Sök
Philips BDP-7500

Philips BDP-7500

Mångsidig och väldesignad spelare

2010-04-09

Testarna ger Phillips BDP7500 ett högt betyg sammantaget. Design och byggkvalitet imponerar och bild är av hög klass. Den största svagheten är att wi-fi saknas.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 6/6 "… en virkelig godbit"
What hifi 4/5 "A deeply impressive effort"
Electric pig 4/5 "… doesn't put a foot wrong"
Pocket-lint 8/10 "a step up from mass-market Blu-ray spinners"
Trusted reviews 9/10 "a very likeable Blu-ray player"

Vad tycker testarna?

Designen är den punkt som betonas starkast av testarna. Modellen är stilfull och byggkvalitet i exklusivt material ger ett intryck av både kvalitet och elegans. Handhavandet är smidigt och modellen fungerar betydligt snabbare än många föregångare av Blu-rayspelare. Dessutom är bildkvaliteten hög med god skärpa och fina färger. Uppskalningen på vanliga dvd fungerar också bra, även om den inte imponerar lika mycket som Blu-rayuppspelning. En testare invänder att det är lite synd att det saknas ordentliga inställningsmöjligheter, men annars är samtliga eniga om att det enda problemet med modellen är att wi-fi saknas, vilket gör att bd-live endast kan nås via nätverkskabel.

Hjemmekino

"… en virkelig godbit"

bdp7500_remote
Hjemmekino uppskattar BDP7500 väldigt mycket och speciellt dess design. Touchknappar och aluminiumhölje är både snyggt och praktiskt. Specifikationerna imponerar också, med bland annat 7.1 analogutgång. En av de största styrkorna är att det går att flytta textremsorna, vilket kan vara användbart både för dem med 16:9-skärm som vill flytta ned texten eller de med exempelvis 21:9 som behöver flytta upp den. Vidare är spelaren mycket snabb och enkel att använda. Just snabbheten gör att den sticker ut på ett mycket bra sätt från många andra Blu-rayspelare. Den gör ett mycket bra jobb med uppskalning på vanlig dvd. Fjärrkontrollen får beröm för att den är kompakt, lätt att använda och ligger bra i handen. Den enda svagheten är att det saknas ordentliga bildinställningsmöjligheter, vilket vore önskvärt för att ta bort brus. Allt som allt är detta dock en riktigt bra maskin.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2009

What hifi

"A deeply impressive effort"

What hifi tycker att Phillips med BDP7500 har skapat sin bästa modell hittills. Utseendet har prioriterats starkt hos den här modellen. Både höljet, knapparna och skärmmenyerna är därmed mycket eleganta. Byggkvaliteten är hög och bidrar till modellens utmärkta yttre. Specifikationerna ger modellen ytterligare pluspoäng med 1gb internt minne och 7.1-kanals analogutgång. Dock är det synd att det inte finns trådlöst stöd för internetanslutning. Den är tyvärr inte heller dlna-kompatibel. Färgbalansen i bilden är mycket bra, men skärpan kan inte matcha den bästa konkurrenten. Ljudet är kraftfullt och klarar maffiga ljudmattor bra, även om LG har bättre alternativ i det här fallet. Uppskalningen får också fullt godkänd.

Källa: What hifi (GB) mars 2010

Electric pig

"… doesn't put a foot wrong"

Electric pig tycker om det mesta med Phillips BDP7500. Utsidan är det första som imponerar. Designen är stilfull och distinkt med dess silveryta och de känsliga knapparna. Byggkvaliteten är också högre än genomsnittet, men framförallt imponerar anslutningsmöjligheterna. Det inbyggda minnet är positivt, men bristen på wi-fi är en klar besvikelse. Menyerna är enkla och överlag är spelaren snabb. På bildfronten gör BDP7500 ett bra jobb både med enklare bilder och avancerad hd-kvalitet. Dvd-uppskalningen är stabil, men inget särskilt. Bd-live laddar tyvärr en aning långsamt. Electrig pig anser dock att det går att få bättre spelare i samma prisklass.

Källa: www.electricpig.co.uk (GB)

Pocket-lint

"a step up from mass-market Blu-ray spinners"

Pocket-lint tycker att man tar ett kliv upp från den stora massan av Blu-rayspelare om man köper BDP7500, men inte ett alltför långt kliv. Bildkvaliteten den får ut av både Blu-ray och dvd är riktigt fin med massor av detaljer, men det finns som bekant många fler områden som bedöms gällande dessa modeller. En av de viktigaste framstegen som Phillips har gjort här är att de har inkluderat 1 gb internt minne, vilket gör att bd-livematerial inte längre måste laddas ned till krånglande usb-stickor. Dock förtas denna innovation till viss del av att wi-fi inte är inkluderat. Nätverkskabel måste tyvärr därför användas. Kopplingsmöjligheterna är annars mycket bra och den 7.1-analoga ljudutgången är kronan på verket.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Trusted reviews

"a very likeable Blu-ray player"

Trusted reviews tycker att det är mycket lätt att uppskatta Phillips BDP7500 och detsamma gällde dess föregångare. Operativsystemet är helt enkelt underbart och tillsammans med spelarens smidiga snabbhet gör den användandet mycket trevligt. Utsidan är lyxig och glamourös, vilket höjer betyget ännu ett snäpp. Viktigast är dock förstås att det är svårt att finna något att klaga på i bildkvalitetsväg då skärpan, färgerna och nyansrikedomen är på topp. Till detta pris borde den vara ett självklart val, men dess stora problem är att det finns bättre rivaler i samma prisklass som exempelvis inkluderar wi-fi och bättre formatstöd.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, wmv, jpeg, divx dolby digital, dts
D/A-omvandlare: 12 bit/148 MHz (bild), 24 bit/192 kHz (ljud)
Anslutningar(exempel): Hdmi, komponent, komposit
Övrigt: Blu-ray profil 2.0, 1 gb internt minne
Elförbrukning: 0,25-22 watt
Mått: 58x435x245 mm
Vikt: 2,85 kg