Sök
Philips DVP720

Philips DVP720

Prisvärd DVD/SACD

2004-09-14

Philips DVP720 är en prisvärd och enkel DVD-spelare att sköta, ändå späckad med avancerade finesser.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 "Excellent features"
Essential Home Cinema 4/5 "True sonic potential"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Hard to resist"

Vad tycker testarna?

Det bästa med Philips DVP720 är att den är kompatibel med SACD, Divx, NTSC och PAL. Egentligen är detta en enkel spelare och testarna tycker om den eftersom den är lätt att installera och manövrera. Menyn är nästan för anspråkslös, trots att detta är en avancerad spelare som bjuder på en lång rad finesser och många anslutningsmöjligheter. Bilden har inte en exceptionell kvalitet men anses vara fullt acceptabel. Färgerna är fina, men detaljerna kan bli suddiga. Alla testarna är överens om att ljudet är utmärkt, dynamiskt och nyanserat. En testare kommenterar att fjärrkontrollen saknar knapp för snabbspolning. Med tanke på priset är detta en spelare som i alla fall två testare rekommenderar.

What Video

"Excellent features"

What Video tycker att DVP720 är en finessrik liten DVD-spelare som kan en hel del. Dessutom finns det tillräckligt med bra anslutningar. Installationen görs smidigt via displayen. Kopplingen kan antingen göras via RGB- eller komponentanslutning, men inte båda samtidigt. Det finns många bra bildjusteringar, vilket kan behövas för det blir ingen exceptionell bildkvalitet. Bilden är fullt acceptabel, men inte enastående bra och bäst blir resultatet när man spelar upp DVD. Ljudet är utmärkt. Det blir bra resonans och följden blir ett distinkt och harmoniskt ljud. Fjärrkontrollen är snygg och skön att hålla i, men saknar en knapp för snabbspolning, vilket är typiskt för Philips. Zoomen får extra god kritik. Den har inget gigantiskt omfång, men bilden håller sig jämn och fin. Testarna anser att DVP720 är en funktionell DVD-spelare för sitt pris.

Källa: What Video, september 2004
Essential Home Cinema, nr 37, 2004
Home Cinema Choice, september 2004

Essential Home Cinema

"True sonic potential"

Essential Home Cinema imponeras av att DVP720 är en modern och flexibel DVD-spelare som enkelt kan uppgraderas via Internet på CD, som sedan lätt kan sättas in i spelaren. Extra plus i kanten blir det eftersom spelaren är kompatibel med SACD och DiVX. Det konstateras att modellen har ett utmärkt ljud, mycket beroende på att detta är just en SACD-spelare. Ljudet är överlägset det vanliga CD-ljudet. Bilden är suveränt fin och logiska menyer gör alla inställningar enkla. Testarna korar modellen till bästa köp, eftersom man får en mycket tekniskt avancerad spelare för pengarna.

Home Cinema Choice

"Hard to resist"

Home Cinema Choice låter sig övertygas av DVP720:s alla praktiska funktioner. Vid första anblicken ser modellen inte särskilt märkvärdig ut. Det är när man upptäcker alla anslutningsmöjligheter som man får valuta för pengarna. Det här är en spelare som är kompatibel med de senaste tekniska innovationerna. Menyerna är mycket anspråkslösa och logiska, utan några egentliga finesser och fjärrkontrollen verkar vettig och funktionell. Bilden är inte briljant, men på det stora taget skaplig. Färgerna är levande och realistiska men detaljerna inte så definierade som kan önskas. Ljudet är klart och nyanserat och fullt i nivå med dyrare SACD-spelare som testats. DVP720 är svår att motstå med tanke på priset och testaren väljer den till bästa köp.

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Philips DVP720 är en DVD/SACD-spelare med virtuellt surroundljud kompatibel med Dolby Digital, Dolby Prologic II, DTS och MPEG2. Spelaren klarar CD-R/CD-RW, DivX, DVD+RW, DVD+R, DVD-RW (videoläge), DVD-R, MP3, MPEG4, Picture CD, SACD och SVCD. För bilder och film klarar den flera komprimeringsformat, bland annat Divx, Divx 4, Divx 5, MPEG1, 2, 4, och XviD. Finesser för bildvisning: digital zoom, Progressive Scan och Smart Picture. För video kan bland annat snabbspolning, favoritspår, avsökning och kapitelrepetering väljas. DVP720 har funktioner som CD-text, avsökning och shuffle för ljuduppspelning samt samplingsfrekvenser på mellan 8 och 256 kHZ för MP3. Det finns en analog ljudutgång, komponent- och kompositvideo samt digitala koaxiala och optiska utgångar, S-videoutgång och SCART. Spelaren finns i matt silverfinish, har dimensionerna 435(w)x46(h)x310(d) mm och väger 1,9 kg.

Modell: Philips DVP720