Sök
Philips DVDR3305

Philips DVDR3305

Prisvärd

2006-02-28

Philips DVDR3305 är enkel, snygg och prisvärd inspelningsbar dvd. Testarna uppskattar att spelaren hanterar både + och - format men hade önskat stöd för dual layer-skivor.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hi-Fi 5/5 “Philips is a cut-price superstar”
Home Cinema Choice 3,5/5 “Excellent picture quality”
What Video 4/5 ”A budget contender”
Pocket Lint 8/10 “Excellent recorded images”

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna hos Philips DVDR3305 är det faktum att den är prisvärd, smidig och enkel. Testarna är överens om att dvd:n levererar bilder av fullgod kvalitet. Den är utrustad med en rad olika funktioner och erbjuder goda inställningsmöjligheter. Vad det gäller spelarens svagheter är testarna ense om att avsaknaden av dual layer är ett minus. Spelarens utseende får bra omdömen från flertalet av testarna.

What Hi-Fi

“Philips is a cut-price superstar”

What Hi-Fi är mycket imponerade över Philips inspelningsbara dvd 3305, den är enligt deras tycke i princip felfri. Spelaren bedöms ha ett mycket bra prisvärde. Bra byggkvalitet, har ett attraktivare utseende och är mer användarvänlig. Vidare är spelaren kapabel för vanlig dvd-uppspelning. I övrigt är spelaren väldigt flexibel då den hanterar de flesta formaten, den klarar dock inte av "dual-layer" skivor vilket kan ses som ett litet minus.

Källa: What Hi-Fi, jan 2006

Home Cinema Choice

“Excellent picture quality”

Philips DVDR 3305 sidanHome Cinema Choice tycker att det är svårt att fånga in alla standarder, ingångar och inspelningsmöjligheter i en och samma enhet. DVDR3305 gör dock ett tappert försök. Vidare imponeras man mycket av den eleganta och käcka designen, den efterliknas vid finare sportbilar. När det gäller anslutningsmöjligheter så överväldigas man dock inte lika mycket. Spelaren bjuder på standardingångar och inget mer. Bild- och ljudkvaliteten lämnar även det mer att önska men håller trots allt hög klass. Det är sammantaget en prisvärd spelare som man skall ta sig en funderare kring om man är ute efter en billig inspelningsbar dvd med hög standard.

Källa: Home Cinema Choice, mars 2006

What Video

”A budget contender”

What Video tycker att Philips inspelningsbara dvd kommer packad med många nyheter. Till skillnad från tidigare upplagor så kan man nu spela in i både + och - format. Potentiella användare behöver med andra ord inte tänka på vilkendera av standarderna man skall köpa. Redigeringsmöjligheterna är dock begränsade men inte obefintliga. Däremot finns det än mer inställningar för inspelning. Vad det gäller bild- och ljudkvalitet ligger 3305 högt över medelvärdet. Användarvänligheten upplevs vidare som enkel, vid enstaka inställningar krävs det mer tid och tanke. Till slut skall tilläggas att det är en mycket billig men framförallt prisvärd produkt då den erbjuder det mesta som man förväntar sig av en inspelningsbar dvd.

Källa: What Video, mars 2006

Pocket Lint

“Excellent recorded images”

Pocket Lint tycker att man ska hoppa över de allra billigaste inspelningsbara modellerna, om man vill köpa något billigt, och istället satsa sina pengar på den prisvärda Philips DVDR3305. Testaren anmärker dock på att spelaren inte hanterar dual layer. Den erbjuder för övrigt en mycket snygg och stilren design. Inspelningslägen för standardinspelning kan vara olika men är bäst i en timmes intervall. De mest slagkraftiga redigeringsverktygen utelämnas. Man kan radera inspelningar, dela titlar och lägga till kapitel men man kan till exempel inte radera delar av ett visst segment. 

Källa: Till Pocket-lint

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Philips DVDR3305 är en snygg och prisvärd inspelningsbar dvd-inspelare. Den tillhandahåller en del funktioner såsom showview, timer programmering, pdc - program delivery control som kontrollerar när tv-program börjar och slutar. Det går att spela in upp till 6 timmar på en skiva. Timern kan hantera upp till 8 tider på en månad. Anslutningar som finns är bland annat a/v -in, s-video in/ut, två stycken scartingångar, digital koaxial utgång. Spelaren kan spela in på såväl + som - skivor. Tillbehör som medföljer är en fjärrkontroll. Spelaren väger 4 kg och har måtten 435(b)x65(h)x285(d) mm.

Modell: Philips DVDR3305