Sök
Pioneer DV-340

Pioneer DV-340

OK budgetspelare utan RGB

2002-03-11

Bra ljud och bild till ett vettigt pris, kan sägas om Pioneer DV-340. Men denna spelare har också en del små brister som testarna reserverar sig för.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Flera smarta funktioner"
Cnet 7/10 "No Mp3 support"
Forbrukerrapporten 4/5 "Bra"
Video 75/100 "Sehr gut"
Area DVD 5/6 "Konkurrenzlos in der Preisklasse"

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående mycket nöjda med bilden och ljudet på DVD 340/343 och är tillfreds med den enkla installationen. En testare utser den till bästa köp trots de smärre brister som framkommer, bland annat att spelaren saknar RBG-utgång och inbyggd Dolby Digital-dekoder. Dessutom saknas stöd för Mp3.

M3

"Flera smarta funktioner"

M3 testar åtta olika DVD-spelare förutom Pioneer DV-343. Samtliga spelare har mycket bra bild- och ljudkvalitet, men skiljer sig åt när det gäller funktioner och användarvänlighet. Även om DV-343 har ett lågt pris i förhållande till Pioneers produkter i övrigt, gör den inte lika bra ifrån sig i testet. Ett stort minus är att den saknar RGB-utgång och optisk ljudutgång. Den saknar också Mp3-stöd. Knapparna på fjärrkontrollen känns också röriga även om fjärrkontrollen i sig känns smidig. Minnesfunktionen är mycket bra. Det är lätt att hitta i menyn och installationsguiden är bra när engelskan inte räcker till. I samma test får Sony DVP-NS400D högst betyg på 9 av 10 och utmärkelsen bästa produkt. Till bästa köp utses Samsung DVD-M205 som erhåller 8 av 10. Fyra spelare får 6 av 10 som betyg, däribland Pioneer.

Källa: M3 december 2001
Till Cnets hemsida
Forbruker-Rapporten nr 10 2001
Video nr 8 2001
Till Area DVDs hemsida

Cnet

"No Mp3 support"

Cnet anser att den amerikanska varianten av DV-340 är en bra komponentvideo-spelare till ett bra pris. Kvaliteten i bild och ljud är utmärkt. Den är lätt att installera och kan mycket väl mäta sig med de dyrare DVD-spelarna. Cnet menar dock att den inte är lika flexibel i anslutningarna och saknar finesser som stöd för Mp3, progressive scan och inbyggda ljuddekoders även om den tar emot de flesta övriga format. 

Forbrukerrapporten

"Bra"

Forbrukerrapporten betygsätter tolv olika DVD-spelare, däribland den silverfärgade DV-340. Alla spelarna får bra betyg. Utmärkande och bra för DV-340 är ljudet och bilden samt spelarens miljövänliga konstruktion. Även här menar testaren att det saknas en och annan finess. Grundig Xenaro GDP 5100 koras som vinnare i testet även om i stort sett alla får samma totalbetyg. Det är genomgående bra standard på spelaren och en mycket fin bild- och ljudkvalitet.

Video

"Sehr gut"

Tyska Video testar fem olika DVD-spelare. DV-340 är bra utrustad och särskilt omnämns minnesfunktionen som lagrar upp till 15 skivor. Inte lika entusiastiska är Video dock över handhavandet, där små och vingliga knappar på fjärrkontrollen försvårar valet av meny. Däremot är det inget fel på knapparna på själva enheten som både är snygg och funktionell. Spelaren har också ett fantastiskt ljud och bildkvaliteten kan knappast bli bättre. DV-340 väljs till bästa köp medan bästa produkt blir Sony DVP-NS400D. Övriga produkter i testet var Hitachi DVP-515, Philips DVD722 och Panasonic DVD-RV41.

Area DVD

"Konkurrenzlos in der Preisklasse"

Area DVD menar att DVD-340 har en utmärkt bild- och ljudkvalitet för sin prisklass. Den är lätt att installera och spelaren är utrustad med de nödvändigaste kopplingarna men att den saknar en RGB-utgång är ett klart minus. Designen är tidlöst elegant och fjärrkontrollen har en bra layout för navigering. Totalt sett ligger prestationen över medel i klassen. Den något dyrare Pioneer DV-535 är ännu snyggare i designen och har bättre prestanda än DVD-340, men denna spelare är mycket prisvärd och saknar konkurrenter i prisklassen. Det blir höga betyg på flera områden.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-340 är en DVD-spelare som stöder DTS och Dolby Digital men saknar egna dekoders. Koaxial S/PDIF utgång för överföring av ljud digitalt finns, men optisk dito saknas. Videoutgångar inkluderar komposit, S-video samt scart utan RGB. I USA har den däremot utgångar för komponentvideo. Spelaren hanterar både PAL och NTSC men konverterar inte NTSC till PAL. De finesser som spelaren har inkluderar titel-/kapitelminne, repetera, stillbild, still-och-steg, random play, slow-motion samt sökfunktion. Färg silverfinish (340) eller svart (343). Måtten är 420x95x278 mm och den väger 2,7 kg.

Modell: Pioneer DV-340