Sök
Pioneer BDP-51FD

Pioneer BDP-51FD

Pioneers långsamma lågprissuccé

2009-04-02

BDP-51FD är en budgetversion av Pioneers BDP-LX71 med det mesta av godiset kvar i skålen. Lite plastigare yta och guldplätteringen är borta, men det är små uppoffringar med tanke på vad som ryms innanför skalet.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "I sin egen liga"
What Hifi 5/5 "What are you waiting for?"
Trusted reviews 9/10 "Pioneer should be applauded for not cutting down"
Home theater - "This isn’t a player I can recommend"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga i att BDP-51FD imponerar gällande bild- och ljudkvalitet. Detta tack vare att den fått ärva det mesta från föregångaren BDP-LX71. Ett minus är att enheten inte kan omvandla dts hd master audio till pcm internt. Detta medför större krav på receivern för att fullt ut kunna njuta av hd-ljudet. Enheten laddar även filmer riktigt långsamt vilket är tålamodsprövande och spelaren stöder bara profil 1.1. Det sammanlagda omdömet svajar men överlag är det höga betyg och hattar i luften för Pioneers ”budgetmodell”.

Hjemmekino

"I sin egen liga"

Pioneer BDP-51FD 1Touchknapparna har ersatts av hederliga vanliga tryckknappar och guldplätteringen är borta, trots detta ser Hjemmekino många likheter med storebror BDP-LX71. Även om Pioneers spelare är dyrare än sina testkollegor Marantz BD7003 och Denon DVD-1800BD är den fortfarande bästa köp, skriver Hjemmekino. För innehållsmässigt har BDP-51FD fått ärva i stort sett allt från LX71, det är samma bildkvalitet, samma menyer och smarta direktknappar på fjärrkontrollen. Avancerade färg- och ljusinställningar och ljud i särklass, en helt annan luftighet än konkurrenterna. Det finns hdmi- såväl som analog utgång för surroundljud. Men det är sannolikt sista gången en spelare i den här prisklassen inte har profil 2.0.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2009

What Hifi

"What are you waiting for?"

Pioneer BDP-51FD 2Pioneers första lite billigare blu-rayspelare är en enorm succé, tycker What hifi. Trots att det är en plastigare version av BDP-LX71 så är det fortfarande en snygg maskin och ljud- och bildmässigt är den milsvida från konkurrenterna i samma prisklass. Hdmi-utgång, 8-kanals analoga utgångar och separat inkoppling för cd-ljudet är likvärdiga med BDP-LX71 och det är svårt att se var Pioneer lyckats nästan halvera priset. Att det saknas ethernetport och internomvandling av ljudformatet dts-hd master audio är tyvärr också arv från föregångaren. Bilden är superb, färger och kontraster känns väldigt levande och även vid uppspelning av dvd-film är det snudd på blu-raykvalitet. Pioneer har gjort något som förut var få förunnat, tillgängligt för alla avslutar What Hifi.

Källa: whathifi.com (GB) mars 2009

Trusted reviews

"Pioneer should be applauded for not cutting down"

Pioneer BDP-51FD levererar utan tvekan bland de bästa bilderna på budgetmarknaden idag, skriver Trusted reviews. Det finns djup i svärtan sällan anad ifrån andra maskiner och kontrasten är ojämförbar. Totalt brusfritt och med mycket bra skärpa märks det knappt att det här är en lillebror till BDP-LX71. Uppskalningen till 1080 pixlar sker helt sömlöst. Ett av få minuspoäng delas ut för att det tar hela en minut och 40 sekunder för en film att laddas. Fjärrkontrollen och menyerna är pedagogiskt utformade och finesser som en separat verktygsmeny ger guldkant på tillvaron.

Källa: trustedreviews.com (GB)

Home theater

"This isn’t a player I can recommend"

Pioneer BDP-51FD 3Home theater är den som står för de flesta sura invändningarna på modellen. Utseendemässigt finns det inte mycket att klaga på, BDP-51FD är ganska stor och frontens display kan dimmas ner eller släckas helt, vilket uppskattas. Men jämfört med konkurrenterna är BDP-51 ett steg bakåt i användarvänlighet på grund av sin långsamma laddning av film och det, i testarens ögon, absurda beslutet att den bara stöder profil 1.1. Bild och ljud hör till det bättre i prisklassen även om vissa tecken på överskärpa noteras. Testaren reagerar dock på att spelaren är långsam. Det tar flera sekunder innan BDP-51FD reagerar på knapptryckningar, speciellt med dvd-skivor.

Källa: hometheatermag.com (US)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta:

Pioneer BDP-51FD
Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, cd, dolby truehd, dts-hd master audio samt mp3, divx och avchd
D/a-omvandlare: 148,5 Mhz/12 bit (hd video)
Anslutningar, urval: Hdmi 1.3a, komponent, s-video, optisk ljudutgång, 7.1-ljudutgång
Övrigt: 1080p-uppkonvertering av dvd, hdmi deep colour, 24p, bd profil 1.0
Mått: 420x124x361 mm
Vikt: 5,6 kg

Tillverkare: Pioneer