Sök
Pioneer Elite BDP-HD1

Pioneer Elite BDP-HD1

Långsam men naggande god

2007-04-19

Pioneer Elite BDP-HD1 är en blueray-spelare med streamingmöjlighet från dator. Testarna menar att bildkvaliteten är häpnadsväckande, men musikuppspelning kunde varit bättre. BDP-HD1 är ännu inte släppt i Sverige.
Testkälla Kommentar
Video "Feine Töne"
Hd Guru "The industry’s most advanced to date"
Sound & vision "Top-notch video performance"
Cnet "Very expensive"
Ultimate av "Crisp and clear"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att spelaren är förhållandevis enkel att hantera, såväl bildskärmsmenyer som fjärrkontroll är bra. Alla nödvändiga anslutningar finns tillgängliga, testarna uppskattar särskilt internetanslutningsmöjligheten. Bildkvaliteten är strålande, såväl skärpa som kontrast och färgåtergivning beskrivs som mycket bra. Ljuduppspelningen är även den bra, men testarna ställer sig frågande till varför man inte kan spela upp vanliga cd-skivor. Spelaren är i likhet med sina konkurrenter inte alltför snabb.

Video

"Feine Töne"

Video påpekar att man via ethernetanslutningen kan överföra musik, film och foton från närmaste pc, en möjlighet som tillför en hel del värde till spelaren. Menysystemet är tydligt vilket gör överföringen enkel. Spelaren är inte helt optimerad för ljuduppspelning, bland annat är det en klar nackdel att man inte kan spela upp vanliga cd-skivor. Bildkvaliteten beskrivs överlag som mycket bra. Testaren rekommenderar att man kombinerar BDP-HD1 med en tv som klarar högupplösta signaler samt en vettig receiver för att få ut så mycket som möjligt av blueray-upplevelsen.

Källa: Video (DE) nr 4 2007

Hd Guru

"The industry’s most advanced to date"

Hd guru påpekar att spelaren inte är särskilt snabb, det tar omkring 1 minut och 25 sekunder från det att man startar spelaren till dess att man kan börja spela en skiva som redan sitter i. Är spelaren redan på tar det cirka 34 sekunder att få bild. BDP-HD1 uppvisar stora likheter med Sony BDP-S1, bland annat är de kompatibla med samma skivformat och arbetar lika snabbt. Bildkvaliteten, färgåtergivning och skärpa är utmärkt. Testaren menar att det är ett stort plus att man kan koppla ansluta spelaren till Internet och därmed snabbt komma åt tillgängliga uppgraderingar. Priset är högt, men för den som har råd och betraktar sig som en riktig hemmabioentusiast så är det värt pengarna.

Källa: hdguru.com (US)

Sound & vision

"Top-notch video performance"

Sound & vision menar att jämfört med konkurrenterna så erbjuder spelaren på ett förhållandevis litet antal funktioner. Testaren uppskattar möjligheten att strömma exempelvis ljud och video från sitt hemmanätverk. Att man inte kan spela upp vanlig cd är ett minus. Spelaren är inte heller speciellt snabb. Bildkvaliteten är dock så pass bra att den är värd att vänta på. Skärpan är extremt hög och detaljåtergivningen är häpnadsväckande. Även om spelaren saknar avkodning för avancerade ljudformat så hanteras ändå ljudeffekter med den äran.

Källa: www.ecoustics.com (US)

Cnet

"Very expensive"

Cnet anser att den största nackdelen med spelaren är att den är mycket dyr även om den är mycket kompetent och erbjuder bland annat en ethernetanslutning. Fjärrkontrollen är väldesignad och menyerna är tydliga vilket gör att användarvänligheten är hög. Testaren tycker att bristerna på ljudsidan är framträdande, man kan varken spela upp vanliga cd-skivor, sacd eller dvd-audio. Anslutningsmöjligheterna är ganska standardiserade, om man bortser från ethernet-anslutningen som är ett välkommet tillskott. Hdmi version 1.3 hade dock varit välkommet. Använder man sig av formatet 1080p/24 uppstår en del bildstörningar, men vid övriga format är prestandan utmärkt. Skalar man upp vanliga dvd-filmer kan dock bilden bli något "mjuk".

Källa: ecoustics-cnet.com.com (US)

Ultimate av

"Crisp and clear"

Ultimate av påpekar att spelaren inte är kompatibel med vare sig Dolby TrueHD eller DTS-HD Master Audio. Testaren menar att det är sannolikt att man relativt snart kommer att rätta till detta genom att uppdatera programvaran. BDP-HD1 kan skala upp vanliga dvd-skivor till 1080p via hdmi, vilket är bra. Testaren uppskattar tillgången av ethernetanslutning, vilken gör att man bland annat lätt kan genomföra uppdateringar av programvara. Bildkvaliteten är något alldeles extra, bilderna är kristallklara, oerhört skarpa och i det närmaste tredimensionella. Jämfört med Playstation 3 är bilden betydligt bättre och det beror inte på att Playstation är dålig utan snarare på att denna spelare är oerhört bra.

Källa: www.ultimateavmag.com (US)

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Pioneer BDP-HD1 är en blueray-spelare med 1080p-upplösning som är kompatibel med diskformaten bd-rom, bd-r, bd-re, dvd-video, dvd-r, dvd-rw, dvd+r och dvd-rw. Spelaren hanterar också filformaten wmv, wmvhd, mpeg1, mpeg2, mpeg4-avc, vci, lpcm, mp3, wma, jpg, png samt gif. Anslutningarna utgörs av ethernet 10/100, hdmi, komponentvideo ut, 2-kanals audio ut, koaxial digital ut samt optisk digital ut. Spelaren är ännu inte släppt i Sverige. Cirkapriset baseras på riktpriset 1500 euro, från den tyska testkällan Video.

Tillverkare: Pioneer