Sök
Philips PET1000

Philips PET1000

Enastående bildkvalitet

2006-03-09

PET1000 är en bärbar dvd-spelare som även stöder format som divx och mp3. Testarna anser att detta är en riktigt bra spelare, som både har tilltalande design och imponerande bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Home Cinema 92/100 "Top-notch picture and sound"
What Video 5/5 "Gorgeous picture"
Cnet 8/10 "A premium portable"

Vad tycker testarna?

Det som framförallt utmärker PET1000 är en stor skärm och superb bildkvalitet. En attraktiv och stilren design är också något som testarna gillar. Den klarar av de flesta sorters skivor och de vanligaste filformaten. Två testare saknar dock stöd för wma-filer och en testare anser att stöd för jpeg hade varit motiverat. Priset är ganska högt men prioriterar man bildkvalitet och vill ha en spelare i toppklass är PET1000 ändå ett bra val sammanfattar testarna.

What Home Cinema

"Top-notch picture and sound"

Philips PET1000 framWhat Home Cinema har testat fyra portabla dvd-spelare i lite olika prisklasser. Dessa är Mustek DVD PL150, Shinco SDP-6830, Toshiba SD-P1600 samt PET1000 från Philips. PET1000 har en behaglig design och otroligt bra bildkvalitet skriver testaren. Kontrasten är utmärkt och färgerna känns klara och intensiva. Även ljudkvaliteten är snäppet bättre än hos konkurrenterna. Det är ett plus i kanten att spelaren klarar av format som divx och mpeg4. Det enda som saknas i funktionsväg vore möjligheten att spela wma. En minneskortplats kanske också hade varit motiverat. Trots detta är PET1000 i en klass för sig och blir en klar vinnare av testet. Produkten fick utmärkelsen "Best buy".

Källa: What home Cinema (GB), oct 2005

What Video

"Gorgeous picture"

What Video skriver att kompabiliteten hos PET1000 är riktigt bra. Det enda som egentligen saknas är möjligheten att spela wma. Formgivningen på spelaren är utmärkt och det är positivt att man också får med en superslimmad fjärrkontroll. När det gäller bildkvalitet presterar PET1000 suveränt bra. Detaljnivån är hög och färgerna är kristallklara. Även riktigt ljusa scener behåller sin kontrast. Betraktningsvinkeln är klart godkänd i horisontellt led och man kan justera skärmen som man önskar vertikalt. Högtalarna erbjuder inget särskilt men ljudet genom hörlurarna är bra. Spelaren har en digital utgång för dolby digital surround men testaren saknar möjligheten till dts. Den suveräna bildkvaliteten gör ändå PET1000 till en av de bästa spelarna på marknaden anser testaren. PET100 fick utmärkelsen "Best buy".

Källa: What Video (GB), dec 2005

Cnet

"A premium portable"

Philips PET1000 close upCnet skriver att PET1000 har en imponerande 10,2 tums skärm och en utomordentlig bildkvalitet. Bilden är skarp och har en hög upplösning. Färgerna är väl mättade och överlag innehåller bilden minimalt med brus. Batteritiden ligger på ungefär tre timmar vilket får ses som ganska normalt skriver testaren. Negativt är att spelaren inte kunde spela fotoskivor med jpeg. Testaren hade också problem med en gammal dvd-rw. Priset är relativt högt men man betalar också för en stilren design och en attraktiv formgivning. Dessutom får man med videokablar för externt bruk och en strömadapter för bilen. Är man ute efter en spelare i toppklass med riktigt bra bild är PET1000 ett bra val sammanfattar testaren.

Källa: Till Cnet (US)

Cirkapris: 4700 kronor

Produktfakta: Philips PET1000 är en portabel dvd-spelare som också stöder format som divx, vcd, svcd, mpeg4 och mp3. Skärmen är av widescreen-typ och på 10,2 tum med upplösningen 800x480 pixlar. Ljusstyrkan ligger på 450 cd/m2 och kontrasten är 300:1. Responstiden ligger i genomsnitt på 18 ms. De utgångar som finns är komponent, s-video, kompositvideo och koaxial digital ljudutgång för dolby digital. Det finns också två hörlursuttag. De ingångar som finns är kompositvideo och ljudingång. Måtten är 260(b)x180(h)x30(d) mm och spelaren väger 1,2 kg. Det uppladdningsbara batteriet räcker i ungefär 2,5 timmar, det finns även adapter för billaddare. (Produkten finns nu i en uppdaterad modell med beteckningen PET1002 som har 5 timmar batteritid och stöd för wma.)

Modell: Philips PET1000