Sök
Pioneer BDP-LX08

Pioneer BDP-LX08

Slimmad dyrgrip

2009-03-23

Pioneer BDP-LX08 är en snygg och slimmad blu-ray spelare som får beröm för sina bild- och ljudegenskaper samt det enkla användandet. Men det finns hälften så dyra Pioneerspelare som ger mer valuta för pengarna än den här.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 89/100 "Bildqualität mit professionellem Videotuning"
Audio 95/100 "Wie aus einem exotischen Monolithen gemeisselt"
What hifi 4/5 "Class-leading picture and sound performance"
Stuff 4/5 "A little too expensive"

Vad tycker testarna?

Testarna menar alla att Pioneer BDP-LX08 är en mycket snygg blu-ray spelare som också presterar mycket bra på såväl bild- som ljudsidan. Det blir pluspoäng för det snygga och lätthanterliga användargränssnittet samt de omfattande inställningarna för video. Men att det saknas ethernet och därmed också bd-live samt att inte alla ljudformat kan avkodas internt för att skickas ut via 7.1-utgången anses vara dåligt med tanke på priset. Två av testarna menar också att det inte är någon skillnad på produkten och tillverkarens egna, billigare produkter förutom själva höljet och att det därför går att spara en bra slant på att välja billigare alternativ.

Audiovision

"Bildqualität mit professionellem Videotuning"

Det som Audiovision främst uppskattar hos Pioneer BDP-LX08 när det gäller funktionerna är de omfattande videoinställningarna samt att spelaren har analog 7.1-utgång. Det uppges dessutom vara riktigt enkelt att komma igång med enheten tack vare en automatiserad inställningsguide som aktiveras vid första starten. Men funktionsinnehållet känns inte helt komplett då nätverksingång saknas, något som också innebär att bd-live inte stöds. Att hd-ljud som avkodas internt endast omfattar dolbyhd och inte också dts-hd upplevs som lite underligt. När det gäller blu-rayåtergivningen så finns enligt testaren inget att anmärka på. Det anses helt enkelt vara en blu-rayspelare med bild av absolut toppklass. Och om det inte räcker så är det samtidigt en dvd-spelare av mycket höga mått då återgivningen blir utmärkt uppskalad och fri från störande flimmer, skriver Audiovision.

Källa: Audiovision (DE) nr 3 2009

Audio

"Wie aus einem exotischen Monolithen gemeisselt"

Audio skriver att BDP-LX08 är en spelare med ett mycket tilltalande utseende. Den som redan har receivern SC-LX71 från tillverkaren kommer också att märka hur pass väl de två enheterna går ihop, blu-rayspelaren känns helt enkelt som en förlängd del av receivern, skriver testaren. När det gäller prestationen så fokuseras det främst på ljudegenskaperna med cd-musik och enheten beskrivs initialt framföra en nervös och begränsad presentation. Men med PQLS-funktionen så uppges ljudet helt plötsligt få bredare och öppnare ljudbild, tydligare stämmor och en högre grad av detaljer. Det förklaras i enklare ordalag som att musiken helt enkelt känns mer levande.

Källa: Audio (DE) nr 1 2009

What hifi

"Class-leading picture and sound performance"

Även What hifi uppger att detta är en blu-ray spelare som estetiskt går mycket väl ihop med tillverkarens senaste upplaga av receivrar. Jämfört med tillverkarens tidigare modeller så är spelaren mycket tunnare, vilket ger ett mer elegant intryck. Men på insidan verkar inte mycket ha förändrats då det är samma gränssnitt som används och funktionerna är i princip identiska med föregångaren BDP-LX71, skriver testaren. Detta är dock inget negativt då BDP-LX71 var utrustad med video- och ljudkretsar som gav bild och ljud av mycket hög kvalitet. Så BDP-LX08 lyckas med andra ord också producera bilder som imponerar med sin klarhet och sitt djup samtidigt som svärta och detaljering helt enkelt är superba. Ljudet är solitt och kraftfullt med bra surroundeffekter samtidigt som dialoger återges sammanhängande och livfullt. Men även om detta är en snygg och välpresterande spelare så är designen inte tillräcklig för att rättfärdiga det höga priset, skriver What hifi som menar att tillverkarens egna, billigare BDP-LX71 funkar lika bra.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Stuff

"A little too expensive"

Bild och ljud med Pioneer BDP-LX08 blir enligt Stuff av mycket hög klass. Spelaren uppges imponera med sin skarpa bildåtergivning där djup, svärta och upplösning är mycket bra. Dialoger i ljudet blir livfulla samtidigt som högljudda effekter återges kraftfullt och kontrollerat. Beröm utdelas också för uppspelning av cd-skivor där PQLS-funktionen gör att återgivningen blir ljusår bättre än majoriteten av blu-rayspelare på dagens marknad. Den slimmade utformningen går hem, men även Stuff drar paralleller med tidigare modeller från tillverkaren och kommer fram till att BDP-LX71 och BDP-51FD som kanske inte är lika vackra gör ett minst lika bra jobb. Det känns därför omotiverande att betala det höga priset för BDP-LX08 när spelare för bara halva priset kan prestera lika bra.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta:

Pioneer BDP-LX08
Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, cd, dolby truehd, dts-hd master audio samt mp3, divx och avchd från skiva
D/a-omvandlare: 297 MHz/12-bit (video), 192 kHz/24 bit (ljud)
Anslutningar, urval: Hdmi, komponent, s-video, optisk ljudutgång, 7.1-ljudutgång
Övrigt: 1080p-uppkonvertering av dvd, hdmi deep colour, 24p, precision quartz lock system
Mått: 420x80x356 mm
Vikt: 6,5 kg

Tillverkare: Pioneer