Sök
Pioneer DVR-940HX-S

Pioneer DVR-940HX-S

Lågupplöst dvd-inspelare i toppklass

2007-03-21

En dvd-inspelare med digitalmottagning, 500 gigabyte hårddisk och stöd för 1080p via hdmi. Att det saknas stöd för hd-dvd och blue-ray gör att några testare tvekar att rekommendera den.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet france 9,5/10 "Un veritable Media Center"
Video 82/100 "Hat mal wieder die Spitze der Bestenliste erklommen"
M3 7/10 "Imponerar stort, däremot avskräcker prislappen"

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående väldigt nöjda med apparaten, den stora hårddisken och alla anslutningsmöjligheter. Såväl bild- som ljudkvalitet är av högsta kvalitet. De invändningar man har gäller framför allt att den inte spelar blue-ray eller hd-dvd. Detta gör att en del av testarna anser att man inte kan rekommendera den. En av testarna var missbelåtna med fjärrkontrollen medan en annan tyckte att den var mycket bra. De många anslutningsmöjligheterna medför en del ovanliga funktioner. Exempelvis kan man direkt skriva ut bilder på en skrivare.

Cnet france

"Un veritable Media Center"

Cnet anser att Pioneer DVR-940HX-S vid första anblick inte är speciellt iögonfallande. Själva konstruktionen är stabil med dubbelt chassi för att eliminera vibrationsstörningar. Anslutningsmöjligheterna beskrivs som optimala med in- och utgångar för i stort sett allt. Hårddisken på 500 gigabyte är väl tilltagen, men trots detta finns möjlighet att ansluta en extern hårddisk. Används den inbyggda kompressionen rymmer hårddisken maximalt 1400 timmar. Apparaten läser och registrerar i stort sett alla format, och det enda och anmärkningsvärda undantaget är att man inte kan spela in surroundljud i 5.1. Apparaten kan skala upp det inspelade materialet till 1080p. Testaren är överlag mycket positiv och tilldelar enheten utmärkelsen Editor's choice.

Källa: www.cnetfrance.fr (FR)

Video

"Hat mal wieder die Spitze der Bestenliste erklommen"

Den tyska tidskriften Video konstaterar att Pioneer med den här modellen ställer sig i främsta ledet av dvd-inspelare. Det är gott om digitala anslutningsmöjligheter, och usb-porten på fronten möjliggör anslutning till minneskort och skrivare. Att ansluta en extern hårddisk kräver att man har en esata-kabel. Med maximal komprimering av filer rymmer man upp till 1400 timmars film på den medföljande disken. Vill man ha högsta kvalitet och ingen komprimering alls så ryms det fortfarande 210 timmar. Apparaten läser alla förekommande dvd-format i standardupplösning. Inspelning från tv:n är enkel. Fjärrkontrollen får beröm för att den är både informativ och praktisk. Den kan upplevas som lite för stor, men knapparna är stora och tydliga. Rullhjulet som sitter mitt på fjärrkontrollen bedöms som praktiskt och användbart när man vill snabbspola förbi reklamavbrott, eller söka fram ett speciellt avsnitt. Såväl bild- som ljud är av yppersta kvalitet. För priset hade dock blueray och hd-dvd varit önskvärt.

Källa: Video (DE) nr 3 2007

M3

"Imponerar stort, däremot avskräcker prislappen"

M3 konstaterar att det än så länge är pal-upplöst mpeg2-format som gäller vid inspelning av tv-program. Via usb-porten kan man koppla apparaten till en dator och ladda över filer till spelaren. Däremot går det inte att överföra divx-filmer, vilket man beklagar. Bildkvaliteten imponerar stort, och bilden beskrivs som knivskarp med fylliga färger. Att spela in från tv:n är enkelt och man kan själv bestämma hur mycket man vill komprimera materialet. Något som däremot inte imponerar på testaren är fjärrkontrollen. Rullhjulet fungerar halvdant och testaren ogillar att man måste dra ner en skyddslucka för att komma åt paus-funktionen. Avslutningsvis är det svårt att rekommendera apparaten på grund av det höga priset och det faktum att den inte klarar av de allra senaste formaten.

Källa: M3 (SE) nr 11 2006

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-940HX-S är en dvd-inspelare med hårddisk på 500 gigabyte. Det finns både analog mottagare och mottagare för det marksända digitala nätet. Enheten spelar upp dvd-skivor i nästan alla format, dock inte blue ray eller hd-dvd. Det går att spela in på såväl dvd+/-r/w och dvd-ram samt dvd+/-r dl. Det finns sex förinställda inspelningsalternativ och en manuell inställning där man kan välja mellan 32 olika grader av komprimering. Bland alla anslutningsmöjligheter kan nämnas hdmi, dubbla scart, s-video, komponent, komposit och usb. Måtten är 420(b)x81(h)x318(d) mm och enheten väger 5 kilo.

Tillverkare: Pioneer