Sök
Philips DVP 9000S

Philips DVP 9000S

Multiformat som heter duga

2005-09-12

En DVD-spelare som är så mycket mer. Prestation håller enligt testarna mycket höga mått med vardera av de tre olika formaten DVD, SACD och CD och anses därför vara ett mycket prisvärt köp.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 18/20 “Fantastiske bilder og lyd”
M3 8/10 “Ger en grym bild för pengarna”
Video 78/100 “Qualität statt Geiz”
AVguide “Einen Player, der das beste aus ihren Discs herausholt”
VideoHifi “Easily compares to gear that cost some multiples of its price”

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Philips DVP 9000S är en mycket prisvärd produkt som kombinerar tre olika format utan att göra avkall på något av dem. Oavsett om man lyssnar på musik med CD och SACD eller tittar på en DVD så är kvaliteten alltid hög, oftast så brukar spelare vara bra på en sak och sämre på en annan. Men så är det inte här, en av testarna skriver att om spelaren bara kunde hantera ett av formaten så hade den fortfarande varit värd pengarna, så bra är den. Anslutningar är också väl ombesörjda, både för ljud som bild, till testarnas glädje. När det gäller designen och utformningen av fjärrkontrollen så är det också idel positiva omdömen.

DVD & Hjemmekino

“Fantastiske bilder og lyd”

DVD & Hjemmekino går igenom åtta olika DVD-spelare i samma prisklass och utser Philips DVP 9000S till bäst i test. Man skriver att det inte är mycket snack om saken, det är inte bara den mest välutrustade av dem alla, det är också den bästa presteraren både med bild som med ljud. CD-skivor återges rytmiskt och dynamiskt engagerande och att man dessutom kan sampla upp ljudet gör att spelaren är mycket kompetent då den hämtar ut det mesta ur CD-formatet. Ljud i flera kanaler med SACD och från DVD flyter på fritt utan minsta tendens till ansträngning. Videokvaliteten matchar ljudet med en bild som är kontrastrik, skarp och detaljerad. Att DVP 9000S dessutom har HDMI och omfattande justeringsmöjligheter gör denna till en väldigt komplett produkt.

Källa:

DVD & Hjemmekino, nr 5, 2005
M3, nr 7, 2005
Video, nr 8, 2005
Till AV Guide
Till Videohifi

M3

“Ger en grym bild för pengarna”

M3 börjar med att beakta utsidan av spelaren och kommer fram till att det är en auktoritetsingivande produkt som känns välbyggd. Baksidan av spelare bjuder dessutom på en trevlig överraskning när man upptäcker att spelaren har alla anslutningar man kan önska sig för bild såväl som för ljud. Bilden har mycket hög kvalitet oavsett vilken av anslutningarna man än väljer och testaren skriver att spelaren inte har några problem med att mäta sig med långt dyrare apparater. Att även SACD kan återges anses vara lite mer av en rolig grej, detta då utbudet fortfarande är ganska begränsat. För den som är ute efter en riktigt bra DVD-spelare men som inte vill lägga ut alla besparingar så anses DVP 9000S vara det mest förnuftiga valet.

Video

“Qualität statt Geiz”

Tyska Video skriver att förekomst av HDMI nästan är orsak nog att köpa en ny DVD-spelare, speciellt i en spelare som DVP 9000S. Detta då den använder gränssnittet till att återge alla format den hanterar. Positivt är också att det finns inte bara en, utan två möjligheter till justeringar av anslutningen, en för film och en för musik. Testaren skriver att detta hade varit nog men att Philips gått steget längre än normalt för prisklassen som erbjuder så många olika anslutningar. Spelaren tar lång tid på sig för att läsa in skivor. Som ljudpresterare anser man att det är en mycket kompetent produkt som ger ett livligt och rymligt ljud, oavsett vad man lyssnar på. På bildsidan anser man att den är så pass bra att den lämnar de flesta konkurrenter i samma prisklass bakom sig, detta tack vare en ultraskarp skärpa och kraftiga färger. Dessutom anses detaljnivån vara väldigt hög, något som inte minst märks i mörkare scener. Spelaren går långt över vad priset tillåter både när det kommer till funktioner som prestation och trots att det inte är en billig spelare så visar den väl på att det kan löna sig att spendera ett par extra kronor ibland.

AVguide

“Einen Player, der das beste aus ihren Discs herausholt”

AVguide tycker att det räcker att titta på fronten hos DVP 9000S för att förstå att det är en produkt som lovar mycket, då den är full med logotyper för diverse format som hanteras. Men det förstör inte utseendet på något sätt tycker man, snarare så gillar man spelarens design som anses väldigt läcker med de två ringarna som utgörs av displayen och menykontrollen. Vidare anses spelaren leva upp till höga krav med en bild och ett ljud som återges med maximal prestation. Detta är en produkt som audiofiler och videofiler tillsammans kommer att njuta av, tack vare att man sett till att ge spelaren de bästa anslutningarna för båda delar. Det som anses vara extra intressant är att man har lagt fullt krut på SACD-hanteringen och det framgår verkligen att detta är en kombinationsspelare och inte en spelare där SACD bara är en bifunktion.

VideoHifi

“Easily compares to gear that cost some multiples of its price”

Video Hifi anser att Philips DVP 9000S har något av en futuristisk design som mest liknar en korsning av en Mac och maskinerna som finns i gamla sci-fi filmer. Väldigt snyggt och originellt blev det i alla fall, enligt testaren. Kontrollerna på själva spelaren är alltför små för att kunna användas till att nyttja de olika funktionerna, tur är då att fjärrkontrollen är mycket bra. Likt ovanstående testare anser man att anslutningsmöjligheterna är väl ombesörjda. När det gäller bilden så är testaren väldigt nöjd och skriver att i detta avseende når spelaren kvaliteter som vanligtvis ses på spelare som kostar flera gånger mer än produkten. När det gäller ljud från film så är spelarens dekoder inte nog för att ersätta en dedikerad surroundförstärkare, men saknar man en sådan är det inget att sörja över då spelaren gör ett bra jobb ändå. Ljudet från CD och SACD är däremot toppklass och lever upp till samma standarder som spelare i högsta divisionen. Testaren skriver att spelaren hade varit värd sina pengar även om den bara hade en av sina tre funktioner och den hade klarats av lika bra. Nu får man en topprestation på alla tre och för att säga nej till spelaren så måste man antingen vara gjord av pengar eller vara lite småtokig.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Philips DVP 9000S är en stationär DVD-spelare som hanterar formaten DVD+R/RW, DVD-R/RW, (S)VCD, SACD, MP3-CD, CD-R och CD-RW. Dessutom så kan den visa jpeg-bilder från CD. Ljudstandarder som klaras av är Dolby Digital, Dolby Digital (AC-3), Dolby Prologic, Dolby Prologic II, Dolby Prologic-surroundljud, Dolby Surround och DTS. Ljudförbättring i form av 3D-virtuellt surroundljud, nattläge och uppsampling till DSD. Spelaren stöder filmer i både NTSC och PAL. Förbättringar på bildsidan omfattar bl.a. uppskalning till 720p och 1080i, Digital Crystal Clear, Faroudja DCDi, rörelseanpassad de-interlacing och smart picture. Anslutningar som finns är: Cinema Link, A/V-ut, analogt flerkanalsljud, progressiv komponentvideoutgång, kompositvideoutgång, digital koaxial och optisk utgång, 6 DVD-kanaler, HDMI-utgång, S-videoutgång och RGB-scart. DVP 9000S har dimensionerna 315(b)x79(h)x435(d) mm och väger 5,3 kg.

Modell: Philips DVP 9000S