Sök
Panasonic NV-VHD1EC-S

Panasonic NV-VHD1EC-S

Dubbla rosor

2003-03-28

Knappast har en produkt fått så fina omdömen som Panasonic NV-VHD1EC-S. Med både DVD och VHS sköter den sig exemplariskt med god ljudåtergivning i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 ”Best Buy”
Home Cinema Choice 4,5/5 ”Best Buy”
Home Entertainment 5/5 ”The looks and the specs”

Vad tycker testarna?

Idel rosor för Panasonic NV-VHD1EC-S. Inte en kritisk röst så långt ögat kan nå. Båda funktionerna sköter sig exemplariskt. Färgåtergivning och detaljåtergivning ser bra ut. Menyerna är användarvänliga och lättöverskådliga. Fjärrkontrollen, som vid första intrycket ser lite skrämmande ut, lär man sig snart. Jämfört med konkurrenterna ligger den högt i pris men är värd pengarna. Det är inte för inte NV-VHD1B får utmärkelsen ”Bästa köp” hos två testare.

What Video & TV

”Best Buy”

What Video & TV testar fyra kombinerade spelare. Utöver NV-VHD1B är det Sanyo HV-DXIE, Bush DVHS I och Thomson DTH-6000. NV-VHD1B kammar hem titeln bästa köp och är testets dyraste spelare. Snygg och fullpackad med funktioner. Gränssnittet för DVD är fantastiskt med sofistikerad och tydlig formgivning. Menyn för videobandspelaren är grundläggande men tydlig. Fjärrkontrollen ser komplicerad ut men är i själva verket användarvänlig. VHS-spelaren har överraskande många funktioner. DVD-filmer återges med fina detaljer och skarpa kanter. Bildbrus uppstår sällan och färgerna är rena med bra kontrast. Mindre imponerande är spelarens förinställningar. Inspelningar gjorda via digitalbox till VHS ser mycket bra ut. Inte heller ljudet ger anledning att klaga. Utan att offra kvalitet har Panasonic klarat att kombinera två produkter. Märkligt är dock att spelaren vägrar acceptera DVD-RW, CD-R och DVD-RAM menar testaren.

Källa: What Video & TV, nov 2002
Home Cinema Choice, jan 2003
Till Home Entertaiments hemsida

Home Cinema Choice

”Best Buy”

Home Cinema Choice testar Sanyo HV-DX1E mot Panasonic NV-VHD1EC-S. NV-VHD1B är en snygg produkt med sina båda displayer. Anslutningarna är lättförståliga. Fjärrkontrollen är också användarvänlig även om den vid första intrycker ser skräckinjagande ut. Knapparna är välplacerade och välmärkta. Till hjälp har man tydliga och välstrukturerade menyer på skärmen. Home Cinema Choice tycker DVD-spelarens bästa funktioner är möjlighet att justera färger, ljusstyrka och kontrast. VHS-spelaren fungerar mycket bra med avseende på bild och ljud. Särskilt imponerar den rika färgåtergivningen. Bilden saknar artefakter men ibland uppstår mjuka kanter. En mycket prisvärd spelare som även här får utmärkelse för bästa köp.

Home Entertainment

”The looks and the specs”

Home Entertainment tycker att produkten är i dyraste laget om man ser till formgivning och specifikationer. Funktionerna imponerar emellertid och särskilt uppskattas Super Long Play som räcker för inspelning i upp till 12 timmar. Fjärrkontrollen är användarvänlig men en brytare för att växla mellan enheterna verkar klen. VHS spelaren fungerar ”som en dröm” och inspelningar imponerar. Men naturligtvis överträffas detta av DVD-spelaren. Det vida kontrastomfånget ger bra bilddjup, färger ser naturliga ut och de finaste detaljer framkommer även vid mörka scener. Home Entertainmen har inte heller några klagomål på ljudåtergivningen som är engagerande och kristallklart. Lite dyrare än sina konkurrenter, men otvivelaktigt mycket prisvärd menar testaren.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Panasonic NV-VHD1EC-S är en kombinerad DVD- och VHS spelare. Enligt tillverkaren hanterar den DVD-R, VCD, CD-RW och MP3. PAL samt NTSC kompatibilitet. Bland funktionerna kan nämnas dialogförstärkare, fem sökhastigheter, fem slow-motion hastigheter, diskpositionsminne samt inspelning från DVD till VHS. Automatisk kanalsökning samt klockinställning, One-Touch Recording, 16 inspelningsprogram/månad, intelligent timer, 99 förinställda kanaler, Super Long Play. Dubbla scart, optisk digitalutgång och utgång för aktiv subwoofer, RF samt stereo audio. Fjärrkontrollen kan användas till Panasonics TV-apparater. Måtten är 430x89x345 mm.

Modell: Panasonic NV-VHD1EC-S