Sök
Pioneer DV-350

Pioneer DV-350

Fullvärdig ersättare

2002-10-03

Pioneer DV-350 är en uppföljare till Pioneers tidigare succé i budgetklassen, som faktiskt lever upp till alla förväntningar. Bild, ljud och gränssnitt imponerar genomgående på testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "The best DVD playerunder160£"
Essential Home Cinema 4/5 "Another quality Pioneer player"
Area DVD 6/6 "Neu entwicklung ohne Schwächen"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är väldigt positivt inställda till DV-350. Alla är imponerade av bildkvaliteten och då framförallt detaljrikedomen. Ljudet är också väldigt bra och spelaren anses utan problem kunna ersätta en mellanklass CD-spelare. Gränssnittet prisas också där det är enkelt att hitta menyerna som dessutom ser bra ut. Det testarna klagar på är att felkorrigeringen inte är den bästa. Vissa hårt repade skivor lyckades spelaren inte läsa alls. Dessutom saknas optisk digitalutgång men DV-350 är om inte den bästa, så åtminstone likvärdig med de bästa i klassen.

What Video & TV

"The best DVD playerunder160£"

What Video & TV välkomnar den "superba" DV-350. Det slimmade chassit med få knappar på fronten och det fina användargränssnittet gör användaren glad. Fjärrkontrollen anses mycket bättre och menysystemet mer intuitivt och snyggare än på tidigare modeller. Rent tekniskt är testaren också imponerad av DV-350. Bildmässigt kommenteras detaljrikedomen och kontrasten som ovanligt bra. Vidare tycker testaren att ljudet är fint och exemplariskt välbalanserat. Enda smolket i bägaren är att optisk digitalutgång saknas. Slutomdömet är bästa köp i budgetklassen.

Källa: What Video & TV, 2002 Sep 2002
Essential Home Cinema, Nr 15 2002
Till Area DVD's hemsida

Essential Home Cinema

"Another quality Pioneer player"

Essential Home Cinema tycker att DV-350 är en kvalitetsprodukt till bra pris. Utseendemässigt plockar den pluspoäng även här och installationen sägs vara "lättare än ett tvåbitars pussel", tack vare den utmärkta manualen. Bilden är en positiv överraskning, visserligen finns ett visst mått av pixelering, men det är inte distraherande. Ljudet faller testaren i smaken det också, speciellt det simulerade 3D ljudet. Som musikspelare fungerar DV-350 dessutom mycket bra. God bild- och ljudkvalitet tillsammans med Pioneers rykte för hållbara produkter får testaren att rekommendera DV-350 framför billigare och kanske också mer funktionsspäckade spelare.

Area DVD

"Neu entwicklung ohne Schwächen"

Area DVD utsätter DV-350 för ett grundligt test utan att hitta några större brister. Bildkvaliteten står ingen i prisklassen efter och speciellt i fråga om detaljrikedom anses DV-350 mycket bra. Andra modeller är bättre på vissa områden som bildstabilitet, men DV-350 är bland de bästa generellt. Det enda är att spelaren har problem med att spela repiga skivor. Ljudet får högsta betyg och med tanke på priset är det imponerande bra tycker testaren. I testet poängteras att det finns flera väldigt bra (inte nödvändigtvis bättre) spelare för mer eller mindre samma pris.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-350 klarar formaten DVD-R, DVD+R, DVD+RW, DVD-RW samt VCD, CD-R/RW och Mp3. Spelaren är Dolby Digital/DTS kompatibel och har en 24-bits 192 kHz audio-DAC. Baktill finns SCART (RGB) utgång, S-Video, kompositvideo, digital koaxial och analog stereo utgång. Spelaren är PAL- och NTSC-kompatibel. I mjukvaran finns shuffle, repeat, text och zoom i två steg. Måtten är 420x55x276 mm och vikten 2,5 kg. Finns i färgerna svart och silver.

Modell: Pioneer DV-350