Sök
Pioneer DV-LX50

Pioneer DV-LX50

Bäst i klassen?

2008-05-20

En dvd-spelare med uppskalning till 1080p som hanterar de flesta formaten. Testarna menar att både ljud och bild återges med imponerande hög kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Staggering DVD picture quality"
What video 5/5 "An unequivocal triumph"
Trusted reviews 9/10 "Flawless build quality"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är detta kanske den bästa dvd-spelaren någonsin. Den uppges endast ha två svagheter där den ena är att usb-anslutning saknas och den andra att ljudkvaliteten med cd-skivor inte når den hos dedikerade toppspelare. Men när det gäller allt annat så blir det idel toppbetyg. Byggkvalitet, design, anslutningar, formatstöd och prestation får toppomdömen av alla testare. Bilden med uppskalning över hdmi uppges komma så nära högupplösta format som är tekniskt möjligt att det ibland kan vara svårt att direkt se skillnad. Ljudprestationen får också den idel toppbetyg förutom med musik-cd där en testare inte är fullt nöjd. Priset må vara högt men Pioneer DV-LX50 anses vara värd vartenda öre.

What hifi

"Staggering DVD picture quality"

Trots att produkten är något stor så är det bland det snyggaste och mest välbyggda som What hifi någonsin sett. Den anses inlemma allt Pioneer kan om framförandet av dvd och prestationen är så pass bra att testaren menar att det kan vara svårt att se skillnaden på en dvd uppskalad till 1080p och en film på blu-ray. Den gör också ett bra jobb med ljudet och filmspår visar på både tyngd och energi. Musik-cd låter bra men kan inte jämföras med cd-spelare i toppsegmentet. Priset må vara högt men detta är en spelare som kramar varenda droppe ur dvd-formatet vilket gör den värd vartenda öre, avslutar What hifi.

Källa: What hifi (GB) april 2008

What video

"An unequivocal triumph"

Även What video börjar med att berömma produkten för det snygga och kvalitativa utförandet. Det blir också beröm för alla format som hanteras och de omfattande anslutningarna. Testaren skriver att inställningsmöjligheterna för bilden är omfattande. En usb-anslutning för att återge filer från externa enheter är det enda som egentligen saknas. Trots att det är en avancerad enhet så är den lätt att sköta tack vare ett intuitivt och snygg menysystem där även de mer komplicerade inställningarna är lätta att justera. Bildkvaliteten med uppskalning och hdmi kommer så nära hd som det är tekniskt möjligt. Skärpan är utmärkt och spelaren plockar fram detaljer ur de mörkaste områdena samtidigt som skärpan är hög och färgerna mättade. Ljudmässigt är det också en kapabel enhet som anses vara i klass med en dedikerad cd-spelare. Med sacd så bjuds det på en högkvalitativ upplevelse och detsamma uppges gälla filmspår. Den goda prestationen och det breda formatstödet gör att detta är en spelare som gör rätt för sitt pris även om den kostar lika mycket som vissa hd-spelare, skriver What Video.

Källa: What video (GB) nr 332

Trusted reviews

"Flawless build quality"

Trusted reviews skriver att Pioneer DV-LX50 är en tung och robust pjäs av utmärkt toppkvalitet. Den får plus för de omfattande anslutningsmöjligheterna och det breda formatstödet. Återgivningen av dvd ger bilder med skarpa detaljer när bilden skalas upp till 1080p. Färgerna är mitt i prick och några uppskalningsartefakter förekommer inte enligt testaren. Ljudmässigt imponerar den med sin återgivning med musik-cd men det är när den matas med dvd eller sacd som den verkligen glänser. Det blir också mycket beröm för de omfattande inställningsmöjligheterna. Men det är den utmärkta prestationen och det breda formatstödet som gör detta till en av de bästa dvd-spelare som går att köpa idag, avslutar Trusted reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-LX50 är en stationär dvd-spelare med hdmi och uppskalning till 1080p. Den stöder återgivning av sacd, cd, dvd, dvd-audio, vcd samt divx, wma, aac, mp3 och jpeg från cd-skiva. Dekoder för dolby digital och dts finns. Anslutningar omfattar förutom hdmi också komponentvideo, scart, s-video och koaxial samt koaxial och digital optisk ljudutgång. Dessutom finns analog 5.1-utgång för surroundljud. Väger 5,3 kg och har måtten 420x102x314 mm.

Tillverkare: Pioneer