Sök
Pioneer BDP-LX71

Pioneer BDP-LX71

Bild och ljud utav bästa klass

2008-11-07

Pioneer BDP-LX71 är en snygg och gedigen stationär blu-ray-spelare som enligt testarna levererar bästa bild- och ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 5/5 "Hat alles, was man braucht"
What hifi 5/5 "An exceptionally talented Blu-ray player"
Stuff 5/5 "Well worth the premium price tag"

Vad tycker testarna?

Även om Pioneer BDP-LX71 inte är så snabb på att ladda skivor och det saknas stöd för såväl bd-live som dts-hd master audio menar testarna att det är en spelare av högsta kaliber. Bild- och ljudkvalitet får högsta omdöme av samtliga testare och uppges hålla en kvalitet som tillfredställer de mest inbitna video- som audiofilerna. Anslutningarna är mycket omfattande och speciellt uppskattat är den analoga 7.1-utgången då den möjliggör att äldre receivrar som saknar hdmi också kan ta del av hd-ljud. Dessutom blir det beröm för omfattande inställningsmöjligheter, hög användarvänligheten och ergonomisk fjärrkontroll.

Audio

"Hat alles, was man braucht"

När Audio jämför Pioneer BDP-LX71 med Panasonic DMP-BD50 och Denon DVD-2500BT vinner Pioneer både dvd och blu-ray-testet. Testaren skriver att det är en lugn återgivning med flyt i bilden och strålande naturliga färger som produceras. Linjedubblaren gör ett mycket bra jobb med signaler i 1080i och videochippet skalar upp standardmaterial till 1080p på ett utmärkt sätt. Att enheten hanterar hd-ljud och kan mata ut dessa som linjär pcm och att det finns analog 7.1-utgång bäddar för en utmärkt ljudupplevelse. Fjärrkontrollen anses vara bekväm att hålla i och har bra knapplacering. Ingen testare koras av Audio då alla spelare uppnår samma slutpoäng, men Panasonic DMP-BD50 får emblemet köptips på sig då det är den billigaste spelaren av de tre samtidigt det är den enda som stöder blu-ray-profil 2.0.

Källa: Audio (DE) nr 9 2008

What hifi

"An exceptionally talented Blu-ray player"

Det räcker med att kasta ett öga på produkten för att förstå att detta är ett lyxigt tillskott till hemmabion. Det skriver What Hifi som imponeras av den svartlackerade fronten och den neonblåa displayen hos Pioneer BDP-LX71. Anslutningsmässigt täcker spelaren alla behov och testaren uppskattar att det går att justera upplösning under uppspelning samt visa bit rate för ljud och bild. Efter att ha använt spelaren tillsammans med ett antal skivor skriver testaren att BDP-LX71 håller en standard som kan tillfredsställa såväl video- som audiofiler. Film på blu-ray återges mycket levande med tonvis av detaljer samtidigt som färgåtergivning är naturtrogen. Bilden blir också mycket klar och djupet imponerar med utmärkt detalj även i mörka scener. Rörelser är heller aldrig något problem. Ljudet beskrivs som väldigt tydligt, detaljerat och naturligt med blu-ray. Uppskalning av dvd-film är mycket bra och spelaren får kniviga delar i bilden som hår, hudtoner och texturer på kläder att se naturliga och detaljerade ut. Dessutom menar testaren att enheten gör ett utmärkt jobb med cd-musik. Det är en utmärkt blu-ray-spelare på många sätt men inte helt felfri. De enda två invändningarna som finns är att spelaren inte kan avkoda dts-hd master audio internt samt att ethernet-port och därmed också stöd för profil 2.0 saknas.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Stuff

"Well worth the premium price tag"

Stuff skriver att Pioneer BDP-LX71 bjuder på ett överflöd av anslutningar och att inställningsmöjligheter hos spelaren är mycket omfattande. Men även om den laddar skivor snabbare än sin föregångar är den inte alls lika snabb som billigare spelare som exempelvis Playstation 3. Dessutom saknas ethernet-ingång för att kunna använda sig av bd-live material. Men det är bara petitesser uppger testaren. Detta med tanke på att BDP-LX71 är en av de absolut bästa spelarna på marknaden när det kommer till bild- och ljudkvalitet. Den utmärkta återgivningen gör att spelaren är värd varenda krona den kostar, menar Stuff.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Pioneer BDP-LX71 är en stationär blu-ray-spelare som hanterar cd-rom, ljud-cd, dvd-rom, dvd+/-r/w och bd-r/e. Avchd, divx, mp3, wma och jpeg kan spelas upp från skiva. Ljudformat som hanteras omfattar bland annat dts hd och dolby truehd. Anslutningar omfattar bland annat hdmi 1.3, komponentvideo, s-video och optisk digital ljudutgång samt analog 7.1-ljudutgång. Väger 5,7 kg och har storleken 420x124x360 mm.

Tillverkare: Pioneer