Sök
Philips DVD 963SA

Philips DVD 963SA

Når höga höjder

2003-03-07

Philips DVD 963SA är en DVD-spelare som stöder SACD med flera format. Spelaren imponerar på testarna inom de flesta områden med hög kvalitet när det gäller bild och ljud.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Ljud- och bildkvaliteten är hög, liksom priset""Ljud- och bildkvaliteten är hög, liksom priset"
Hifi & Musik "Ett riktigt Audio/Video-klipp"
DVD & Hjemmekino "Bor kunna bli en klassiker!"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Philips DVD 963SA håller hög kvalitet rakt igenom. Både filmljud och CD-ljud är mycket bra liksom bildkvalitet, funktioner och anslutningsmöjligheter. Progressive Scan anses fungera utmärkt. Inte många negativa kommentarer överhuvudtaget, dock tycker en testare det är tråkigt att den svenska menyn inte är helt på svenska.

Ljud & Bild

"Ljud- och bildkvaliteten är hög, liksom priset""Ljud- och bildkvaliteten är hög, liksom priset"

Ljud & Bild menar att Philips DVD 963SA har både höga ambitioner och god kvalitet. Det är bra att det finns tillgång till videosignaler i fyra olika format. NTSC-signaler med Progressive Scan ger möjlighet till noggranna inställningar av bilden. Att spelaren hanterar SACD är ett stort plus. Ljudkvaliteten är mycket god och detaljrikedomen hög. Ljudet känns naturligt och behagligt framför allt kring musik. Både surroundljud och bild håller hög kvalitet. Tråkigt att det på fjärrkontrollen inte finns någon knapp för att öppna luckan. Den svenska menyn är inte helt svensk utan har en blandning av svenska och engelska. En avancerad spelare som är ganska dyr. Ljud & Bild testar även AAT CDP-090D, JVC XV-N5SL, Kendo DVD 530102 MK2, LG DVD5935, Pioneer DV-656A, Sony DVP-NC615 och United DVD 3151 men utser ingen vinnare.

Källa: Ljud & Bild, nr 10 2002
Hifi & Musik, nr 10 2002
DVD & Hjemmekino, nr 1 2003

Hifi & Musik

"Ett riktigt Audio/Video-klipp"

Hifi & Musik säger att Philips DVD 963SA har många bra utgångar och är full av funktioner. Framför allt videodelen har många bra funktioner, med Progressive Scan och finjustering. Bildkvaliteten är fantastisk med lugn och stadig bild. Även filmljudet får bra betyg. CD-ljudet är mycket rent men saknar lite styrka och detaljer. Kvaliteten hos SACD är desto mer fantastisk. 3D-förmågan är imponerande och då man använder "översamplingen" blir kraften i ljudet hos CD-skivan större och man känner att kvaliteten ökar. Philips DVD 963SA blir tillsammans med Harman Kardon DVD25 testvinnare. I övrigt testar man även Denon DVD-1600, Marantz DV6200, Panasonic DVD-RS82 liksom Pioneer DV-656A vilka alla hamnar bakom Philips spelare.

DVD & Hjemmekino

"Bor kunna bli en klassiker!"

DVD & Hjemmekino anser att man får mycket för pengarna i Philips DVD 963SA. Möjligheten att koppla in surroundhögtalare, tillgången till ProLogic m.m. imponerar på testaren liksom de många funktioner och utgångar som finns. Progressive scan gör underverk med bilden och färgerna är något av det mest imponerande man sett till detta pris. Kontrasten är hög, skärpa och detaljer likaså. Filmer blir ett större nöje att se på med denna bild. Att använda samplingen vid spelande av CD-skivor är dessutom trevligt då ljudet blir ännu mer dynamiskt och kraftfullt. Filmljudet är också mycket bra. En spelare som visar vad Philips verkligen kan menar testaren.

Cirkapris: 5900 kronor

Produktfakta: Philips DVD 963SA spelar formaten CD-R/-RW, Mp3, SVCD, SACD och DVD+RW. Utgångar för komponentvideo, RGB SCART, S-video och komposit. 6 kanalers analog utgång finns också. Spelaren har inbyggd dekoder för DTS, AC3, MPEG2 och PCM. Digitala utgångar i form av optisk och koaxial. Övriga funktioner är Progressive Scan (NTSC) och en räcka justeringsmöjligheter. Spelaren kan sampla upp 16 bitars 44,1 kHz från CD till 24 bitars 96 eller 172 kHz sampling. Philips DVD 963SA väger 4,6 kilo och har måtten 435(B)x101(H)x315(D) mm.

Modell: Philips DVD 963SA