Sök
Pioneer DVR-545H

Pioneer DVR-545H

Prisvärd bildhantering

2007-01-18

En dvd-inspelare som även finns med digital tv-mottagare. Testarna är överens om att spelaren är enkel att installera och hantera samtidigt som såväl bild- som ljudkvalitet generellt sett är goda.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 9/10 "En mycket kompetent DVD-spelare"
What video 5/5 "A high quality digital recorder"
What hifi 3/5 "Cracking ergonomics"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att användarvänligheten är hög, installationen går snabbt och man har tillgång till en hel del bra och nyttiga funktioner. Bildkvaliteten är generellt sett bra med god kontrast och korrekt färgåtergivning. Dock har spelaren vissa problem med snabba rörelser, något som åskådliggör vissa eftersläpningar. En testare ger spelaren toppbetyg medan en annan testare menar att det finns starkare kort på marknaden.

Bild & ljud hemma

"En mycket kompetent DVD-spelare"

Pioneer DVR-545H baksidanBild & ljud hemma testar förutom Pioneer DVR-545H även Hitachi DV-D5253E, Samsung DVD-HR737 samt Sony RDR-HX820. Testvinnare är Pioneer DVR-545H. Spelaren imponerar med skarpa bilder samtidigt som bruset lyser med sin frånvaro. Dessutom kan man lagra data i sp-läge utan att behöva stå ut med synliga komprimeringar. Inspelningskvaliteten är den klart bästa i testet samtidigt som dvd-uppspelning håller en mycket bra kvalitet. Skärpan i den högsta inspelningskvaliteten (hq) är lite sämre än hos till exempel Sony RDR-HX820, men å andra sidan är kvaliteten hos standardläget (sp) bättre.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2006

What video

"A high quality digital recorder"

What video anser att anslutningsmöjligheterna är riktigt bra, bland annat för att man har tillgång till en hdmi-utgång. På en vanlig dvd-skiva kan man spela in mellan 1 och 13 timmar av material, men testaren menar att man inte bör spela in mer än 3,5 timmar på en skiva. Detta eftersom inspelningskvaliteten annars försämras markant. Såväl den analoga som den digitala mottagaren fungerar utmärkt. Tittar man på dvd-film är bildkvaliteten riktigt bra, kontrasten och färgåtergivningen likaså. Skärpan är till belåtenhet och rörelser i bilden hanteras korrekt. Dessutom är ljudkvaliteten god, bland annat separerar den surroundkanaler på ett föredömligt sätt. Man har tillgång till ett antal bra och nyttiga funktioner samtidigt som användarvänligheten är hög, något som gör spelaren väl värd att rekommendera.

Källa: What video (GB) nr 315

What hifi

"Cracking ergonomics"

Pioneer DVR-545H fjärrkontrollWhat hifi menar att installationen går på nolltid, vilket är skönt. Tittar man på tv-sändningar blir resultatet vid en första anblick bra, kontrasterna är tillfredsställande och detaljåtergivningen fin. Kanterna är dock inte så skarpa som man skulle kunna önska och snabba rörelser avslöjar vissa problem med eftersläpningar. Dessutom uppstår ibland en viss mängd brus. Tittar man på dvd-film blir bildkvaliteten betydligt bättre än om man använder sig av tv-mottagaren, men spelaren imponerar inte så mycket som testaren väntat sig. Såväl djupet i bilden som färgåtergivningen är bättre, men resultatet blir fortfarande inte bra vid snabba rörelser på skärmen. Ergonomin och användarvänligheten är bra, men jämfört med konkurrensen finns det starkare produkter på marknaden.

Källa: What hifi (GB) jan 2007

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-545H är en dvd-spelare som är försedd med en hårddisk på 160 GB. Den maximala inspelningstiden är 455 timmar. Uppskalning stöds till upplösningen 1080i. Modellen finns även med en mottagare för det marksända digitala tv-nätet, då med modellbeteckningen 545HX. Bland anslutningarna finns hdmi, komponent, s-video och rca. Dimensionerna är 420(b)x79(h)x318(d) mm och vikten är 4,8 kg.

Tillverkare: Pioneer