Sök
Philips DVDR7250H

Philips DVDR7250H

Prisvärd men inte konkurrenskraftig

2006-11-09

En dvd-inspelare med 160 GB hårddisk och digital-tvmottagare. Testarna har dock synpunkter på modellen, som i Sverige ersätts med modell DVDR7260.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Affordable"
Video 73/100 "Ein telentierter Kombirecorder"
Audiovision 78/100 "Kein hdmi"
Elektronikvärlden "Ovanligt lättskött"
Home cinema choice 4/5 "Usability issues"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att användarvänligheten inte är på topp, menysystemet är något ostrukturerat och fjärrkontrollen är rörig. Anslutningsmöjligheterna är generellt sett bra, även om flera av testarna gärna hade sett en hdmi-anslutning. Spelaren hanterar ett stort urval av diskformat, vilket gör den mycket flexibel. Dessutom har den flera bra funktioner. Testarna tycker att spelaren är ganska medelmåttig. Såväl bild- som ljudkvalitet är bra, men kan inte mäta sig med de bästa konkurrenterna.

What video

"Affordable"

What video uppskattar att spelaren har en inbyggd digitalmottagare. Anslutningsmöjligheterna är bra, visserligen saknas hdmi-anslutning men det är inte någon överraskning med tanke på priset. Spelaren spelar in på i stort sett samtliga diskformat, vilket gör den mycket flexibel. Fjärrkontrollen kräver en del tankeverksamhet eftersom den inte är helt logisk. Vid uppspelning av dvd-filmer är bilden relativt naturlig, även om kanter får en aning för mycket skärpa. Använder man sig av progressiv scan blir resultatet riktigt dåligt, bland annat uppvisar bilden en hel del brus. Ljudkvaliteten är godkänd men inte mer. Testaren tycker att spelaren är okej, men dess redigeringsmöjligheter och prestanda kan inte mäta sig med de bästa konkurrenterna.

Källa: What video (GB) oktober 2006

Video

"Ein telentierter Kombirecorder"

Video menar att de som är vana vid Philips känner igen sig med avseende på menyer och hanterbarhet. Menyerna är dock inte så logiska och fjärrkontrollen kräver en del övning innan man behärskar den. Det finns konkurrenter som erbjuder stabilare och bättre bildkvalitet, oavsett om man använder sig av anslutningen för scart eller progressiv scan. Testaren tycker som helhet att spelaren är relativt kompetent. Den största fördelen med spelaren är dock möjligheten att spela in ljud i 5.1.

Källa: Video (DE) nr 9 2006

Audiovision

"Kein hdmi"

Audiovision testar förutom Philips DVDR7250H även Grundig GDR 5550 HDD, Hitachi DV-DS253, LG RH 200MH, Panasonic DMR-EX75, Pioneer DVR-440H, Sony RDR-HX725, Thomson DTH-8654, Yamada DVR-9300HX samt Yamakawa DVR-655. Testvinnare är Panasonic DMR-EX75 medan Philips hamnar på en delad tredjeplats tillsammans med Sony RDR-HX725. Testaren saknar hdmi-anslutning. Dock erbjuder spelaren flera nyttiga funktioner, bland annat intelligent kapitelmarkering som känner igen snabba bildväxlingar och kommer ihåg dem. Dvd-uppspelningen håller bra kvalitet, men spelar man in material så blir bilderna något oskarpa. Menysystemet är inte särskilt bra utan framstår som något rörigt. Fjärrkontrollen är bra. Testaren tycker att spelaren är ganska medelmåttig.

Källa: Audiovision (DE) nr 10 2006

Elektronikvärlden

"Ovanligt lättskött"

Elektronikvärlden anser att spelaren är utrustad med en hel del funktioner som gör den ovanligt lätthanterad. Bland annat har fjärrkontrollen en hel del kortknappar. Dessutom spelas det man tittar på in med automatik, något som gör att man inte behöver missa en enda sekund av favoritprogrammet om telefonen ringer. Hårddisken raderas när den stängs av eller när man startar en manuell inspelning. Dessa funktioner gör tyvärr att det tar lite längre tid för spelaren att starta. Spelaren fungerar som en tv-mottagare och gör det möjligt att ta emot, visa och spela in digitalt marksända kanaler utan att behöva koppla in en digitalbox. Detta gäller visserligen endast de okrypterade kanalerna, i annat fall behöver man en extern digitalbox.

Källa: Elektronikvärlden (SE) okt 2006

Home cinema choice

"Usability issues"

Home cinema choice uppskattar att spelaren är utrustad med en koaxial digital ingång. Det är första gången testaren ser en sådan på en dvd-inspelare för vanliga konsumenter. Dock saknar man hdmi-anslutning. Hårddiskens storlek är bra och rymmer mellan 31 och 250 timmars inspelning, beroende på inspelningskvalitet. Det finns sju olika inspelningslägen att välja bland och det är endast de tre bästa som spelar in på dvd med full upplösning. Övriga tappar en hel del detaljer. Testaren tycker däremot att spelaren är mycket prisvärd och att den erbjuder en hel del funktioner med tanke på prisklassen. Vid dvd-uppspelning är bildkvaliteten bra, även om skärpan är lite för hög. Använder man sig av utgången för progressiv scan blir resultatet ganska dåligt. Prestandan och redigeringsmöjligheterna kan inte riktigt mäta sig med de bästa konkurrenterna.

Källa: Home cinema choice (GB) november 2006

Cirkapris: 5300 kronor

Produktfakta: Philips DVDR7250H är en dvd-inspelare som är försedd med en hårddisk på 160 GB. Inspelningskapaciteten är 31-250 timmar. Spelaren klarar av att hantera samtidig in- och uppspelning. Spelaren kan spela in på formaten dvd+-r/w. 7250H är även kompatibel med vcd, svcd, cd audio, jpg och mp3. Anslutningarna utgörs av bland annat komposit, komponent, s-video och firewire. I Sverige ersätts DVDR7250H med modellen DVDR7260.

Tillverkare: Philips