Sök
Pioneer DVR-420H

Pioneer DVR-420H

Bra ersättare för videon

2005-03-02

Pioneer DVR-420H är en DVD-inspelare med hårddisk på 80 GB. Testarna anser att spelaren ger fina inspelningar och den är ett fint budgetval, även om komponentingång saknas.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video and Widescreen TV 5/5 ”Versatile, powerful and elegant”
What Hifi 4/5 “Good value”
Home Cinema Choice 4,5/5 “Playback is also excellent”

Vad tycker testarna?

Det finns bättre DVD-inspelare men flera av testarna anser att Pioneer DVR-420 är bästa köpet. I bästa inspelningsläget imponerar kvaliteten och det faktum att man kan ha en kvalitet på hårddisken och en annan på DVD-filmerna uppskattas. Synd bara att spelaren saknar DV- och komponentingång samt progressiv uppspelning, men på det hela taget är den ett bra val för den som inte kräver sånt.

What Video and Widescreen TV

”Versatile, powerful and elegant”

What Video anser att det är i snålaste laget att Pioneer DVR-420H saknar komponentutgång och en optisk utgång. Användarvänligheten på menyerna är på topp, men fjärrkontrollen är något oöverskådlig och svämmar över av knappar. Till skillnad från Philips tillåter DVR-420H att man ändrar inspelningskvalitet efter att man har sparat ner programmen till hårddisken. Inspelningskvaliteten i toppläge är väldigt bra och testaren menar att SP-läget också är OK. Men testaren tycker att man försöka undvika LP och EP-lägena. LP jämförs med VHS även om textningen fortfarande är skarp, EP jämförs med ett väldigt nött videoband och textningen är i stort sätt oläsbar. Vid uppspelning av vanliga DVD-filmer gör DVR-420H bra ifrån sig både när det gäller färger och ljud. Slutsatsen blir att detta är en mycket kompetent DVD-inspelare och när man väl får kläm på alla funktioner som erbjuds kan man se fram emot ett fint slutresultat. Tilldelas utmärkelsen ”Best Buy”.

Källa: What Video and Widescreen TV, nov 2004
What Hifi, okt 2004
Home Cinema Choice, nr 1 2005

What Hifi

“Good value”

What Hifi har testat tre olika DVD-inspelare från Pioneer, DVR-320 utan hårddisk, DVR-420 och DVR-520 som är utrustad med DV-utgång. Utseendemässigt är de tre spelarna lika och även invändigt är det svårt att skilja dem åt. Testaren hade gärna sett att modellerna haft komponentvideoingång samt stöd för progressiv uppspelning, då DVD-uppspelning lämnar en del att önska. Testaren skriver att "det ser ut som filmen blivit insmord i vaselin". Inte heller TV-tunern imponerar med en bild som uppvisar en del brus och ”ghosting”, aningen bättre än vanlig video. Av de tre är det ändå DVR-420 som, trots att den lider av samma problem som resten av produktserien, får högst betyg, detta då prisskillnaden till den dyrare 520 inte kan motiveras av enbart DV-stödet. Slutsatsen är att DVR-420H är lätthanterlig och ger bra värde för pengarna även om det går att hitta bättre alternativ.

Home Cinema Choice

“Playback is also excellent”

Home Cinema Choice har testat sex DVD-inspelare, förutom Pioneer DVR-420H även Humax DRP-560, JVC DR-MH30, Nissan DR-100BB, Panasonic DMR-E95 och Sony RDR-GXD500. Rent utseendemässigt ser DVR-420H ut som vilken annan slimmad spelare som helst och testaren beskriver den som tämligen funktionell. Ett stort plus för att det är väldigt enkelt att få igång inspelningar. När inspelningen väl är färdig är det också smidigt att redigera det inspelade materialet även om redigeringsutbudet är grundläggande. Testaren gillar systemet för säkerhetskopiering som gör att man enkelt kan klona egna inspelningar. I jämförelse med konkurrerande spelare är det inspelningskvaliteten som är det bästa med Pioneer DVR-420H. SP-läget är i nivå med resterande spelare i testet men i toppläget är DVR-420H ohotad. Panasonic DMR-E95 blir testvinnare medan Pioneer utses till ”best buy”.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-420H är en DVD-inspelare som har en inbyggd hårddisk på 80 GB. Att bränna från hårddisk till DVD går med 48x hastighet. Spelaren hanterar så kallad ”chase play” vilket gör att man kan titta på materialet samtidigt som det spelas in. Spelaren stödjer DVD-R/-RW/SVCD/CD-R/-RW samt MP3, WMA och JPEG. Spelaren kan spela upp PAL och NTSC. För inspelning gäller DVD-R och DVD-RW samt de olika inspelningslägena FINE, SP, LP och EP (1, 2, 4 respektive 6 timmar per skiva). Hårddisken rymmer 17-102 timmars inspelning. Spelaren stödjer såväl ShowView som VPS/PDC. Redigering direkt på spelaren, bland annat för att lägga till kapitel samt skapa menyer. TV-tunern hanterar PAL-B/G,I,D/K, SECAM-L/L, B/G samt D/K. RCA A/V, S-video, RGB Scart samt optisk digitalutgång finns. Måtten på spelaren är 420x59x339 mm och vikten 4,7 kg.

Modell: Pioneer DVR-420H