Sök
Pioneer BDP-LX91

Pioneer BDP-LX91

Blu-ray utav kunglig klass

2009-02-05

Pioneer BDP-LX91 är blu-rayspelaren som definitivt har allt och som kan nästan allt. Testarna menar att spelaren briljerar med såväl blu-ray och dvd som med cd.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 6/6 "Som manna fra himmelen"
Audio 100/100 "High-End-Klasse"
Home cinema choice 5/5 "BDP-LX91 is Blu-ray royalty"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens, Pioneer BDP-LX91 är den hittills bästa blu-rayspelaren som tillverkats. Den slår alla tidigare produkter vad gäller bild- och ljudkvalitet samtidigt som den erbjuder omfattande inställningar, ett lätthanterat och snyggt användargränssnitt samt ett multum av anslutningsmöjligheter. De dubbla hdmi-utgångarna uppskattas och det finns inget som spelaren inte klarar av att göra bra, vilket också återspeglar sig i betygen där det blir idel maximala resultat.

Hjemmekino

"Som manna fra himmelen"

När Hjemmekino jämför Pioneer BDP-LX91 med två andra blu-rayspelare i det övre prissegmentet, Sony BDP-S5000ES och Denon DVD-3800BD, så är det i slutet Pioneers spelare som koras till bästa produkt. Att det rör sig om en högklassig spelare ses enligt testaren redan i menyerna som är strålande bra rent grafiskt och som innehåller rak och lättillgänglig information. Inställningsmöjligheterna är många, speciellt för de tre tillgängliga användardefinierade inställningarna och att det också går att justera bilden under återgivning är ett stort plus. Anslutningsmöjligheterna betecknas som utmärkta och testaren uppskattar speciellt möjligheten att skicka ut bilden till två mottagare samtidigt även om enbart den ena får surroundljud. Förväntningarna på bildkvaliteten är höga med en spelare i denna prisklass och Hjemmekino skriver att den uppfyller dem oavsett om det är blu-ray eller dvd som återges. Det är knivskarpa bilder med rätt balans på färger och djup som levereras direkt ur kartongen. Med blu-ray betecknas återgivningen som superb med både bild som ljud och med dvd krävs det bara små justeringar av brusreduktionen för att få till en suverän bild. Spelaren uppges dessutom vara en hejare på ljud oavsett om det är hdmi- eller multikanalsutgången som används vilket bådar gott för den som sitter med en äldre receiver. Kombinationen av användarvänlighet, ljudkvalitet och bildkvalitet gör att spelaren utses till ny referensspelare.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2009

Audio

"High-End-Klasse"

Pioneer BDP-LX91 blir testvinnare också när Audio jämför spelaren med Nad T587 och Sony BDP-S5000ES då den plockar hem full poängpott. Detta då den har de bästa bildegenskaperna, en utmärkt hd-ljudåtergivning och analog multikanalsutgång. Specifikationerna i övrigt täcker dessutom allt som kan önskas och det enda som egentlig saknas är intern avkodning av dts-hd master audio. Det anses dock inte vara ett större problem då ljudströmmen kan skickas som bitstream via hdmi men kräver dock därför en receiver som kan avkoda formatet. Spelaren uppges hantera blu-ray, dvd och cd utmärkt vad gäller bild som ljud vilket också är anledningen till det höga betyget. Att det också går att uppdatera spelarens firmware i framtiden bäddar för ännu fler upplevelser, avslutar Audio.

Källa: Audio (DE) nr 1 2009

Home cinema choice

"BDP-LX91 is Blu-ray royalty"

Home cinema choice skriver att det verkligen märks att Pioneer BDP-LX91 är en högklassig produkt då den är stor, tung, snygg och mycket välpolerad. Baksidan har alla tänkbara anslutningar där speciellt dubbla hdmi och analog 7.1-utgång uppskattas. Att enheten har fyra gigabyte inbyggt minne är bra då användaren slipper fippla med sd-kort för att använda sig av bd-live. Att nätverksingången dessutom kan användas för uppdateringar anses också det vara en fin ide. Skivor laddas mycket snabbare än tillverkarens tidigare modeller och att använda spelaren underlättas av det grafiska gränssnittet som är enkelt upplagt samtidigt som det innehåller massvis med inställningsmöjligheter. Det senare uppges vara så pass omfattande att det kommer att tillfredsställa även den mest inbitne, skriver testaren. Med blu-ray har testaren aldrig sett lika bra bild och ljudet är minst lika imponerande. Även film på dvd blir riktigt bra. Testaren undersöker bilden med en testskiva från HQV och uppger att Pioneer BDP-LX91 klarar alla tester med bravur. Och om det inte vore nog så är produkten också en femstjärnig cd-spelare. Det är synd att den inte även hanterar sacd och dvd-audio. Slutkommentaren blir att Pioneer BDP-LX91 är en blu-rayspelare som är långt mycket mer än bara en blu-rayspelare.

Källa: www.homecinemachoice.com (GB)

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Pioneer BDP-LX91
Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, dolby truehd, dts-hd ma
Anslutningar (exempel): 2xhdmi, komponent, komposit, optisk, coaxial, ethernet, 7.1 analogD/a-omvandlare: 297 MHz/14 bit (hd), 216 MHz/14-bit (sd)
Övrigt: BD-Live, Deep Colour 48-bit
Mått: 420x143x365 mm
Vikt: 13,8 kg.

Tillverkare: Pioneer