Sök
Philips DVD Q50

Philips DVD Q50

Ren front och fullspäckad fjärr

2002-02-15

Modern design kombineras med utmärkt bild och ljud i denna DVD-spelare från Philips. Trots ett relativt lågt pris är prestandan mycket god och testarnas betyg utmärkta.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 81/100 "Video Kauftipp"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Not just a pretty face"
Essential Home Cinema 4/5 "Ideal for action movies"
What Video & TV 4,5/5 "A great performer"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket förtjusta i designen och i att både ljud- och bildkvalitet är mycket höga trots att priset ändå är relativt lågt. Två testare saknar möjligheten att spela upp SACD, men menar samtidigt att man inte kan få allt. En testare klagar över att det inte finns någon utförlig display på själva enheten samt på att knapparna både på enheten och på fjärrkontrollen är små.

Video

"Video Kauftipp"

Video testar Philips DVD Q50 tillsammans med Panasonics DVD-RA71, Pioneer DV-646A och Denon DVD-1600. Samtliga får väldigt höga resultat i testerna men Panasonic går segrande ur striden med ett poängs marginal, medan övriga hamnar på delad andraplats. Hos Philips uppskattas form och funktion och testaren höjer ögonbrynen över att många knappar saknas på fronten. Det blir också ett extra plus för möjligheten till en YUV-signal på hela 54 Mhz samt att det finns en digitalutgång på 96 kHz. Panasonic får betyget 82 av 100, medan Philips DVD Q50 och övriga konkurrenter får betyget 81.

Källa: Video nr 2 2002
Home Cinema Choice februari 2002
Essential Home Cinema nr 10 2002
What Video & TV februari 2002

Home Cinema Choice

"Not just a pretty face"

Home Cinema Choice tycker att användargränssnittet är lite bökigt innan man bekantat sig med detta, men HCC är annars mycket förtjusta i både utseende, ljud och bildkvalitet. Philips DVD Q50 är ett utmärkt exempel på hur en ”designer-DVD” ska vara, med utmärkt prestanda inom både bild och ljud. Färgåtergivningen är ”makalös” med rätt balans i kulörerna och med en bra känsla av djup. Det är lite tråkigt att Philips inte gjort enheten kompatibel med SACD, men man kan ju inte få allt. Home Cinema Choice gissar att Philips DVD Q50 kommer att sälja mycket på sitt utseende då den passar lika bra in i utställningshallen som i ditt vardagsrum.

Essential Home Cinema

"Ideal for action movies"

Essential Home Cinema skriver att Philips DVD Q50 är utmärkt för actionfilmer eftersom den klarar av snabba scener utan att objektens kanter i bilden blir hackiga eller att artefakter framträder. Det finns ingen tydlig display på enhetens front och knapparna är lite i minsta laget för att man ska kunna navigera enkelt. Även knapparna på fjärrkontrollen är små och kontrollen i sig är så liten att det finns risk att man förlägger den. Prestandamässigt är Philips DVD Q50 en spelare som bjuder på utmärkt bild, även om man bara använder sig av en S-videokoppling. Ljudet är också bra. Med tanke på priset är det svårt att säga något negativt om Q50.

What Video & TV

"A great performer"

What Video & TV påpekar att Philips visserligen inte är den enda tillverkare av DVD-spelare som har valt att lägga stor tonvikt på designen, men menar ändå att Philips DVD Q50 tillför något extra. Av de DVD-spelarna som testats hittills av What Video & TV är denna med tanke på sitt pris helt klart en av de bäst presterande spelarna med ett attraktivt yttre. Fjärrkontrollen ser också inbjudande ut, men har för många knappar. Stödet för olika skivformat är väl utbyggt och det är ett extra plus att det går att spela upp Mp3. Ljudet är rent och kraftfullt. Visserligen saknas möjlighet att spela upp SACD, men det är inget som hindrar ett Philips DVD Q50 blir starkt rekommenderad.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Philips DVD Q50 är en DVD-spelare med inbyggt stöd för DVD, VCD/SVCD, CD-R/RW, DVD+RW, DVD-R och Mp3. Det finns även en inbyggd dekoder för Dolby Digital och DTS, samt SRS TruSurround. Både NTSC och PAL stöds. På baksidan hittar man främst utgångar för komponentvideo men även två kompositutgångar, en S-video, en SCART (RGB) och en sexkanalig analog utgång. Det finns dessutom optiska och koaxiala digitala utgångar samt analog stereoutgång. Vikten är 3 kg och storleksmässigt mäter enheten 435x73x291 mm.

Modell: Philips DVD Q50