Sök
Pioneer DV-585A

Pioneer DV-585A

Flexibel spelare till bra pris

2005-10-12

Spelaren är mycket prisvärd tack vare att den hanterar de flesta disk- och filformat man kan tänka sig, och dessutom gör det riktigt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 4/5 “Has plenty of musical talent up its sleeve”
Area DVD 5/6 “Sehr einfache Bedienung”
DVD & Hjemmekino 17/20 “Meget god lyd til prisen”
What Hifi 3/5 “Picture isn’t universally admired”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att spelaren är mycket prisvärd och att den presterar överraskande bra när det gäller såväl bild som ljud. En testare menar att ljudkvaliteten är riktigt bra, men att bildkvaliteten skulle kunna förbättras en del. Hanteringen är enkel då fjärrkontrollen har en bra design och kompletteras med enkla och tydliga menyer. Det faktum att spelaren är kompatibel med de allra flesta disk- och filformat man kan tänka sig är också ett stort plus.

What Hifi

“Has plenty of musical talent up its sleeve”

dv585ak

What Hifi testar förutom Pioneer DV-585A även Cambridge Audio Azur 540D, Panasonic DVD-S97, Sony DVP-LS785V samt Yamaha DVD-557. Testvinnare är Panasonic DVD-S97 medan Pioneer DV-585A hamnar på en delad andraplats tillsammans med Cambridge Audio Azur 540D. Spelaren är tunn och har en snygg design samtidigt som den medföljande fjärrkontrollen är bra och enkel att förstå. Bildkvaliteten är till belåtelse då detaljnivån är hög samtidigt som färgerna är dynamiska. Dock hade testaren gärna sett att bilderna varit ännu lite skarpare. Ljudkvaliteten är bra och testaren menar att spelaren är ett säkert val.

Källa: What Hifi aug 2005
Till Area DVDs hemsida
DVD & Hjemmekino nr 6 2005
What Hifi oct 2005

Area DVD

“Sehr einfache Bedienung”

backdv585a

Area DVD anser att om man letar efter en prisvärd DVD-spelare med samtliga standardfunktioner så hittar man här vad man söker. Tillsammans med en LCD- eller plasmaskärm så är bilden klar och tydlig och ljudkvaliteten är dynamisk och överhuvudtaget mycket bra. Testaren är överraskad över att spelaren prestandamässigt kan mäta sig med betydligt dyrare konkurrenter. Såväl bild- som ljudinställningar är dessutom bra vilket gör spelaren flexibel. Hanteringen är enkel då menyerna är logiskt uppställda.

DVD & Hjemmekino

“Meget god lyd til prisen”

DVD & Hjemmekino menar att en av spelarens största styrkor är att den är kompatibel med i stort sett alla format man kan önska sig. Trots det mycket slimmade formatet rymmer spelaren en hel del, bland annat så imponerar ljudkvaliteten mycket. Särskilt ljudomfånget mellan diskanten och mellanområdet är strålande. Det enda som går att anmärka på ljudmässigt, är att den inte har samma tyngd och dynamik i basområdet som dyrare DVD-spelare. Bildkvaliteten är mycket bra med bra svärta och dynamiska färger. Testaren anser att spelaren är imponerande och att prissättningen är exemplarisk.

What Hifi

“Picture isn’t universally admired”

remotedv585a

What Hifi har i ett annat nummer gjort ytterligare ett jämförande test. Denna gång hette kombattanterna Denon DVD-1720, Yamaha DVD-S57 och Toshiba SD-350E som blir bäst i test. Pioneer DV-585A rekommenderas om man är på jakt efter en DVD-A/SACD-spelare då DV-585A i princip är en multispelare av alla format. Bra ljud men i jämförelse med CD-spelare i samma prisklass räcker inte riktigt DV-585A hela vägen. Inte heller bilden får toppbetyg men det handlar mer om att konkurrerande spelare i testet är vassare. Detta trots att såväl färgbalans som detaljnivå i bilderna är bra. Om man är i behov av en universalspelare är DV-585A ett bra val men om man vill ha bästa möjliga prestanda finns det andra alternativ. I testsammanställningen hamnar Pioneer på en delad tredje plats.

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-585A är en DVD-spelare som hanterar formaten DVD, SVCD, VCD, CD, CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Audio samt SACD. Spelaren är också kompatibel med formaten DivX, JPEG och WMA. Spelaren har en 192 kHz/24-bit D/A-konverterare, Dolby Digital dekoder (5.1 kanal), DTS-dekoder samt MPEG-dekoder. Befintliga anslutningar är scart, utgång för RGB-video, komponent, s-videoutgång, videoutgång, 5.1-kanals audioutgång, audioutgång samt utgångar för koaxial digital och optisk digital. Spelarens dimensioner är 420(b)x49,5(h)x214,9(d) mm och vikten är 1,7 kg.

Modell: Pioneer DV-585A