Sök
Philips DVDR615

Philips DVDR615

Svåranvänd spelare

2005-05-17

Testarna menar att spelaren uppvisar en inspelningskvalitet som ligger över genomsnittet, men också att den är krånglig att använda, vilket sänker betyget. Menyerna och fjärrkontrollen kan göra såväl nybörjare som vana användare irriterade.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,7/10 "Confusing menus and useless remote"
Video 67/100 "Gute Aufnahmne-Qualität"
Hifi Test "Schickes Design"

Vad tycker testarna?

Testarnas allmänna åsikt är att spelaren är bra och att den har en bättre inspelningskvalitet än många konkurrenter. Dock är den inte alltid enkel att använda, och testarna ställer sig mest negativa till menyerna som upplevs vara otydliga, men även fjärrkontrollen anses vara dålig. En testare anser att bilden är något oskarp, men annars är kvaliteten bra, ingen testare anser att bilden har några störningar.

Cnet

"Confusing menus and useless remote"

DVDR615-side

Cnet menar att spelaren har en inspelningskvalitet som ligger över genomsnittet, men den är inte rolig att använda. Menysystemet är rörigt och konstigt och fjärrkontrollen är värdelös vilket framför allt kommer att irritera nybörjare men även vana DVD-användare. Fjärrkontrollen saknar bakgrundsbelysning och har flera knappar med samma rubriker. Testaren gillar att man har tillgång till en ingång för komponentvideo och är imponerad över inspelningskvaliteten vid de två högsta inspelningslägena. Om inspelningskvaliteten sänks till EP så får man en kvalitet som liknar bra VHS-kvalitet.

Källa: Till Cnets hemsida
Video, nr 4 2005
Hifi Test, mar/apr 2005

Video

"Gute Aufnahmne-Qualität"

Video jämför Philips DVDR615 med Panasonic DMR-ES10. Testvinnare är Panasonic. Philips har något färre anslutningar än Panasonic DMR-ES10, men det finns ändå tillgång till det mesta som kan behövas. Menyerna har ett tabelliknande utseende som underlättar för nybörjaren. Fläkten väsnas en del men den stör knappast de DVD-skivor man har i för uppspelning. Bilden upplevs som något oskarp, men annars är kvaliteten bra. Testaren menar att upptagningar överhuvudtaget är bra.

Hifi Test

"Schickes Design"

Philips DVDR615-close

Hifi Test noterar att till skillnad mot lillebror DVD-R610 erbjuder spelaren i första hand DV-ingång och inspelningsläge för en timme. Testaren tycker att bildkvaliteten är klart bättre än hos många billigare spelaralternativ. Uppspelningen av DV är helt perfekt och avsaknaden av brus och störningar förhöjer tittarupplevelsen. Menyerna begränsar dock översiktligheten eftersom de har en liten stil och undermenyerna är något otydliga (alla punkter syns inte på bildskärmen). Annars är menyerna snygga och bra uppställda.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Philips DVDR615 är en DVD-inspelare som använder sig av bildförhållande 4:3 samt 16:9. Både D/A-omvandlaren och A/D-omvandlaren ligger på 10 bit och 54 MHz. Beträffande ljud är D/A-omvandlaren på 24 bit och 96 kHz medan A/D-omvandlaren ligger på 24 bit och 192 kHz. Signal/brusförhållandet är 105. Spelaren hanterar CD-R/CD-RW, DVD, DVD+RW, DVD+R, DVD-RW (videoläge), DVD-R, DVD-video, MP3-CD-skiva samt Video CD/SVCD. Komprimeringsformat är MPEG1, MPEG2 och system för videouppspelning är NTSC samt PAL. Spelaren har Dolby Digital. Anslutningar är i.LINK DV-in (IEEE1394, 4-stifts), s-videoingång, videoingång. Ljudingång vänster/höger, analog ljudingång vänster/höger, komposit videoutgång (CVBS). Digital koaxial utgång, ingång för RF-antenn/TV-utgång, s-videoutgång, SCART1 (CVBS, S-video/RGB-utgång) samt SCART2 (CVBS, s-video/RGB ingång). Spelarens dimensioner är 435x285x65 mm och vikten är 3,5 kg.

Modell: Philips DVDR615