Sök
Philips DVD962SA

Philips DVD962SA

Prisvärd SACD-DVD

2002-06-14

Philips DVD962SA stöder SACD och har många anslutningar, funktioner och finesser. Betygen i testerna är bra, även om spelaren inte är perfekt.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Distinkt och påträngande på ett positivt sätt"
Home Cinema Choice "SACD is the big attraction here"
T3 "Something rather special"
What Video & TV "Sound is warm and rich with accurate detail"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Philips DVD962SA är en bra DVD-spelare som ger mycket för pengarna och helt klart är prisvärd. Dock tycker många det är synd att spelaren inte också stöder DVD audio eller Mp3. När det gäller ljud och bild är testarna i alla fall imponerade av det mesta hos spelaren, förutom en testare som önskade att filmljudet kunde vara bättre.

Ljud & Bild

"Distinkt och påträngande på ett positivt sätt"

Ljud & Bild påpekar att man har testat en förmodell men anser att Philips DVD962SA är en kompetent och bra DVD-spelare som med sin flerkanaliga SACD-återgivning imponerar. Musiken blir luftig och fyllig och med bra detaljer. Man kan lätt fylla upp ett rum med den här spelaren menar Ljud & Bild. Även vanligt CD-ljud låter bra, men det är synd att spelaren inte klarar av DVD Audio eller Mp3. Dessutom tycker testaren det är konstigt att produkten kan avkoda DTS för film men inte för CD, även om det inte förekommer många CD-skivor med DTS.

Källa: Ljud & Bild, nr 4 2002
Home Cinema Choice, maj 2002
T3, juni 2002
What Video & TV, juni 2002

Home Cinema Choice

"SACD is the big attraction here"

Home Cinema Choice menar att Philips DVD962SA är en snygg och välbyggd DVD-spelare, som tyvärr inte har en inbyggd DTS-dekoder. DVD-spelaren är något av en hemmabiomaskin med bra ljud där SACD är höjdpunkten. Trist är att spelaren inte kan läsa Mp3-filer och inte heller Super VCD:s även om den enligt manualen ska kunna göra det. Ljudet fyller lätt ett helt rum på ett engagerande sätt och CD-musik låter också rikt och bra. DVD-bilden är imponerande med bra färger och fina detaljer. Det är överhuvudtaget en bra DVD-spelare, menar testaren.

T3

"Something rather special"

T3 tycker att Philips DVD962SA är en mycket prisvärd produkt som också låter bra. Spelaren är mycket kompetent när det gäller SACD, med livligt och uppfyllande ljud, men bildkvaliteten som DVD-spelaren erbjuder är också fantastisk. Att spela CD-skivor går bra där musiken blir tung med mycket bas som hålls samman. Det testaren främst är missnöjd med är hur filmljudet låter då det känns komprimerat, men DVD962SA är enligt T3 ändå en av de bättre SACD-spelarna.

What Video & TV

"Sound is warm and rich with accurate detail"

Enligt What Video & TV är Philips DVD962SA en väldigt billig DVD-spelare om man tänker på vad man får för pengarna. Raden av anslutningar, ljudkvaliteten liksom den fina bilden gör spelaren till en mycket bra produkt. SACD-skivor ger varmt och detaljerat ljud liksom hos vanliga CD-skivor. Som DVD-spelare anser testaren att denna modell är fantastiskt bra både när det gäller ljud och bild. Den rad av funktioner som finns beröms och det enda testaren önskar är att setup-menyn hade varit enklare att förstå sig på.

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Philips DVD962SA är en DVD-spelare som även kan spela flerkanals SACD-skivor. Produkten läser CD-R/W, DVD-R/W samt DVD+RW men stöder inte DVD Audio eller Mp3. Utgångar som finns är bland annat komposit, S-video, RGB och komponent. Spelaren är NTSC/PAL-kompatibel. Finesser är bland annat nattinställning, karaoke, virtuellt surround, slow-motion, stillbild, 4x zoom, FTS (favorite track selection), språkinställning, barnlås och en rad funktioner för inställning av titel, kapitel, underrubrik etc. Stöd för Dolby Digital samt DTS via digital utgång. DVD-spelaren väger 4,2 kilo och har måtten 435x100x321 mm. Beräknas komma till Sverige under andra halvåret 2002.

Modell: Philips DVD962SA