Sök
Pioneer DV-696AV

Pioneer DV-696AV

Hemmabio på budget

2006-12-01

Pioneer DV-696AV uppvisar bra prestanda samtidigt som den är enkel att använda, men det finns konkurrenter som är både bättre och billigare.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 77/100 "Herausragender Messwerte"
Hjemmekino 5/6 "En flott spiller"
Audiovision 77/100 "Viele hdmi-funktionen"
What hifi 4/5 "Impressive pictures and sound"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att spelaren är snygg och smidig samtidigt som den är enkel att använda. Fjärrkontrollen ligger bra i handen och är väldisponerad samtidigt som menyerna är överskådliga och tydliga. Testarna är inte riktigt ense om bildkvaliteten, någon anser att en del eftersläpningar förekommer vid hastiga rörelser medan en annan inte ser röken av dessa. Någon testare menar att ljudet är riktigt bra medan en annan menar att ljudet är helt okej. Vid musiklyssning från cd har ljudet en tendens att bli högt och gällt.

Video

"Herausragender Messwerte"

Pioneer DV-696AV fjärrkontrollVideo jämför Pioneer DV-696AV med Panasonic DVD-S52, en jämförelse som slutar oavgjort. Anslutningsmöjligheterna är goda, bland annat uppskattar testaren att spelaren har en hdmi-anslutning. Bildskärmsmenyerna är tydliga och fjärrkontrollen är riktigt bra, vilket gör att användarvänligheten är hög. Testaren tycker att bilden hos Pioneer är mindre skarpa. Vid snabba rörelser har bilderna en tendens att uppvisa eftersläpningar. Ljudet är uttrycksfyllt och riktigt bra. Testaren tycker att om man söker spelaren med den bästa bilden bör man välja Panasonic DVD-S52, men om man vill koppla ihop spelaren med en hemmabio som är optimerad för att ge så bra ljud som möjligt så är Pioneer DV-696AV det bättre valet.

Källa: Video (DE) nr 7 2006

Hjemmekino

"En flott spiller"

Hjemmekino tycker att bildkvaliteten är bra. Spelaren har ett eget brusreduceringssystem som hanterar brus och det med ganska bra resultat. Bilderna är skarpa och färgåtergivningen bra. Bäst resultat får man när bilderna produceras digitalt i 576i-format. En fördel med spelaren är att den är snabb, den känner i stort sett omedelbart igen de olika diskformaten och är startklar på nolltid. Fjärrkontrollen är liten och lätt och ligger bra i handen. Knapparna är välplacerade och har olika storlek vilket gör dem lätta att hitta i dålig belysning. Ljudkvaliteten är imponerande bra, lyssnar man exempelvis på dvd-audio så är musiken riktigt levande. Testaren tycker att spelaren är riktigt bra med tanke på vilken prisklass den befinner sig i.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2006

Audiovision

"Viele hdmi-funktionen"

Pioneer DV-696AV bakAudiovision jämför Pioneer DV-696AV med Thomson DTH264E, ett test där Pioneer DV-696AV avgår med segern. Spelaren hanterar ett stort antal diskformat, vilket gör den mycket användbar. Dessutom är användarvänligheten hög tack vare tydliga menyer och en väldisponerad fjärrkontroll. Bildkvaliteten är bra, bland annat är skärpan hög. Jämfört med dyrare konkurrenter så uppvisar spelaren svagheter hos bland annat färgåtergivningen, färgerna uppfattas ibland som något blaskiga. Spelar man cd-skivor är inte heller ljudet särskilt bra utan framstår som relativt högt och skrikigt. Testaren uppskattar att spelaren har flera hdmi-funktioner så som till exempel uppskalning av bildmaterial.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2006

What hifi

"Impressive pictures and sound"

What hifi menar att spelaren är riktigt snygg samtidigt som den är utrustad med en imponerande prestanda. Förekomsten av en hdmi-utgång tillsammans med 720p- och 1080-kompabilitet gör att spelaren är redo att användas tillsammans med en högupplöst tv. Spelaren producerar riktigt bra bilder, färgerna är vibranta och även de mörkaste scenerna visar en riktigt god detaljrikedom. Rörelser visas utan eftersläpningar och dessutom är ljudet klart och tydligt. Testaren menar att det enda som gör att spelaren inte föräras med högsta betyg är problemen som uppstår vid hantering av skarpa kontraster. Dock menar testaren att konkurrerande spelaren Toshiba SD-360E både är billigare och bättre.

Källa: What hifi (GB) awards 2006

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-696AV är en dvd-spelare som är kompatibel med flera cd- och dvd-format inklusive dvd-a och sacd. Den är även kompatibel med divx, mp3, jpeg samt wma. Spelaren är försedd med scart (rgb), optisk digital utgång samt koaxial utgång, 5.1-utgång, progressiv scan samt hdmi-anslutning. Dimensionerna är 420(b)x49,5(h)x215,5(h) mm och vikten är 1,7 kg.

Tillverkare: Pioneer