Sök

Philips PET1035

2008-01-16

Philips PET1035 är en portabel dvd-spelare i vit skrud, tack vare inbyggd tv-mottagare kan enheten även visa de fria tv-kanalerna. En gedigen spelare, men slutomdömet är tudelat.

Modell Betyg Pris Kommentar
Philips PET1035 16/25 4500 Inbyggd tv-mottagare

Sammanfattning

PET1035 har en snygg blank vit finish och medföljande väska rymmer både laddare och filmer. Enheten ger ett gediget intryck redan vid uppackning och den medföljande lilla antennen får en frestad att titta på tv.

Inledning

Första utmaningen var att öppna den
PET1035 har en konstruktion som gör att det inte är helt självklart hur man gör för att fälla upp skärmen. Det som vid första anblicken ser ut att vara en öppningsmekanism visar sig istället vara gångjärnet. Även om man hittar rätt nästa gång är locket mycket trögt att få upp och man får inget riktigt bra grepp.

Väl uppfälld så lyfter man på ytterligare ett lock för att lägga i skivor. Det är en svart glansigt lock som direkt får fingeravtryck, hur försiktig man än är. Kanske snyggt, men det hade varit bättre och mer praktiskt med en matt yta.

När skivan läses inför uppspelning låter maskinen så pass skrapigt att man tror att skivan hamnat snett. Det är tydligen så det skall låta, för efter cirka tio sekunder är den trots allt redo för uppspelning. Detta skrapande ljud ger ett tveksamt intryck om kvaliteten. Men efter att filmen startat visar det sig att bildkvaliteten är utmärkt och ljudet helt ok. PET1035 kan läsa en mängd olika format, men under testet kunde inte en köpt dvd-film spelas upp. Maskinen accepterade inte skivan trots att den var rätt för svensk region och kan spelas i en stationär dvd-spelare. Mycket förbryllande och irriterande.

Den lilla antennen som medföljer räcker i vissa områden för en bra bild, men det är inte alls garanterat att du lyckas få så stark mottagning att du kan titta på tv.

Varför Philips PET1035?
Philips är duktiga på mycket inom ljud & bild, och också denna maskin är lovande när man packar upp kartongen med alla tillbehör och väskan. Skärmen går att vrida sidledes så att man kan välja fritt hur man vill placera den. Batteritiden är tillräcklig för att se en film, och bild och ljud är helt ok. Men det finns tillfällen då man blir besviken.

Bra köp?
Med den tekniska specifikationen skulle maskinen kunna imponera men den håller inte måttet. Enheten har vissa problem att läsa skivor som borde fungera. Den får inte alltid in en bild som går att titta på från tv. Ljudet från inläsningen av skivan är raspigare än något annat tidigare hört. För priset önskar man en tipp-topp portabel dvd-spelare.

 
Design4Svåröppnad
Kvalitet3Gedigen spelare, rosslig uppspelning
Kapacitet3Svag tv-mottagare
Funktioner4Bra teknisk specifikation
Prisvärde2I dyraste laget
Totalt16/25

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: