Sök
Pioneer DVR-920H

Pioneer DVR-920H

Utmärkt in- och uppspelning

2005-04-04

Pioneer DVR-920H är den första stationära DVD-brännaren med HDMI-anslutning och resultatet vid uppspelning såväl som inspelning slår enligt testarna allt annat.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”..lets you do practically anything”
M3 8/10 ”Utan tvekan en kvalitetsmaskin”
Video 77/100 ”Die neue Bild-Referenz”

Vad tycker testarna?

Det här en brännare som inte enbart håller mycket hög kvalitet som brännare, det är också en mycket kapabel DVD-spelare, enligt testarna. Att Pioneer infört HDMI-anslutningen samt att det även finns med DV-terminal gör att man kan utnyttja sin projektor eller plasmaskärm till fullo. Men utsignalen är även väldigt bra via komponent eller scart. Produkten är dessutom fullproppad med funktioner, och det i samband med 250 GB hårddisk och anslutningarna ovan gör den till ett riktigt monster. En av testarna är speciellt tillfreds med att enheten tillåter så mycket redigering som den gör. Det är inte mycket negativt som tas upp men det som är genomgående är prislappen, för DVR-920H är aningen dyr och två av testarna hade därför önskat att den även klarat av att spela SACD och DVD-audio.

What Video

”..lets you do practically anything”

remotecontrol
What Video välkomnar införandet av HDMI på stationära DVD-brännare. Spelaren är utrustad med mycket bra funktioner från tidigare Pioneer brännare och den största nyheten är GuidePlus där det går att utnyttja sin digitalbox för att hämta hem programinfo och ställa in inspelningar. Det fungerar enligt testaren ganska bra. Brännaren är också mycket välutrustad med redigeringsmöjligheter och det går i princip att göra allt. Inspelningarna håller en mycket hög och jämn kvalitet, både för bild som ljud. Samtidigt så garanterar DVI tillsammans med införandet av HDMI för bästa återgivning. Att den nya modellen dessutom expanderats till 250 GB bemöts även det positivt. Prislappen är kanske lite väl saftigt tilltagen dock. Man hade dessutom även önskat uppspelning av DivX/Mpeg4, men i det stora hela anses det vara en riktig topprodukt.

Källa: What Video, februari 2005
M3, nr 2 2005
Video, nr 3 2005

M3

”Utan tvekan en kvalitetsmaskin”

M3 testar sju olika stationära DVD-brännare och korar Pioneer DVR-920H till testvinnare. Det är spelaren för den som vill ha maximal kvalitet för både in- såväl som avspelning skriver man. HDMI-anslutningen gör den dessutom framtidssäker. Att spelaren inte skalar upp bilden till mer än 720x576 pixlar gör inte så mycket då återgivning är så pass bra som den är. Skulle man inte gilla bilden direkt ur lådan så har man en armada av reglage för att anpassa den efter eget tycke. Spelaren anses dock inte bjuda på mycket i form av nya funktioner och att det är tråkigt att spelaren inte läser DVD-audio och SACD som så många andra av Pioneers dyrare produkter gör. Ett mycket bra val för den kvalitetskräsne som kan leva utan extra finesser, summerar M3.

Video

”Die neue Bild-Referenz”

Tyska Video skriver att två saker avslöjar att DVR-920H inte är en helt vanlig DVD-brännare. Det är dels priset, som är det högsta för denna typ av produkt, och dels enhetens utförande. Det är en tung och gedigen produkt med sina runt 8 kg. Enheten upplevs som lite svår i sin betjäning men det glöms snabbt bort när man får ta del av dess bild- och ljudegenskaper. Det är en helt suverän produkt enbart som ren DVD-spelare, så pass bra att testaren utser den till sin nya referensprodukt för hur bästa bild ska återges. Den gör ett ypperligt jobb både via RBG och med progressivt material via HDMI. Inspelningarna är inte heller sämre de och produkten sätter konkurrenterna långt bakom sig, skriver Video. Utan tvivel den bästa digitala spelaren för hemmabion, summerar testaren.

Cirkapris: 15500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVDR-920H är en stationär DVD-brännare med en hårddisk på 250 GB som kan rymma upp till 433 timmar inspelat material i den lägsta kvaliteten. Vid den högsta kvaliteten ryms det enligt tillverkaren 54 timmar. Formaten som hanteras är DVD-R/-RW, CD, SVCD, VCD samt CD-R/-RW. Den spelar även upp mp3, WMA och JPEG. I anslutningsväg finns bl.a. RGB-scart, S-video, HDMI samt både optiska och koaxiala digitala ljudutgångar. Måtten är 420(W)x87(H)x357(D) mm och vikten 7,9 kg.

Modell: Pioneer DVR-920H