Sök
Pioneer DVR-645H

Pioneer DVR-645H

Bildegenskaper i toppklass

2007-03-16

En dvd-brännare med inbyggd hårddisk på 250 gigabyte som får beröm för både bild- och ljudkvaliteten hos inspelningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 73/100 "Einen sehr guten Progressive Scan"
Audiovision 73/100 "Glänzt mit Top-Technik"
Videoaktiv digital 78/100 "Allesbrenner"

Vad tycker testarna?

Av flera olika dvd-inspelare som testarna tar sig an så är det ständigt Pioneer DVR-645H som blir testsegrare. Det som gör enheten till en bättre produkt än konkurrenterna är kvaliteten på inspelningarna som blir användbar även med lägsta kvalitetsinställningen. Men enheten får också beröm för sin återgivning av dvd-filmer och för sitt funktionsutbud. Att det är fritt att flytta filer mellan hårddisk, dvd-skivor och usb-anslutna enheter är enligt testarna helt rätt. Ett fåtal, smärre negativa punkter tas också upp men dessa anses inte vara allför besvärande.

Audio

"Einen sehr guten Progressive Scan"

Audio testar fem olika produkter inom kategorin och utser Pioneer DVR-645H som bäst i test. Det är enligt testaren en välutrustad enhet som är lätt att sköta tack vare sin utmärkta meny. Funktioner som uppskattas är bland snabbinspelningen, och att det går att läsa in musikskivor på hårddisken samt möjligheten att justera bitrate inte bara för bilden utan även för ljudet när videoinspelningar görs. Bildkvaliteten vid upptagningar håller en hög klass och även om någon av konkurrenterna når samma klass så gör den separata ljudinställningen att Pioneer ändå står ut. Vid återgivning av dvd-skivor så uppges dessutom bilden bli väldigt bra tack vare den progressiva skanningen. Övriga dvd-brännare i testet var Samsung DVD-HR738, LG RH 200MSH. Thomson DTH 8664 och Yakumo Record Master.

Källa: Audio (DE) nr 12 2006

Audiovision

"Glänzt mit Top-Technik"

Med hdmi-utgång, videouppskalning, usb-port för anslutning av externa enheter, elektronisk programguide och 250 gigabyte hårddisk anser Audiovision att DVR-645 har nästan allt som går att önska sig i en dvd-inspelare. Det enda som egentligen saknas är en digitalmottagare. Enheten uppskattas dessutom för sin jukebox funktion där musik-cd lätt kan läsas in på hårddisken samt att det går att kopiera filer i båda riktningarna mellan hårddisken och skivor. När inspelningar görs från analoga källor är det enligt testaren omöjligt att skilja kopian från originalet. Det är först när högkvalitativa digitala källor används som det går att urskilja kopiorna, eftersom några av de finaste detaljerna försvinner. Uppspelning av dvd hanteras väldigt bra, bilden uppges bli skarp oavsett vilken videoutgång som används. Audiovision tittar också på LG RH 200MSH och Samsung DVD-HR738 men anser Pioneer DVR-645H vara den bästa produkten av trion.

Källa: Audiovision (DE) nr 3 2007

Videoaktiv digital

"Allesbrenner"

Ett knäppe ordentliga funktioner och en lika stor portion bildkvalitet tillsammans med ett genomtänkt menysystem är enligt Videoaktiv digital det vinnande receptet hos Pioneer DVR-645H. Produkten uppskattas mycket för sina musikegenskaper, den höga kvaliteten på inspelningar som fungerar bra även med lägsta bitrate-inställningen samt att den kan skriva alla typer av filer till alla typer av dvd-skivor. Negativa punkter som tas upp är att dv-anslutning inte hanteras lika bra som hos konkurrenterna samt att fjärrkontrollen är överspäckad med knappar. Även här kikar testaren på flertalet produkter och även här blir Pioneer DVR-645H bäst i test. Övriga produkter som testades var Panasonic DMR-EH65, Samsung DVD-HR738 och JVC DR-MH220S.

Källa: Videoaktiv digital (DE) nr 1 2007

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-645H är stationär dvd-inspelare med hårddisk på 250 gigabyte hårddisk som kan spela in på alla typer av dvd-skivor, dvd-ram inkluderat. Dessutom så återges svcd, vcd och cd-r/-rw. Produkten kan dessutom spela mp3, wma och divx samt visa jpeg-bilder. Funktioner omfattar bland annat återgivning av material från usb-anslutna enheter, time-shift, sju kvalitetsinställningar med upp till 711 timmars inspelning och uppskalning av video till 1080i över hdmi-anslutning. Ingångar finns för scart, s-video och komposit. Bland utgångar hittas s-video, komposit, komponent, hdmi samt digital koaxial ljudutgång. Dessutom finns dv-anslutning och usb med stöd för pictbridge. DVR-645H väger 4,5 kg och har måtten 420x69x318 mm.

Tillverkare: Pioneer