Sök
Pioneer DV-565

Pioneer DV-565

Klarar allt!

2003-09-26

Sluta oroa dig över formaten och koncentrera dig på upplevelsen med denna spelare som läser både SACD och DVD Audio.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 85/100 “Musik und Video in maximaler Vielfalt”
What Hifi 5/5 “Another cracker from Pioneer”
DVD & Hjemmekino 94/100 ”Spiller angasjerende og uten nykker”

Vad tycker testarna?

Testarna är alla väldigt nöjda med DV-565. De många formaten spelaren klarar gör den till en av de mest universella. Detta och den fina återgivningen av ljud och bild gör att betygen blir höga. Det är inte mycket man finner negativt. En av testarna tycker att uppspelning av vanliga musik-CD kunde vara bättre. En annan skriver istället att det är otroligt svårt att hitta något negativt.

Audio

“Musik und Video in maximaler Vielfalt”

Tyska Audio testar främst uppspelning av ljudmedia. Spelaren klarar sig mycket bra i ljudtesterna. Upplevelsen av DVD-Audio och SACD imponerar. Även bildkvaliteten som spelaren uppvisar är otroligt hög. Priset kan tyckas högt men värt att betala för den upplevelse man bjuds på. Ljudet som denna spelare framställer med DVD-Audio och SACD är något som inte går att uppleva med vanligt surround- eller stereoljud.

Källa: Audio, sept 2003
What Hifi, sept 2003
DVD & Hjemmekino, nr 6, 2003

What Hifi

“Another cracker from Pioneer”

What Hifi upplever spelaren som väldigt stilfull och slimmad. Fronten är lite snål med kontroller, men allt går som vanligt att komma åt via menyerna. En ypperlig universalspelare som läser skivor i alla format. Musikåtergivningen får mycket bra betyg. DVD-Audio och SACD hanteras mästerligt men CD-uppspelning ligger i nivå med andra DVD-spelare. Bildåtergivningen är utmärkt med bra färgbalans, detaljrikedom men med lite störningar. Användaren slipper bry sig om vilka av de olika formaten som kommer att överleva och behöver bara njuta menar What Hifi.

DVD & Hjemmekino

”Spiller angasjerende og uten nykker”

DVD & Hjemmekino tycker att spelaren inte ser lika bra ut som sina dyrare bröder, men det ska man inte heller förvänta sig för detta pris. Menysystemet är enkelt till skillnad från tidigare spelare från Pioneer, som enligt testaren brukar vara ”överdådiga”. DVD & Hjemmekino imponeras av att spelaren klarar av alla format utan några som helst märkbara störningar. Bild- och ljudkvaliteten är imponerande. En spelare som klarar otroligt mycket för sitt pris.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Stationär DVD-spelare som klarar DVD-R/RW, CD-R/RW, SVCD, MP3, DVD Audio, SACD och Jpeg på CD. Ljudomvandlare 192 kHz, 24 bitar med dekoders för Dolby Digital och DTS. Ljudutgångar i form av optisk och koaxial digital, analoga som 5.1-lågnivå och stereo. Scart (RGB), komponent, S-video och komposit. Komponentutgången stödjer progressive scan via NTSC. Mått 420(b)x55(h)x283(d)mm. Vikt 2,5 kg.

Modell: Pioneer DV-565