Sök
Pioneer BDP-LX70

Pioneer BDP-LX70

En utmärkt bildvisare

2007-08-06

BDP-LX70 är inte bara den första stationära blu-ray-spelaren att erbjuda återgivning i 1080/24p utan också den första att innefatta en dlna nätverksanslutning för att strömma media över hemmanätverket.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 88/100 "Ein überaus pralles Paket"
Video - "Sehr scharfes, detailreiches Bild"
Gadgetguy 5/5 "Performance was absolutely brilliant"
Area dvd 7/10 "Neue visuelle Maßstäbe"

Vad tycker testarna?

Bildegenskaperna hos BDP-LX70 är något utöver det vanliga enligt testarna, som alla berömmer kontrast, skärpa och detaljrikedom. Det lilla extra erbjuds i form av stöd för 1080/24p vilket gör att filmåtergivningen upplevs som mer följsam. Även med vanliga dvd-skivor så uppges enheten göra ett bra jobb, även om vissa av testarna menar att det finns rena dvd-spelare som gör ett bättre jobb med uppskalning av bilden. Ljudet håller också hög klass men att produkten endast har hdmi 1.2 är en begränsning. Att det därför inte går att spela upp de högupplösta ljudformaten dts-hd och dolby truehd anses vara något av en miss. Nätverksanslutningen är ett utmärkt tilltag men att det inte går att komma ut på nätet gör att bd-live material på bluray skivor blir oanvändbart. Enheten beskrivs vara lätt att använda, men laddningstiderna anses något långa.

Audiovision

"Ein überaus pralles Paket"

Audiovision konstaterar att spelaren inte hanterar de nya hd-formaten för ljud men skriver att det bortsett från detta är en enhet som har mycket att erbjuda. Den är enkel att använda men något långsam. Å andra sidan så gör den ett väldigt bra jobb oavsett medietyp. Med blu-ray är bilden i princip felfri. Färger och gråskalor anses vara perfekta och skärpan likaså. Att BDP-LX70 kan hantera 24p är en stor fördel och ger en extra förbättring av rörelsescener. Som dvd-spelare fungerar den mycket bra och inställd i teaterläge behöver man inte göra några justeringar. Att spela upp diverse filer över nätverket går strålande utan varken hack eller kvalitetsförluster. Detta gäller även tunga wmv-hd filer.

Källa: Audiovision (DE) nr 8 2007

Video

"Sehr scharfes, detailreiches Bild"

Video gillar att Pioneer fått med ett flertal anslutningar samt nätverksfunktion, och finner dessutom att enheten är tämligen obegränsad när det vilka format som hanteras. Att det förlustfria ljudformaten dts-hd och dolby truehd inte hanteras ger ett litet minus i kanten. Att hdmi-anslutningarna är version 1.2 omöjliggör dessutom att formatstödet kan utökas med uppdateringar, vilket enligt testaren är viktiga att tänka på. Bildåtergivningen beskrivs vara i absolut toppklass med blu-ray, och ger en förbluffande mängd detaljer och utmärkt skärpa i alla scener. 1080p/24 är en klar fördel och ger bilden ett bra flyt. Uppspelning av dvd löper också på fint, mycket tack vare en ordentligt linjedubblare.

Källa: Video (DE) nr 7 2007

Gadgetguy

"Performance was absolutely brilliant"

Enligt Gadgetguy är detta en av få enheter som har en nätverksanslutning samt stöd för återgivning i 24p. Det senare anses vara en stor grej och ger enligt testaren en extra piff till följsamheten i bilden vid långsamma kamerarörelser, där det normalt går att se små hopp. Bildkvaliteten är dessutom väldigt bra och även med stora projektordukar så uppges skärpan vara superb. Ljudet håller också det en hög klass men testaren anmärker på att ljudegenskaperna är begränsade då DTS-HD inte kan nyttjas till fullo utan återges som standard dts.

Källa: www.gadgetguy.com.au (AU)

Area dvd

"Neue visuelle Maßstäbe"

Den största grejen med BDP-LX70 är också enligt Area dvd att det är den första blu-ray-spelaren med stöd för 24p. Testaren menar likt ovan att formatstödet innebär att återgivningen blir mer följsam. Återgivningen är enligt testaren i toppklass rent bildmässigt med god detaljåtergivning, skärpa och kontrast. Bilden upplevs väldigt "ren". Nackdelen med den höga kvaliteten anses vara att fel i källorna blir desto tydligare. Dvd-skivor blir bra även de, men inte i klass med de bästa dedikerade dvd-spelarna. Att tillverkaren inte använt sig av hdmi 1.3 är nästan oförståeligt då ljudformaten blir begränsade och inte riktigt kan matcha bilden. Den andra stora grejen är nätverksanslutningen. Att tillverkaren valt att använda sig av dlna-certifieringen gör utdelningen från datorn väldigt enkel. Förutsatt att en sammankoppling mellan de två enheterna lyckas. Spelaren är nämligen väldigt dålig på att berätta vad som gått fel om man inte lyckas med anslutningen. Nätverket innebär dock inte internetåtkomst vilket är ogenomtänkt då det inte går att använda sig av bd-live-länkar som kan finnas på skivorna.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Pioneer BDP-LX70 är en stationär blu-ray-spelare som stöder bildformaten 720p, 1080i, 1080p samt 1080/24p. Den läser även dvd, cd, bd-r, bd-re, dvd-r/w och skivor med dubbla lager samt cd-r och cd-rw. Ljudformat som hanteras omfattar bland annat dolby digital plus och dts. Dessutom så kan enheten återge mp3, jpeg och wmv-hd över nätverket. Spelaren är dlna-certifierad. Ingångar som återfinns är hdmi 1.2, komponent, s-video, komposit, digital optisk och koaxial utgång samt analog 5.1 utgång. Enheten väger 6,5 kg och har måtten 420x103x353 mm.

Tillverkare: Pioneer