS-9H är ett HDD DVD-system som erbjuder Dolby Digital/DTS/Dolby Pro-Logic II-kodning samt 80 GB hårddisk, effekt 600 W. Systemet kan spela in DVD-R/-RW och stöder 4x inspelningslägen. Anslutningsmöjligheterna är framtill DV in/ut, s-video in, kompositvideo in, stereoljud in samt uttag för hörlurar. Baktill finns uttag för två scart (RGB in/ut), optiskt digitalt ljud in/ut, analogt stereoljud in/ut, AM/FM uttag, RF in/ut. Dimensionerna är 420(b)x78(h)x398(d) mm. Systemet består av en basenhet, en subwoofer, två bakre högtalare och en främre.

Modell: Pioneer RCS-9H