Sök
Pioneer DV-380

Pioneer DV-380

Helt okej budgetmodell

2005-11-23

Pioneer DV-380 är en mycket kapabel DVD-spelare i budgetklassen med bra ljud och fin bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 72/100 "Klare Menüstruktur"
What Home Cinema 80/100 "Solid sound delivery"
What Hifi 4/5 "Fine colour balance"
Pocket Lint 8/10 "Excellent picture provider"

Vad tycker testarna?

Pioneer DV-380 ger inte sken av att vara en avancerad DVD utan riktar sig mer gentemot förstagångsköpare. Modellen kombinerar enkla och logiska menyer, praktisk fjärrkontroll med en relativt bra bild- och ljudkvalitet. Bilden kan inte mäta sig med toppresterande DVD-spelare, men den är skarp och färgerna känns harmoniska och levande. De flesta testarna tycker att den klarar sig bra vid närmare granskning. Detta är en budgetspelare och som sådan är den rikligt utrustad med funktionella anslutningar och bra finesser. Även om detta är en enkel DVD så klarar den en hel del och de flesta testarna tycker att den är prisvärd.

Video

"Klare Menüstruktur"

PioneerVideo testar 14 DVD-spelare i budgetklassen av olika märken som bland annat Sony, Philips, Panasonic och JVC. DV-380 bedöms vara en ganska ordinär DVD med en bra och översiktlig meny. Fjärrkontrollen är strukturerad och enkel att hantera. Modellen klarar av de alla viktiga medieformaten utom DVD-RAM. Bilden är ganska skarp och har fina färger, men man ser också att bilden har svårt att klara av snabbrörliga motiv vilket inte testmotståndarna har samma problem med. Testens dyraste DVD, Panasonic DVD-S 49, segrar denna gång. Den kombinerar bra teknik med en fin och skarp bild. Den snarlika men billigare modellen Panasonic DVD-S 295 väljs till bästa köp tillsammans med Sony DVP-NS 52P och JVC XV-N 322.

Källa: Video, nr 10 2005

What Home Cinema

"Solid sound delivery"

What Home Cinema ser DVD:n som en enkel, prisvärd men ändå ganska finessrik DVD. Modellen saknar en optisk digital anslutning men är för övrigt utrustad. DVD:n är lätt att använda och menyerna trevliga att navigera sig igenom. Tillverkarens vilja är att göra modellen enkel att hantera och därför framhåller tyvärr inte manualen den stora fördelen med att använda sig av Scart RGB framför komposit. Med just RGB får man en fin bild och faktiskt den bästa som testarna sett på en DVD i den här prisklassen. Filmljudet kan med fördel dras via förstärkare för att få en bred och bra ljudkvalitet. CD-ljud låter dock mer platt än filmljudet. Man bedömer att detta är en DVD med bra prestanda till ett hyggligt pris.

Källa: What Home Cinema, oktober 2005

What Hifi

"Fine colour balance"

Pioneer DV-380 bakWhat Hifi skriver att DVD:n kommer att få svårt att konkurrera i alla fall om man ser till funktioner och finesser. Den är snygg och välkonstruerad. Dessutom är bild- och ljudegenskaperna bra. Men tyvärr räcker inte detta för att utmärka sig på marknaden idag, även om priset är lågt. Installationen är enkel och bilden är färggrann och levande, men den saknar den där riktigt fina detaljrikedomen, kontrasten och djupet. Ljudet låter övertygande även genom TV-högtalare. Men en stor svaghet är att den har HDMI-anslutning. Även om den ser prisvärd ut och det inte är något större fel på modellen, så tycker testarna ändå att den helt enkelt är lite för anspråkslös. Även som lågpris DVD kan den inte tävla om någon topplacering med andra modeller i sin klass.

Källa: What Hifi, november 2005

Pocket Lint

"Excellent picture provider"

Pioneer DV-380 svartPocket Lint tycker att modellen ser ganska tråkig ut. Denna DVD riktar sig till förstagångsköpare, men den är ändå rätt avancerad med många bra finesser. Manualen täcker det mesta och är en tämligen okomplicerad handbok. RGB Scart anslutning rekommenderas för bästa möjliga bild. Återgivning av ljusa färgglada partier är DVD:ns starka sida. Ljudet är inte något exceptionellt men överlag låter det bra. DV-380 bedöms som ett utmärkt val för den som vill börja med en enkel DVD. Med tiden kommer den säkerligen att ge mersmak för att uppgradera till en DVD med fler funktioner och finesser.

Källa: Till Pocket-lint

Cirkapris: 900 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-380 är en DVD-spelare som kan spela upp bland annat DivX, Mp3, WMA och JPEG-filer. Spelaren har en 108 Mhz/12-bit D/A-videokonverterare samt en 192 kHz/24-bit D/A ljudkonverterare. Spelaren kan förutom DVD även hantera SVCD, VCD, CD, CD-R, CD-RW, DVD-R och DVD-RW. Progressiv scan stöds. Spelaren är utrustad med en Scart (RGB), komponentvideo, S-Video- samt videoutgång och koaxial digital ljudutgång. Dimensionerna är 420(b)x49,5(h)x213,6(d) mm och vikten ca 1,7 kg.

Modell: Pioneer DV-380