Sök
Panasonic DVD-S99

Panasonic DVD-S99

Bild i toppklass

2007-01-30

Panasonic DVD-S99 är en dvd-spelare som enligt testarna ger bild i toppklass oavsett vilken utgång som används. På ljudsidan lyckas den dock inte imponera lika mycket.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 80/100 "Sehr scharfes, klares Bild"
Audio 85/100 "Hervorragendes Bild"
Audiovision 81/100 "Ein guter DVD-Spieler"

Vad tycker testarna?

Panasonic DVD-S99 är enligt testarna en produkt som presterar bra bild oavsett vilken av de olika signalutgångarna som används. Bilden blir i klass med flera av testarnas referensspelare, och det enda som uppges skilja är återgivningen av de allra finaste delarna i mörka partier. Utrustningsmässigt anses den vara komplett med linjedubblare och goda anslutningsmöjligheter även om en testare klagar över att divx och sacd inte stöds. Spelarens svaghet i jämförelse med konkurrensen uppges vara ljudet. Även om det överlag är bra så når det inte samma klass som hos andra spelare. Med tanke på priset så är det skäligt att förvänta sig mer även från den biten, menar testarna.

Video

"Sehr scharfes, klares Bild"

Video tar sig en titt på både Panasonic DVD-S99 och Denon DVD-1930. Detta är två spelare som anses vara lika när det gäller prestation och funktioner. Det blir dock Panasonics spelare som tar hem vinsten. DVD-S99 anses bjuda på en utmärkt bild oavsett vilken signalutgång som används. Den enda negativa kommentaren är att färgnyanserna i smådetaljerna kan försvinna i bildens mörkaste delar. Ljudåtergivningen beskrivs som bekväm men kanske något tunn. Spelaren får beröm för sina menyer då de är både interaktiva och informativa. Strukturen på menyerna och placeringen av knapparna på fjärrkontrollen är däremot inte de bästa, avslutar Video.

Källa: Video (DE) nr 11 2006

Audio

"Hervorragendes Bild"

Av fyra olika dvd-spelare som Audio tittar på så bedöms bildkvaliteten vara lika bra hos alla när hdmi används. När även de analoga utgångarna läggs till i ekvationen så är blir det dock Panasonic DVD-S99 som drar det längsta strået. Dessutom så är bildinställningar väldigt omfattande. Det är därför en väldigt bra spelare för den som sitter med en vanlig bildrörs-tv eller projektor med komponentingång. DVD-S99 hamnar ändå på sista plats då ljudegenskaperna hos produkten inte kan mäta sig med konkurrenterna. Testaren klagar också på enhetens menysystem och fjärrkontroll som är alltför omständliga i sitt användande. Övriga spelare som testats är i betygsordning Onkyo DV-SP504E, Denon DVD-1930 och Harman Kardon DVD 37.

Källa: Audio (DE) januari 2007

Audiovision

"Ein guter DVD-Spieler"

Audiovison tittar på nästa samma uppsättning av dvd-spelare som Audio och delar ut 84 poäng till Denon DVD-1930 och Onkyo DV-SP504E medan Panasonic DVD-S99 och Harman Kardon DVD 47 får 81 poäng vardera. Panasonics spelare får även här ett gott omdöme för sin bildkvalitet och likt ovan så menar testaren att bilden presenteras optimalt över de olika utgångarna. Det är endast de finaste detaljerna som saknas för ett absolut toppbetyg. Ljudegenskaperna är ok men inte mer, och spelaren upplevs som något blek i den avdelningen jämfört med konkurrenterna. Att det inte förekommer stöd för sacd och divx uppfattas också som negativt då formaten är vanligt förekommande i de flesta av dagens spelare. I övrigt är detta dock en komplett utrustad spelare, avslutar Audiovison.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2007

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Panasonic DVD-S99 är en stationär dvd-spelare med stöd för bland annat jpeg, mpeg4, hdcd samt mp3 och wma. Dekoder finns för dts och dolby digital. Bland övriga funktioner märks läppsynk, linjedubblare och uppskalning till 720p och 1080i. Anslutningar omfattas av hdmi, rgb-scart, komponentvideo, s-video, a/v, analog 5.1-utgång och digital optisk samt koaxial ljudutgång. DVD-S99 väger 2,5 kg och har måtten 430(b)x59(h)x254(d) mm.

Tillverkare: Panasonic