Sök
Philips DVD 623

Philips DVD 623

Hyfsad rakt igenom

2003-01-02

Philips erbjuder flera ganska ovanliga funktioner för att vara en DVD-spelare i den här prisklassen. Testarna är överlag positiva till spelaren.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 70/100 "Zurücklehnen und geniessen"
Video 4/5 "Sinnvolle Kindersicherung"
Home Cinema Test "Sehr gut"

Vad tycker testarna?

DVD 623 är en ganska bra produkt menar testarna. Ingen har något att klaga på vad gäller bild- eller ljudkvalitet. Vidare uppskattas flera funktioner, framförallt barnlåset anses ovanligt smidigt. En sak som flera saknar är S-video utgång men visserligen rekommenderar alla SCART. Trots genomgående goda omdömen och få negativa kommentarer räcker det inte ändå fram i testarnas ögon då det finns bättre alternativ för pengarna.

Audio

"Zurücklehnen und geniessen"

Tyska Audio menar att DVD 623 är lättanvänd och det tar inte lång tid att ställa in allt som man vill ha det. En positiv detalj är förmågan att spela upp DVD+R, DVD+RW och DVD-R. Testaren saknar S-video som visserligen är sämre än SCART men som fortfarande används ofta. Bildmässigt menar testaren att spelaren är stabil och bilderna fladdrar inte ens när det händer väldigt mycket på skärmen. Skärpa och kontrastförhållande är inte i toppklass men inte dåliga. Ljudmässigt får DVD 623 bra betyg, både dialog och komplicerade soundtracks framförs utan problem. I detta test jämförs DVD 623 med fem andra DVD-spelare där Philips får nöja sig med en tredje plats, vinner gör Panasonic DVD-RV32.

Källa: Audio, Nr 6 2002
Video, Nr 8 2002
Home Cinema Test, Nr 2 2002

Video

"Sinnvolle Kindersicherung"

Tyska kollegan Video testar tio DVD-spelare i ett omfattande test. DVD 623 får pluspoäng eftersom den klarar de kopieringsskyddade skivor som testas, något knappt hälften av deltagarna klarar av. Testaren menar att bildkvaliteten ligger på en hög nivå och ljudet får klart godkänt. En positiv detalj är barnsäkringen som fungerar bra. Trots detta vinner inte DVD 623 testet, det gör istället Panasonic DVD-XV10 som anses erbjuda lite mer än konkurrenterna.

Home Cinema Test

"Sehr gut"

Home Cinema Test genomför också ett stort test med tio spelare. Avsaknaden av S-video inte är ingen större brist eftersom varje hyfsat modern TV har SCART. Pluspoäng delas ut för möjligheterna till bildinställning vilket saknas på andra testdeltagare. Funktionsmässigt ses zoomen och den förbättrade resumefunktionen som mycket användbara. En bra maskin för folk med en 50 Hz TV och SCART ingång samt förstärkare med koaxial digitalingång menar testaren. I testet räcker detta dock endast till en sjunde plats och vinner gör Pioneer DV-350.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Philips DVD 623 är en spelare som klarar att spela upp CD-R/RW och SVCD. SCART (RGB), koaxial digital, Cinch audio och video. Audio D/A omvandlare 24 bitar/96 kHz, video 10 bitar/27 MHz. Inbyggd DTS/AC3/MPEG 2 samt PCM-dekoder. Funktioner inkluderar zoom, resume och barnlås. Måtten är 435x75x211 mm och spelaren finns i silver. Vissa testare skriver att spelaren skall klara DVD+R, DVD-R samt DVD+RW men det har inte kunnat verifierats.

Modell: Philips DVD 623