Sök
Pioneer DVR-LX60D

Pioneer DVR-LX60D

Flexibel och mångsidig dvd-inspelare.

2007-12-06

En dvd-inspelare med digitalmottagare.
Testkälla Kommentar
Ljud & bild ”Det mesta man kan önska sig.”
Hjemmekino ”Den viser flotte farger ned god skarphet.”
Videoaktiv digital ”Die eingespielte Testvideos zeigte der LX 60 erfreulich artefaktfrei.”
01net ”Bref, tout y est.”

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag positiva till Pioneers dvd-spelare. Hårddisken bedöms vara tillräckligt stor för de flesta användare. Bildkvaliteten bedöms vara bra om man inte komprimerar materialet alltför mycket. En av testarna var mycket missnöjd med fjärrkontrollens utformning. Menyerna fick däremot beröm av de flesta. Att apparaten har två usb-portar för anslutning av externa enheter ger pluspoäng.

Ljud & bild

”Det mesta man kan önska sig.”

Ljud & bild anser att DVR-LX60D har det mesta man kan önska sig. Bildkvaliteten är bra vid normal komprimering, men blir sämre vid hårdare komprimering. Komprimerar man så mycket att 6 timmar eller mer ryms på en dvd skalas upplösningen ner till 385x285 pixlar. Apparaten är utrustad med två usb-portar för anslutning till dator eller digitalkamera. Stillbilder visas i tv-upplösning (720x576 pixlar) men kan skalas upp till 1920x1080 via hdmi-ingången.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 10 2007

Hjemmekino

”Den viser flotte farger ned god skarphet.”

Norska Hjemmekino har testat DVR-LX60 utan digitalmottagare och konstaterar att Pioneers designavdelning uppenbarligen vet vad folk vill ha. Alla produkter med LX i namnet matchar varandra till utseendet. Menyerna på LX60 är användarvänliga och tydliga. Fläktljudet från hårddisken kan upplevas som störande, men man kan stänga av hårddisken när den inte används. Fjärrkontrollen väcker en del irritation. Testaren är frågande till att hälften av knappsatsen är dold bakom en lucka som måste tas av för att komma åt knapparna för exempelvis dvd-uppspelning. Detsamma gäller när man vill spela in något. Av med locket för att hitta knappen, man måste dessutom trycka på två knappar för att spela in. Testaren avråder bestämt från att komprimera det inspelade materialet allt för mycket. ”Deinterlacingen” är inte den bästa. Att spela material i upplösningen 576i rekommenderas för bästa skärpa och färgåtergivning.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2007

Videoaktiv digital

”Die eingespielte Testvideos zeigte der LX 60 erfreulich artefaktfrei.”

Tyska Videoaktiv digital har testat tre dvd-inspelare med hårddisk. Pioneer DVR-LX60D blev testvinnare, på andra plats med poängställningen 72/100 hamnade Sony RDR-HDX870 och trea blev Panasonic DMR-EX87 med 69 poäng. Testaren skriver att fjärrkontrollen på Pioneer är utmärkt och menyerna både tydliga och användarvänliga. Genom att ansluta en dator via usb-porten har man möjlighet att skriva in information så att man exempelvis kan namnge egna videofilmer. Det är också enkelt att ansluta sin videokamera för att överföra film till hårddisken. De testvideor man spelade upp återgavs bra även när man komprimerade dem med sp-läget.

Källa: Videoaktiv digital (DE) oktober/november 2007

01net

”Bref, tout y est.”

Franska 01net berömmer designen, den blanksvarta ytan och de ”eleganta linjerna”. Testaren anser att det inte finns många modeller som erbjuder mer än DVR-LX60D på marknaden just nu. Anslutningsmöjligheterna bedöms uppfylla alla tänkbara krav. Menyerna bedöms vara användarvänliga och användaren ges många olika alternativ när det gäller in- och uppspelningar. Det går inte bara att bränna material från hårddisken på dvd-skivor utan man kan också föra över från en inspelad dvd till hårddisken. Detta förutsatt att inte dvd:n är skyddad. Testaren konstaterar att det också går bra att överföra ljudfiler från cd till hårddisken. Bildkvaliteten får högsta betyg.

Källa: www.01net.com (FR)

Cirkapris: 8500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-LX60D är en dvd-spelare med 250 gigabyte hårddisk vilket möjliggör upp till 711 timmar inspelat material. Modellen har analog och digital tv-mottagare och kortplats för betalkanaler. Det finns möjlighet att komprimera inspelat material i sex olika förinställda lägen samt ett manuellt. DVR-LX60D kan skala upp bilden till 1080p. Bland anslutningarna märks gb, hdmi, komponent, usb, dv-ingång samt rgb-scart. Måtten är 420(b)x77(h)x288(d) mm och vikten är 4,8 kg. Finns även utan digitalmottagare, då med produktnamnet DVR-LX60.

Tillverkare: Pioneer