Sök
Philips PET825

Philips PET825

Snygg design och starkt batteri

2007-05-14

Philips bärbara dvd-spelare PET825 får minst sagt blandande omdömen av testarna. Är den bäst eller bara halvdan?
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Ingen spelare som utmärker sig"
What hifi 5/5 "An absolutely cracking buy"
Bild & ljud hemma - "En gedigen produkt"
Amobil 3/6 "En pen og eksklusiv spiller"
Cnet 8,3/10 "Excellent image quality"

Vad tycker testarna?

PET825 får varierade omdömen. Två testare anser att den är i absolut toppklass medan de tre övriga anser att den placerar sig någonstans i mittenskiktet av spelare. Det som genomgående får beröm är den fräcka designen, att den hanterar en stor mängd olika film- och musikformat samt den långa batteritiden. Vad som får kritik varierar bland testarna. En högljudd cd-läsare stör två av dem medan en tredje hakar upp sig på skärmens dåliga synvinklar i sidled. Skärmen får i sig väldigt spridda recensioner. Ett par testare menar att den är av mycket hög klass medan andra inte tycker den är mer halvdan. Överlag är det väldigt skiljda omdömen om PET825.

M3

"Ingen spelare som utmärker sig"

Svenska M3 anser att PET825 drunknar i mängden av bättre konkurrenter. Det som får beröm är bland annat den snygga svartvita designen och att den kan spela upp en stor mängd olika format. Även den rejält tilltagna batteritiden får fina omdömen. Kritik ges till det externa batteriet som gör spelaren onödigt klumpig. Även oljudsnivån får ris då detta stör filmupplevelsen när man använder de inbyggda högtalarna. Skärmen anses duglig och överlag är det omdömet som fastnar även för spelaren i stort. PET825 är ingen dålig produkt men den är heller inte i närheten av så bra som många av dess konkurrenter.

Källa: M3 (SE) nr 9 2006

What hifi

"An absolutely cracking buy"

Brittiska What hifi håller inte alls med sina svenska kollegor på M3. PET825 placerar sig i klassens absolut topp, menar testaren. Beröm får skärmens fina bild och förmågan att hantera en stor mängd olika film- och musikformat. Den snygga designen och rejält tilltagna batteritiden får också lovord. Därtill anses PET825 vara lättanvänd och inte minst attraktivt prissatt. Någon kritik är det inte att tala om, det enda som nämns är att det inte medföljer några hörlurar men man menar samtidigt att detta inte är något stort problem. Ljudet anses vara mycket bra, speciellt om man köper till ett par dugliga lurar på egen hand. Överlag menar What hifi att PET825 är ett mycket bra köp, kanske till och med klassens allra bästa.

Källa: What hifi (GB) februari 2007

Bild & ljud hemma

"En gedigen produkt"

Det är i ett större jämförande test som svenska Bild & ljud hemma testar PET825. Bäst anses Nextbase SDV97-AC vara. PET825 får i sin tur blandade omdömen, överlag anses den passa bäst för en person. Detta eftersom skärmens synvinklar är ganska snäva och mer eller mindre kräver att betraktaren sitter rakt framför den. Beröm får dock den långa batteritiden, den snygga designen och skärmens bildkvalitet. Överlag anses PET825 vara en snygg spelare med en helt okej prestation i övrigt. Det finns dock bättre konkurrenter.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 4 2007

Amobil

"En pen og eksklusiv spiller"

PET825 får inte mer än godkänt betyg av norska Amobil. Det som får beröm är den snygga och exklusiva designen som ger ett mycket fint första intryck. Även ljudet imponerar med ett par separata hörlurar. Menysystemet fungerar väl och skärmen är stor, men samtidigt inte helt perfekt. Likt många andra bärbara spelare är bildkvaliteten lite halvdan. Valet att låta PET825 vara en flip-up-modell uppskattas inte, då testaren tycker det gör den svårare att hantera. Batteritiden på 6 timmar tror testaren handlar om vid mp3-användning, långa filmer på 3-4 timmar blir nämligen för mycket för en laddning. Överlag anses PET825 vara en fullt duglig spelare, men inget som direkt höjer standarden i klassen.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cnet

"Excellent image quality"

Australiensiska Cnet är imponerade av PET825. Först och främst häpnar man över den fräcka designen och färgvalet, och säger det ligger lite Ipod över spelarens yttre. Även skärmen får fina betyg då den kombinerar fin bildkvalitet med ett välfungerande antireflexsystem som är perfekt på soliga dagar. Antiskakskyddet fungerar väl även det, och enligt testaren är det mer eller mindre omöjligt att få bilden att hacka eller flimra med handkraft. Det som får kritik är främst ljudet, som man tycker är okej i sig men alldeles för lågt. Därtill störs det av den högljudda cd-läsaren. PET825 anses även vara något tung. Överlag tycker man att PET825 är en snygg spelare med en riktigt bra skärm som är värd att titta närmare på.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Philips PET825 är en bärbar multimediaspelare som bland annat hanterar dvd, svcd, vcd, dvd+-r/w, cd-r/w och filformaten divx, mp3 och wma. Lcd-paneltypen heter reflexfri polarisator. Svarstiden är 30 ms, kontrastförhållandet 300:1, ljusstyrkan 200 cd/m2. Uteffekten via de inbyggda högtalarna är 250 mW RMS. Det finns komposit in och ut, samt digitalt koaxial ljudutgång. Måtten är 223x33x178 mm och vikten är 1 kg. Batteriet är ett 7,4 V laddningsbart litionjonbatteri. Det går även att driva spelaren via 12-volts uttag i bilen eller väggadapter.

Tillverkare: Philips