Sök
Philips DVDR985

Philips DVDR985

Andra generationens DVD-R

2002-07-12

Philips DVDR985 är en DVD-brännare som imponerar med sin fina bildkvalitet men vars obegripliga display får testarna att dra ner betyget något. Resultatet är ändå relativt gott.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "Colours are vivid and free of noise"
T3 4/5 "Another small step for DVD recording"
Home Entertainment 4/5 "The GUI is a complete dog's dinner"
Cnet 6/10 "The DCDR985 behaves like a VCR"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är imponerade över bildkvaliteten och är dessvärre också eniga om de uselt svårmanövrerade menyerna i displayen. En testare går så långt som att säga att det hade varit omöjligt att navigera genom menyerna utan att hela tiden snegla i manualen för att lista ut vad de olika ikonerna innebär. Ljudet håller överlag hög klass tycker testkällorna unisont.

What Video & TV

"Colours are vivid and free of noise"

What Video & TV menar att Philips DVD-brännare hittills har prioriterat enkelhet och DVDR985 är inget undantag. Inspelningsprestandan är mycket bra och ögonbryn höjs av uppskattning över att den klarar att bränna DVD+R. Priset är betydligt lägre än Philips flaggskepp DVDR1000 och om man kan klara sig utan några avancerade redigeringsmöjligheter är detta ett prisvärt köp.

Källa: What Video & TV, juni 2002
T3, juli 2002
Home Entertainment, juli 2002
Till Cnets hemsida

T3

"Another small step for DVD recording"

T3 ser inte Philips nya brännare som något revolutionerande, men medger att den är ett steg i rätt riktning. Bilden håller väldigt bra kvalitet men förlorar ganska mycket av sin skärpa då man spelar in på någon av de två sämre kvalitetslägena. Ljudet räcker gott och väl till de flesta filmer även om det fattas en del för att det skall vara världsklass. T3 tycker också att menysystemet är riktigt dåligt, med många bisarra ikoner samt att flera viktiga funktioner ligger begravda långt ner i diverse undermenyer som är svåra att ta sig igenom.

Home Entertainment

"The GUI is a complete dog's dinner"

Även Home Entertainment tycker att menyerna är klumpiga och inte speciellt användarvänliga. Men färgåtergivningen är väldigt bra med massvis av detaljer och bra kontraster. Trots sina dåliga menyer är DVDR985 en mycket kapabel brännare och väl värd att överväga. Home Entertainment påpekar att det finns väldigt få knappar på själva DVD-brännaren vilket kan skapa problem om man inte hittar fjärrkontrollen. I ett jämförande test ställs den mot följande brännare: Tivo Thompson/PVR10UK, Sky+ Pace/Sky+ iPTR, JVC HM-HDSI, Panasonic DMR-E20 samt Pioneer DVR-7000. Samtliga brännare i testet får betyget 4/5 med undantag för Tivo Thompson/PVR10UK och Pioneer DVR-7000 som får 5/5 och utmärkelserna Best buy respektive Editor’s choice.

Cnet

"The DCDR985 behaves like a VCR"

Cnet tycker om att brännaren klarar av att producera DVD-skivor som även går att läsa med lite äldre DVD-spelare. Cnets tester visar att brännaren klarar av att fånga rörelse mycket bra, men man är inte lika imponerade över färgåtergivningen, i alla fall utanför den allra högsta kvaliteten. En betydligt sämre sak som noterades var att då man använder sig av progressive-scan utgången så höjs hela bilden ca 12 pixlar, vilket gör att huvuden ofta blir avkapade och att det blir en svart rand i nedre bildkanten.

Cirkapris: 13100 kronor

Produktfakta: Philips DVDR985 har ett MPEG-2 chip som gör att det blir bättre bild än hos tidigare DVD-brännare, speciellt i sämre inspelning där det finns fyra olika kvalitetslägen. Från en timmes film per skiva till fyra gånger så mycket i lägsta kvalitetsläge. Spelaren spelar upp DVD/SVCD/CD-R/-RW/DVD-R samt DVD+R. Vill man bränna om DVD-skivor använder spelaren sig av formatet DVD+RW. Det går att spela in i PAL och NTSC men inte på samma disk. Under en lucka på framsidan finns Philips iLink samt ingångar för komposit- och S-video samt stereoljud. På baksidan av den silverfärgade lådan finns stereo ljud in/ut, optisk utgång, Scart in/ut, S-video in/ut samt kompositvideo in/ut. Måtten är 435x107x330 mm och vikten 5,5 kg.

Modell: Philips DVDR985