Sök
Pioneer DV-470

Pioneer DV-470

Kompetent med många funktioner

2005-01-25

Testarna menar att denna spelare ger mycket för pengarna och uppvisar bra bild, ljudet är övertygande och då särskilt när man spelar cd-skivor.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 5/5 “An unbelievable price”
What Video 5/5 “This is a highly competent machine”
Hifi Test “Sehr guter Bildqualität”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Pioneer DV-470 är en bra DVD-spelare som kan spela alla de format man kan önska sig, samtidigt som den erbjuder ett rikt utbud av anslutningsmöjligheter. Testarna menar att spelaren är enkel att ställa in och menyerna är snygga och logiska. Samtliga anser att spelaren uppvisar bra bild med skarpa kontraster och vibranta färger. Ljudet upplevs också som bra, även om en testare menar att spelaren håller tillbaka en del vid låga frekvenser.

Home Cinema Choice

“An unbelievable price”

Home Cinema Choice testar förutom Pioneer DV-470 även LVC XV-N212, Lafayette LFDV971D, LG DV8900, Panasonic DVD-S27, Philips DVP720SA, Samsung DVD-P345, Sony DVP-NS585P, Thomson DTH213E samt Yamada DVX-6600. Testvinnare är Pioneer DV-470. På anslutningsfronten är spelaren kapabel till det mesta. Menyn är snygg och enkel att operera i, samtidigt som fjärrkontrollen är designad för att underlätta handhavandet. Bilden står ut bland konkurrenterna som otroligt livlig, med rika färger och stark kontrast. Störningarna skiner med sin frånvaro. Ljudet med filmer är utmärkt, men det är när man spelar CD-skivor spelaren verkligen demonstrerar vad den kan, menar testaren. Alla sorters ljud klaras av utan problem och upplevs som varmt och inbjudande. Priset är otroligt lågt med tanke på vad man får, avslutar testaren och utnämner spelaren till ”Best buy”.

Källa: Home Cinema Choice sept 2004
What Video dec 2004
Hifi Test nov/dec 2004

What Video

“This is a highly competent machine”

What Video menar att spelaren bjuder på mer än vad man väntar sig med tanke på priset. Anslutningsmöjligheterna är utmärkta liksom funktionerna. De många formaten spelaren kan hantera imponerar också, och det enda testaren saknar är en minneskortläsare. Zoomen är ett nöje att använda eftersom den fungerar mjukt och smidigt. Menyn är mycket snyggt designad och ett nöje att navigera. Bildkvaliteten är av toppklass med färg, detaljrikedom och djup samtidigt som eventuella artefakter effektivt hålls på avstånd. Också ljudet är bra och virtual surround ger en bredare ljudbild jämfört med vanlig TV. Uppspelningen av CD är utmärkt. Spelaren är bättre än många dyrare konkurrenter anser testaren och utses till ”Best buy”.

Hifi Test

“Sehr guter Bildqualität”

Hifi Test testar förutom Pioneer DV-470 även Grundig GDP 2400, LVC XV-N316S, Philips DVP 720SA, Samsung DVD-S550, Thomson DTH233, Toshiba SD 340, Yamaha DVD-S550 och Philips DVP 721VR. Testsegrare är Philips, men Pioneers spelare är snabb och man tas nästan utan väntetid dit man skall i menyn. Menyerna är snygga och logiska och det är inga problem att hitta dit man skall. Spelaren har åtskilliga funktioner som övertygar, exempelvis kan man lyssna på Mp3 samtidigt som man bläddrar i menyerna. Zoomen uppskattar testaren också. Bilderna visar klara färger och skarpa kontraster. Vad gäller ljudet anser man att spelaren vid låga frekvenser håller tillbaka. Pioneer DV-470 övertygar dock med överlag bra prestanda, avslutar testaren.

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-470 är en DVD-spelare med dimensionerna 430x55x226 mm och vikten 1,9 kg. Den spelar DVD-RW, DVD+RW, DVD-RAM, SVCD, CD-RW, MP3, WMA, JPEG samt DIVX. Spelaren är utrustad med dekoder för Dolby Digital/DTS. Befintliga portar är komponentvideo ut, RGB scart, s-video ut, kompositvideo ut, elektriskt digitalt ljud ut, optisk digitalt ljud ut, två stereo ljud ut.

Modell: Pioneer DV-470