Sök
Philips DVDR890

Philips DVDR890

Prestanda i snygg förpackning

2002-11-25

Philips DVDR890 är en DVD-inspelare med stöd för en rad format som får bra betyg av testarna och som är betydligt billigare än sin föregångare.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "En funktionell DVD-spelare"
Home Entertainment "Generally superb picture quality"
Essential Home Cinema "Image and sound are exceptional"
What Video & TV "Great performance"

Vad tycker testarna?

Samtliga anser att spelarens bildkvalitet är mycket god vid avspelning av högklassigt material och även vid avspelning av mindre förfinat material är kvaliteten god med starka färger och god detaljrikedom. Någon testare anser att ljudet är ihåligt, en annan att ljudet är mycket bra.

Ljud & Bild

"En funktionell DVD-spelare"

Ljud & Bild påpekar att tillverkaren använder sig av DVD+R och DVD+RW som Philips hävdar är bättre än andra system. Båda formaten går att spela upp i de flesta spelare, men inte alla. Speciellt äldre spelare kan krångla och särskilt raderbara skivor (RW). Man uppskattar inte den grå fronten med grå text som är mycket svårläst. Speltiden går att ställa från 1 till 6 timmar men det är inte särskilt tydligt markerat. Bruksansvisningens översättning är dålig. Spelaren är emellertid överlag funktionell med mycket god bildkvalitet och kompatibla inspelningar.

Källa: Ljud & Bild nr 7-8/2002
Home Entertainment okt 2002
Essential Home Cinema nr 16 2002
What Video & TV okt 2002

Home Entertainment

"Generally superb picture quality"

Home Entertainment tycker att spelaren har en bra skärmmeny. Användarvänligheten kunde vara bättre, t.ex. har fjärrkontrollen extra VCR-funktioner vilket betyder att en del knappar har dubbla funktioner. Här skulle det vara önskvärt med fler valmöjligheter vid inspelning än 4x (alldeles för sakta) eller 32x (alldeles för snabbt). Testaren tycker annars att DVDR890 har bra anslutningar och funktioner. Inspelad bildkvalitet kan vara extremt bra. Detta är också en mycket kapabel DVD-spelare där bildkvaliteten är mycket bra medan ljudet har vissa brister. Om du nöjer dig med filmer som är väsentligt bättre än VHS är det en bra spelare anser testaren.

Essential Home Cinema

"Image and sound are exceptional"

Essential Home Cinema anser att spelaren har en slimmad, stylistisk framtoning och ser mycket elegant ut. Framtill har den en stor och mycket tydlig display som visar nödvändig information. En viss förlust i ljud och bildkvalitet görs vid maximal kompression men materialet är ändå ljusår bättre än VCR. Såväl ljud- som bildkvalitet är exceptionellt bra. DVD på högsta kvalitet från digital signal gav resultat som såg mycket bra ut på en 32 tums widescreen TV men klarade även att förstoras lite till. DVD-filmer uppvisar mycket bra kvalitet men inte i klass med en lika dyr spelare utan inspelningsmöjlighet. Den föräras med utmärkelsen Editors' Choice.

What Video & TV

"Great performance"

What Video & TV anser att spelaren har ett snyggt och metalliskt utseende. Nykomlingar i DVD-världen kommer att älska manualen. Texten är enkel och klar med tecknad figur som ger användbara råd. Inspelaren är den första från Philips som stöder Mp3-avspelning. Bildkvaliteten är klar och skarp med stora mängder kontrast och detaljrikedom. Färgerna är klara och fria från störningar. Även vid avspelning i lägre kvalitet agerar den tillfredsställande, färgerna är starka och detaljrikedomen resonabelt bra vid snabba scener. Spelaren får utmärkelsen Best Buy.

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: Philips DVDR890 stöder inspelning på DVD+RW/DVD+R samt avspelning av DVD+RW/DVD+R/DVD-RW/DVD-R samt CD-R/-RW/VCD/SVCD och Mp3. Spelaren är utrustad med Dolby Digital/DTS samt sex olika inspelningslägen med maximalt 6 timmars inspelning per 4,7 GB disk. RGB, kompositvideo, S-video samt Firewire finns. Hanterar både PAL och NTSC. Måtten är 435x88x326 mm med vikten 4 kg.

Modell: Philips DVDR890