Sök
Pioneer DVR-530H

Pioneer DVR-530H

Ännu ett steg i utvecklingen

2005-11-07

Pioneer DVR-530H är en DVD-inspelare med 160 GB hårddisk. Testarna uppskattar de fina finesserna och den utmärkta bildkvaliteten. En flexibel och högst kapabel DVD-spelare.
Testkälla Kommentar
Bild & Ljud Hemma "Användarvänlig"
Video "Überzeugende Aufnahmequalität"
Home Cinema Choice "A significant step forward"

Vad tycker testarna?

Testarna öser mycket lovord över den här DVD-spelaren. Den är välbyggd och mycket enkel att använda. Menyn består av lättbegripliga och överskådliga instruktioner som inte enbart fackmän kan tyda och förstå sig på. Inspelningskvaliteten är utmärkt med ytterst lite störningar. Bästa bilden får man givetvis om man väljer det bästa kvalitetsläget men testarna uppskattar att även lägre kvalitetsgrad på inspelningen ger fullt godkända inspelningar.

Bild & Ljud Hemma

"Användarvänlig"

back.jpgth

Bild & Ljud Hemma testar fyra DVD-spelare med inbyggd hårddisk på 160 GB. 530H får tuff konkurrens av tre andra kvalitetsspelare från LG, Philips och Sony. Sedan den tidigare modellen har hårddisken i den nya spelaren blivit dubbelt så stor och menyerna som är på svenska är nu ännu mer tydliga och förenklade. Det har blivit riktigt lätt att hantera spelarens alla funktioner med den nya katalogiseringen. Spelaren har flera bra finesser. Exempelvis kan man titta på inspelade program och spela in annat samtidigt. Det är också möjligt att kopiera från TV och CD med både film och musik direkt till hårddisken. Vill man redigera däremellan är det en otroligt enkel manöver att klippa och klistra. Bildkvaliteten kan betecknas som mycket god. Fina färger, fyllig svärta och utmärkt kontrast varvas i bilderna, speciellt om man väljer de bästa inspelningskvaliteterna. Det blir faktiskt nästan som att se en köpfilm. Även ljudet är ganska bra med en ren och dynamisk klang. Trots att modellen saknar DVI/HDMI-anslutning så berömmer man den för att ha den bästa bildkvaliteten i testet.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 8 2005
Video, nr 8 2005
Home Cinema Choice, september 2005

Video

"Überzeugende Aufnahmequalität"

remote.jpgththth

Video jämför DVD-spelaren med Panasonic DMR-EH 60 och det visar sig att båda spelarna är exceptionellt bra. 530H som har en mycket översiktig och logisk meny. Spelaren har en hel del finesser som är riktigt fina och bildkvaliteten är ypperlig med harmoniska färger och bra kontrast. Den automatiska bildjusteringen gör ett gott jobb med bildinställningarna alternativt finns många möjligheter till manuell korrigering om så önskas. Ljudet bedöms lite bättre än konkurrenten. Det blir fylligare och mer dynamiskt. Fjärrkontrollen verkar vid första anblicken ganska krånglig men visar sig vara både praktisk och bekväm att sköta. Det är svårt att kora en vinnare med två så likvärdiga och bra spelare som i detta test när det endast är smådetaljer som skiljer dem åt. Båda spelarna blir testsegrare denna gång.

Home Cinema Choice

"A significant step forward"

Home Cinema Choice tycker att 530H är en flexibel och bra DVD som erbjuder många finesser och möjligheter. Testarna framhåller den sköna finessen som skippar reklamsnuttar men också den extremt långa inspelningstiden samt möjligheten att lagra exceptionellt mycket material temporärt på hårddisken. Nu kan man verkligen säga farväl till alla gamla video- och DVD apparater. Modellen i sig är snygg och har en sparsmakad design med en vacker lysande display. Snabbt kommer man in på menyn och lika snabbt och enkelt är det att sköta DVD:n och hitta rätt bland alla funktioner. Även prestandamässigt är den här spelaren mycket bra. Bild och ljud håller en genomgående hög kvalitet med bra upplösning, fin färg och skarpa detaljer. Det är synd att man inte kan spela in från DVD/R-skivor och att det fattas en analog AV-anslutning. Annars är den här DVD-spelaren ett markant steg framåt i utvecklingen.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-530H är en inspelningsbar DVD-spelare med en 160 GB hårddisk. Vissa butiker erbjuder en regionsfri variant. Man kan lagra video i flera olika kvalitetslägen, XP (FINE), SP, LP, EP, SLP, SEP och MN. Detta kan maximalt ge en inspelningstid på 455 timmar om man fyller hårddisken med lägsta inspelningskvalitet. På hårddisken kan inspelat material tillfälligt lagras och sedan sparas ner på DVD-R/DVD-RW-skivor, men spelaren hanterar också andra medier som DVD-RAM, VCD/SVCD, CD/CDR/CDRW, MP3, WMA och JPEG. Spelaren hanterar även dual layer-skivor. 530H stödjer även progressive scan för både PAL och NTSC. Bland finesserna finns funktionen ShowView, höghastighetsinspelning och Commercial Skip, en finess som hoppar över reklam under inspelningen. Funktionen Chase Play klarar samtidig in- och uppspelning och Recovery Recording spelar automatiskt in på hårddisken ifall en DVD-skiva visar sig vara trasig. Musik kan sparas ner på hårddisken genom funktionen Digital Jukebox, det ryms ungefär 100 låtar per GB. Alla menyer är på svenska. Det finns in- och utgångar för i.Link (FireWire), Scart (RGB), S-video, komposit och antenn. För ljudet finns en stereo (RCA) och en optisk utgång samt ingångar för Scart (RBG), AV och S-video. Spelaren är 420(b)x59(h)x273(d) mm och väger 4,1 kg.

Modell: Pioneer DVR-530H