Sök
Pioneer BDP-320

Pioneer BDP-320

Skarp spelare med långsamma drag

2009-07-16

Testarna tycker att denna Pioneer BDP-320 visserligen är något långsam men den är enkel att hantera och uppvisar såväl bra bild som ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 528/575 "Sehr gute HD-Bildqualität"
Hjemmekino 5/6 "En fullspeket spiller"
Area dvd 9,5/10 "Hohe visuelle Dynamik"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att man får en hel del för pengarna, spelaren är enkel att använda tack vare tydliga bildskärmsmenyer och en bra fjärrkontroll. Ljudet får beröm och bildkvaliteten är riktigt bra när man tittar på blu-ray, färgerna är naturliga, skärpan hög och detaljrikedomen stor. Även med dvd får man bra bildkvalitet, men det krävs att man själv genomför en del manuella inställningar för att få en så bra bild som möjligt. En nackdel är att spelaren är förhållandevis långsam, något som samtliga testare påpekar.

Video

"Sehr gute HD-Bildqualität"

Video jämför Pioneer BDP-320 med Denon DVD-1800BD, LG BD-370, Onkyo DV-BD 606, Panasonic DMP-BD 80 samt Samsung BD-P 1600 och det är Pioneer BDP-320 som blir testvinnare. Testaren tycker att spelaren kunde vara något snabbare, såväl Samsung som LG tillverkar snabbare spelare. Hanteringen är dock riktigt bra, såväl fjärrkontroll som bildskärmsmenyer fungerar utan minsta problem. Dessutom är bildkvaliteten helt klart till belåtenhet oavsett om man tittar på blu-ray eller dvd-material. Testaren menar att priset är något högt men förklaringen är att man lagt lite extra resurser på ljudet, något som fallit väl ut.

Källa: Video (DE) nr 6 2009

Hjemmekino

"En fullspeket spiller"

Hjemmekino tycker att menyerna på BDP-320 är riktigt bra, snygga och lättmanövrerade. Uppstartstiden är okej även om testaren tycker att det fortfarande finns utrymme för att korta ned den. Bilden är riktigt bra, skärpan är hög och djupet i bilden är påtagligt. Färgerna är naturtrogna och det brus som faktiskt finns i bilden är knappt påtagligt. Detta gäller om man tittar på blu-ray, men man blir inte besviken även om man "bara" tittar på dvd. Med manuella inställningsmöjligheter kan man maximera upplevelsen, bland annat bör man sätta "detalj" på max, då ökar skärpan en hel del.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2009

Area dvd

"Hohe visuelle Dynamik"

Area dvd anser att Pioneer BDP-320 är ganska långsam i starten, vilket är en nackdel. Testaren saknar även en koaxial ljudutgång. I övrigt uppvisar spelaren en förstklassig bildkvalitet med bra färgåtergivning och skärpa. Med dvd får man bra skärpa och naturliga färger. Bilden är lugn och flimrar inte, vilket är förstås en fördel. Detaljer är klara och tydliga. Ljudkvaliteten är även den till belåtenhet, bland annat får basen klart godkänt. Testaren menar att spelaren är riktigt prisvärd.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 4800 kronor

Produktfakta:

Pioneer BDP-320
Typ: Blu-ray-spelare
Formatstöd: Cd, cd-r, dvd, dvd-r/w, bd-r/-re/mv, wma, mp3
Anslutningar: Nätverksport, komponentvideo ut, kompositvideo ut, hdmi ut, analog ljudutgång, digital ljudutgång, usb, hdmi
Mått: 420x83x28,7 mm
Vikt: 3,5 kg

Tillverkare: Pioneer