Sök
Panasonic DVD-XV10

Panasonic DVD-XV10

En smal sak

2002-07-02

Panasonic erbjuder en liten och slimmad DVD-spelare med bra ljud och bild. Den har stöd för de flesta DVD-formaten och kostar inte mer än att den hamnar i ekonomiklassen. Varierade betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 "Sound quality is more of a mixed bag"
Video 72/100 "Video Testsieger"
What Video & TV 4,5/5 "Takes tricky DVD scenes in its stride"

Vad tycker testarna?

Utseendet faller samtliga i smaken, men ljudet är inte så bra att man vill ersätta i sin vanliga CD-spelare med denna DVD-spelare enligt en av testarna. Dessutom anses att fjärrkontrollen är plastig men trots avsaknader av vissa utgångar utnämns spelaren till testsegrare av två testare, som menar att detta är en utmärkt DVD-spelare för filmupplevelser hemma.

T3

"Sound quality is more of a mixed bag"

T3 älskar det supersexiga utseendet, XV-10 är smal och slimmad med en vacker blå display. Inuti är det dock i stort sett samma teknik som i alla andra spelare, förutom att denna saknar inbyggd Dolby Pro Logic dekoder. Fjärrkontrollen upplevs som plastig. Knapparna ser nästan likadana ut allihop vilket gör det svårt att hitta rätt. Bilden är däremot rik och detaljerad och lämnar inget att önska. Till skillnad från ljudet som fungerar utmärkt för film men som inte är så bra att du skulle vilja ersätta din CD-spelare. Vill man ha en läcker DVD-spelare hemma är detta ändå ett bra köp summerar T3.

Källa: T3 maj 2002
Video nr 5 2002
What Video & TV juni 2002

Video

"Video Testsieger"

Tyska Video jämför fyra DVD-spelare i vad man anser vara ekonomiklass. DVD-XV10 ställs mot Sony DVP-NS 700V, Universum DVD 8120 och Aiwa XD-DV 480. Det klagas över att det bara finns en optisk digitalutgång på Panasonics DVD, men på plussidan märks att det finns uttag för hörlurar samt att spelaren är väldigt lättanvänd. Många funktioner gillas av testaren. Poängmässigt hamnar Panasonic på samma plats som Sony, men får ändå utmärkelsen testets segrare. På tredje plats kommer Universum, sist Aiwa.

What Video & TV

"Takes tricky DVD scenes in its stride"

What Video & TV menar att Panasonic DVD-XV10 inte på något sätt är en besvikelse. Den nya generationens DVD från Panasonic är här för att stanna. Utmärkelsen ”Best Buy” får den delvis för sitt mycket tilltalande yttre, men i huvudsak för dess inre kvaliteter. Bild och ljud är helt tillfredsställande. Vad som däremot är en nackdel är det begränsade antalet kontakter på baksidan, den lilla on-screen displayen samt den lilla displayen på framsidan. Detta vägs dock upp av fördelarna.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Panasonic DVD-XV10 är en tunnbyggd DVD-spelare med stöd för DVD-R/CD-R/-RW/Mp3 samt VCD. Dolby Digital och DTS stöds också och spelaren har Advanced Surround V.S.S, Bass Plus, Cinema/Concert förinställningar, dialogförstärkare, snabbrepris, positionsminne, Mp3-meny med mera. På baksidan finns en RGB Scart, utgångar för S-video, kompositvideo, optiskt digitalt ljud samt analog stereo. Måtten är 430x52x300 mm och vikten 2,4 kg.

Modell: Panasonic DVD-XV10