Sök
Pioneer DVR-320

Pioneer DVR-320

Mellankvalitet

2005-05-02

Testarna är tveksamma till denna DVD-inspelare eftersom den enbart stöder DVD-R och -RW som inspelningsmedier. En testare anser att det finns konkurrenter som erbjuder mer till ett lägre pris medan de övriga skriver att spelaren ändå är relativt kompetent.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 69/100 “Guter Ton”
What Hifi 3/5 “Disappointing considering the price”
Sound & Vision “An excellent DVD player”
Area DVD “Sehr gute Video-Kompression”

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter går något isär om spelaren. Någon anser att bilden håller en hög detaljnivå och att spelaren är kompetent. Övriga testare är dock något mer kritiska och anser att bilden kunde ha varit bättre, även vid den högsta kvalitetsinställningen vid inspelning så kommer spelaren inte riktigt upp i de nivåer som vore önskvärda. En testare konstaterar att det finns en hel del konkurrenter som erbjuder betydligt mer och det till ett lägre pris.

Video

“Guter Ton”

Pioneer DVR-320-remote

Video testar förutom Pioneer DVR-320 även Panasonic DMR-E65, Sony RDR-GX700, Samsung DVD-R100E, Philips DVDR610 samt Thomson DTH8005. Testvinnare på delad plats är Panasonic och Sony medan Pioneer kommer på en andra plats. Ett minus är att DVR-320 enbart stöder DVD-R och –RW som inspelningsmedier. Vid uppspelning är utbudet av kompatibla format dock större. Fjärrkontrollen har en mängd knappar, tillverkaren har strävat efter att konstruera en knapp för varje funktion vilket gör kontrollen plottrig och svåröverskådlig. Det hade räckt med menyer. När spelaren producerar bilder så håller den en hög detaljnivå och överhuvudtaget är spelaren kompetent.

Källa: Video, nr 11 2004
What Hifi, jan 2005
Sound & Vision, dec 2004
Till Area DVDs hemsida

What Hifi

“Disappointing considering the price”

What Hifi jämför Pioneer DVR-320 med 4kus DVR-230, Goodmans GDVD300R, Hitachi DV-RX7000E, iteon LVW-5045, Mico Espejo R311, Panasonic DMR-E55 samt Sony RDR-GX300. Testvinnare är Sony, och Pioneer hamnar på en delad fjärde plats. Testaren menar att spelaren saknar en hel del funktioner utan att för den delen skära ned på priset som annars är brukligt. Spelaren fungerar t.ex. utmärkt för vanliga uppspelningar, men eftersom den enbart accepterar DVD-R och –RW uppstår problem om man vill spela över inspelningar på en ny disk. Enbart de två bästa kvalitetslägena som kan väljas påminner om kvaliteten hos originalinspelningen. Inspelade bilder har en del eftersläpningar och störningar i bilden vilket visserligen är bättre än hos VCR men knappast jämfört med konkurrenterna. Inte heller DVD-uppspelning fungerar särskilt bra eftersom detaljerna skulle kunna vara skarpare och bakgrunderna är platta och odefinierade. Det finns spelare som erbjuder betydligt mer till ett billigare pris, anser testaren.

Sound & Vision

“An excellent DVD player”

Sound & Vision testar både Pioneer DVR-320 och Pioneer DVR-520H. Spelarna är identiska bortsett från att 520H har en 80 GB hårddisk, så de resultat som fås från 520H appliceras även på DVR-320. Installeringen går snabbt och utan problem. DVD-uppspelningen är utmärkt, bilden är kanske en aning mjukare än hos betydligt dyrare modeller men annars är bilden skarp och kompetent. Inspelningar blir av mycket bra kvalitet och det finns flera bekväma funktioner som exempelvis möjligheten att spela in ett program vid ett enstaka tillfälle eller regelbundet. Inspelningen löper sedan på tills den stoppas eller DVD-skivan tar slut.

Area DVD

“Sehr gute Video-Kompression”

Area DVD menar att menyerna är bra, de är optiskt tilltalande och enkla att navigera igenom. De enklaste funktionerna nås lätt genom endast ett par knapptryckningar. Oavsett vilken slags källa som används så kommer aldrig ens den högsta kvalitetsinställningen på inspelningen upp på riktigt samma kvalitetsnivå, anser testaren. Detta beror med allra största sannolikhet på förarbetet hos ingångssignalerna. Denna effekt märks dock inte vid uppspelning av vanliga DVD. Bilden kunde gärna vara något skarpare, avslutar testaren.

Cirkapris: 4900 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-320 är en DVD-inspelare som hanterar DVD-video, CD-audio, CD-R/RW, MP3/WMA, JPEG, CD-R/RW samt DVD-R/RW (VR) och SVCD. Inspelningsanslutningarna är tre komposit/s-video ingångar, två utgångar, alla med stereoljud. Stöder inspelningsmedierna DVD-R och –RW. Tvåvägs iLink (FireWire) port, antenn/kabel RF-ingång, komponentvideoutgång samt optisk digital ljudutgång finns också. Dimensionerna är 420x59x339 mm, vikten 4 kg.

Modell: Pioneer DVR-320