Sök
Pioneer DV-360

Pioneer DV-360

Prispressare

2003-11-10

Pioneer DV-360 är en kompetent budgetspelare som hanterar de vanligaste formaten och några till. Pioneer har lagt mycket möda på formgivningen och spelaren får bra betyg i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "Can live up to its name"
DVD & Hjemmekino 92/100 "Nesten prisdumpning"
What Video 5/5 "A very tempting proposition"

Vad tycker testarna?

Idel ros blir det för DV-360. Testarna kan inte hitta mycket att kritisera hos denna minimalistiska spelare. Bildkvaliteten är mycket bra för en budgetspelare, likaså ljudet. Spelaren har massor av funktioner samt användarvänliga menyer. En testare tycker att fronten ser obalanserad ut och en testare kan ana lite distorsion i ljudet efter att ha känt sig tvungen att kritisera något. Pioneer DV-360 är annars en mycket kompetent och prisvärd spelare i budgetklassen.

Essential Home Cinema

"Can live up to its name"

Essential Home Cinema tycker att spelaren är snygg med sin tunna minimalistiska look. Anslutningarna är fler än på de enklaste spelarna. "Setupen" är enkel tack vare få val, men även i övrigt är Pioneer DV-360 en användarvänlig produkt. Bilden är ren och klar, särskilt hög kvalitet får man via RGB scart. Färgerna återges oftast riktigt, men får ibland en mörk kvalitet. Ljudet är klart och fint, både i surround och stereo. Letar man efter något att kritisera går det dock att ana lite distorsion. DV-360 lever inte upp till dyrare anläggningar, men man får valuta för pengarna. Som närmaste konkurrenter nämns Samsung DVD MC20, Hitachi DV-P325E och Sharp DV-S1H.

Källa: Essential Home Cinema, nr 24 2003
DVD & Hjemmekino, nr 6 2003
What Video, Oct 2003

DVD & Hjemmekino

"Nesten prisdumpning"

DVD & Hjemmekino uppskattar de många justeringsmöjligheterna. Trots att Pioneer DV-360 är en enkel spelare har den alla önskvärda anslutningar. Bilderna är klara och detaljerade med god färgåtergivning. Ljudbilden är genomskinlig och har god upplösning i alla register. DV-360 har bra med finesser och hanterar massor av format. Den är snygg, kompetent och prisvärd. Testaren finner helt enkelt inget att kritisera och utdelar ett högt betyg.

What Video

"A very tempting proposition"

What Video tycker Pioneer DV-360 ser lite obalanserad ut med sin display till höger och en tom yta till vänster. Spelaren är enkel men har gott om funktioner och särskilt bra fungerar zoomen. Menyerna är lätta att överblicka tack vare trevlig formgivning, här navigerar man lätt mellan de många justeringsmöjligheterna. Bildkvaliteten är detaljerad och färger återges fint redan med fabriksinställningarna. Också ljudbehandlingen är mycket bra. Surroundljud är överlägset, men också med Virtual Surround låter det bra. Prislappen gör Pioneer DV-360 till en bra introduktionsprodukt eller andraspelare.

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: DVD-spelare som hanterar formaten DVD-R/RW, SVCD, CD-R/RW, MP3, JPEG, WMA. På baksidan finns anslutningar för Scart (RGB), S-video och komposit. Det finns två digitala ljudutgångar (koaxial respektive optisk) samt analog stereoutgång. Pioneer DV-360 hanterar NTSC och PAL. Den finns i silver och svart. Mått 420x53x277 mm. Vikt 2,3 kg.

Modell: Pioneer DV-360