Sök
Philips DVDR5570

Philips DVDR5570

Funktionell men osmidig

2008-08-27

En dvd-inspelare med bra ljud och bild och flera riktigt smidiga funktioner. Användarvänligheten kunde dock vara vänligare.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 75/100 "Gute Bildqualität"
M3 5/10 "Krånglig att hantera"
What video 4/5 "There’s lots to admire"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte helt övertygade om spelarens förträfflighet. Menyerna är inte helt hundra då de är något sega samt svårförståeliga. Bildkvaliteten är överlag riktigt bra så länge man inte komprimerar materialet för hårt. Dessutom är ljudkvaliteten riktigt bra. Spelaren erbjuder flera riktigt användbara funktioner. Bland annat kan man märka upp tv-reklam och därefter erbjuds möjligheten att snabbt bläddra förbi denna när man väl tittar på materialet.

Video

"Gute Bildqualität"

Philips DVDR5570 1Video jämför Philips DVDR5570 med Panasonic DMR-EX78 och det är Philips modell som blir testvinnare. Testaren menar att spelaren är lätt att använda, att fjärrkontrollen är översiktlig och lätthanterlig samt att bildskärmsmenyn är bra om än något seg. Bildkvaliteten är bra, dessutom är spelaren utrustad med flera användbara funktioner. Spelaren har även möjlighet att ta upp 5.1-kanalsljud, vilket är ett plus.

Källa: Video (DE) nr 6 2008

M3

"Krånglig att hantera"

M3 är inte helt övertygad, testaren tycker att spelaren är krånglig att hantera. Det saknas kortläsare för betalkanalerna vilket betyder att man måste investera i en extern digitalbox. Användargränssnittet är ganska tråkigt och menyerna är sega. Dock uppvisar det inspelade materialet en genomgående bra kvalitet så länge man inte komprimerar det för hårt. Möjligheten att koppla till ett usb-minne är mycket bra och ökar flexibiliteten markant. Testaren menar att spelaren har flera smarta finesser och funktioner, men de räcker inte riktigt till för att uppväga de negativa aspekterna.

Källa: M3 (SE) nr 5 2008

What video

"There’s lots to admire"

Philips DVDR5570 2What video menar att spelaren har en hel del användbara funktioner. Bland annat finns en funktion som markerar början och slutet av tv-reklam, den hoppar alltså över reklam vid inspelning. Detta fungerar också över förväntan. Det kan ta en liten stund att sätta sig in i själva användandet men när man väl förstår hur menyn är uppbyggd så går det utan problem. Tv-sändningar håller bra kvalitet om man spelar in dem utan för mycket komprimering. Testaren menar att ljudet låter bättre än man förväntar sig vilket är en positiv överraskning.

Källa: What video (GB) nr 336

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Philips DVDR5570 är en dvd-spelare som spelar in på hårddisk, dvd+-r/w och dvd+-r dl. Hårddisken har en lagringskapacitet på 250 gigabyte och det finns mottagare för dvb-t. Inspelningskapaciteten för video på hårddisken är cirka 300 timmar. Bland funktionerna märks bland annat media jukebox (stöd för divx, jpeg från digitalkamera, mp3, wma), timeshift, instant replay och paus i tv-sändning. Bland anslutningarna märks hdmi (1.1), 2x scart, komponent, digital koaxialingång, usb 2.0 och dv-in. Måtten är 435x340x67 mm och vikten är 6,5 kg.

Tillverkare: Philips