Sök
Pioneer DVR-720H

Pioneer DVR-720H

Med stor hårddisk

2005-02-11

Med en 160 GB hårddisk och superb inspelningskvalitet imponerar Pioneer DVR-720H testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 90/100 ”Knallgod DVD-opptaker”
What Video 5/5 ”Superb”
Home Cinema Choice 4,5/5 ”A masterpiece of miniaturisation”

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av den stora hårddiskkapaciteten hos Pioneer DVR-720H, 160 GB är bland det mesta du kan hitta på marknaden idag. Den höga kvaliteten på inspelat material, både bild- och ljudmässigt, tilltalar också testarna. RGB-ingång bidrar till den höga bildkvaliteten, men testarna hade gärna sett även komponentvideo. En funktion som får beröm är möjligheten till samtida in- och uppspelning, samt möjligheten att hoppa över reklaminslag, Commercial skip. Designen är slimmad och sofistikerad och man frågar sig hur så mycket kapacitet kan rymmas i ett så kompakt format. Lägg till detta omdömen som "lättanvänd" och "flexibel" och du har en produkt som får näst intill toppbetyg av alla testare.

DVD & Hjemmekino

”Knallgod DVD-opptaker”

DVD & Hjemmekino överväldigas av den stora hårddisken hos Pioneer DVR-720H och den snabba överföringshastigheten från hårddisk till skiva. Också kombinationen stor hårddisk och litet ytterformat tilltalar. Testaren är förtjust i möjligheten att redigera inspelat material trots användandet av DVD-RW. Ljudkvaliteten vid uppspelning är mycket bra, likaså bildkvaliteten och produkten kan med fördel användas tillsammans med en projektor i ett hemmabiopaket. Testaren gläds åt funktionen ”Commercial skip” som enkelt uttryckt gör att användaren kan hoppa över t.ex. reklaminslag vid uppspelning och slippa irriterande avbrott.

Källa: DVD & Hjemmekino (EyeFi), nr 6 2004
What Video, augusti 2004
Home Cinema Choice, november 2004

What Video

”Superb”

What Video tycker det är enkelt att komma igång och använda DVR-720H. Analoga TV-kanaler ställs enkelt in automatiskt, och bildskärmsmenyerna för övriga inställningar är lätta att förstå och navigera. Inspelning startar snabbt, och testaren gillar möjligheten till samtida in- och uppspelning. Även denna testare imponeras av hårddiskens stora kapacitet och den höga kvaliteten på inspelat material. RGB-ingång bidrar till den höga bildkvaliteten och tas tacksamt emot av testaren, likaså S-videoanslutning som ger möjlighet att överföra VHS-inspelningar till DVD. Dock hade man gärna sett att det inte bara fanns optisk digitalutgång. Ljudkvaliteten är också den mycket bra, och det samlade omdömet från What Video är kort och gott ”Superb”.

Home Cinema Choice

”A masterpiece of miniaturisation”

Home Cinema Choice förundras över hur Pioneer lyckats inrymma så mycket kvalitet i en så slimmad DVD-brännare. Förutom hårddiskkapaciteten och den höga inspelningskvaliteten nämner testaren antalet in- och utgångar som en stor fördel hos DVR-720H, likaså dess flexibilitet och enkla manövrering. Som exempel på flexibiliteten skriver man om möjligheten att påverka inspelningskapaciteten genom fyra olika inspelningslägen. DVR-720H spelar in i DVD-R/RW vilket ger billigare skivor, men formatet är inte lika flexibelt som DVD+R/RW samt DVD-Ram. Det enda produkten saknar är annars komponentvideoutgång, som skulle ha förbättrat inspelningskvaliteten ytterligare. Dock finns RGB-ingång vilket är ett stort plus. Även denna testare tycker att DVR-720H är mycket enkel att använda, bildskärmsfunktionerna är lättnavigerade och fjärrkontrollen är logisk.

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-720H är en stationär DVD-/HDD-brännare som spelar in på DVD-RW och hårddisk. Spelar upp CD-R, SVCD, DVD+RW samt stöder MP3, WMA och JPEG. Hårddisken rymmer 160 GB. Fem kvalitetslägen som sträcker sig mellan en och sex timmar per skiva. Överföring från hårddisk till DVD med 48x hastighet. Två scart-utgångar varav en RGB, Firewire, S-video, optisk digitalutgång. DV, S-Video, Video och Audio. D/A-omvandlare för video 10 bit/54 MHz. Universell fjärrkontroll med infraröd teknik. Samtidig in- och uppspelning. Övriga funktioner bl.a. inställningsminne, brusreducering för video, synkroniserad start vid inspelning och dubbning med hög hastighet. Mått 420x60x340 mm och vikt 4,7 kg.

Modell: Pioneer DVR-720H