Sök
Panasonic DVD-S97

Panasonic DVD-S97

Komplett

2005-04-12

Testarna menar att denna spelare från Panasonic visserligen är relativt högt prissatt men att den är värd vartenda öre. Såväl bild som ljud är utmärkt och spelaren briljerar när den hanterar digitala signaler och HDMI i synnerhet.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 80/100 “Tolle Bildqualität”
HemmaBio 4,5/5 “Mycket bra bild”
Audio 87/100 “Mit vielen Bedienungs-Raffinessen und Top-Bild”

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av spelaren och menar att såväl bild som ljud är av mycket hög klass. Bäst blir det om man använder sig av digitala signaler och då framförallt HDMI. Spelaren anses ha en uppsjö av nyttiga och roliga funktioner men nackdelen är att alla dessa funktioner gör att menyn kan vara lätt att tappa bort sig i, trots att den är relativt översiktlig. Priset är högt men testarna menar att spelaren är värd pengarna.

Video

“Tolle Bildqualität”

dvd-s97-3

Video testar Panasonic DVD-S97 tillsammans med Sony DVP-NS955V, Denon DVD-1910 och Kenwood DVF-N7080. Testvinnare är Panasonic DVD-S97. Testaren skriver att spelaren har en mycket bra bildkvalitet och att den hanterar progressiva signaler på ett föredömligt sätt. Vidare är HDMI-uppspelningen mycket bra. Menyn är översiktlig men funktionerna är så många att det är lätt att tappa just översiktligheten. Ljudet är fullt av tryck och låter klart och tydligt. Mycket fås för pengarna och spelaren övertygar på alla sätt. Det är framförallt vid användning av digitala signaler som spelaren kommer till sin rätt, avslutar testaren.

Källa: Video, nr 12 2004
HemmaBio, nr 11 2004
Audio, nr 2 2005

HemmaBio

“Mycket bra bild”

HemmaBio menar att de många funktionerna gör att spelaren uppfattas som relativt plottrig, men att man å andra sidan verkligen får mycket för pengarna. Färger och detaljer är strålande och bäst resultat uppnås vid användandet av HDMI. Ljudmässigt håller spelaren också hög klass och testaren har inget att anmärka på. Spelar man ”bara” musik blir det bra driv i basen. Funktionerna är, som sagt imponerande, exempelvis finns en funktion som motverkar att bild och ljud inte synkar, genom en fördröjning av ljudsignalen på upp till 100 ms. Priset är högt men inte omotiverat, anser testaren.

Audio

“Mit vielen Bedienungs-Raffinessen und Top-Bild”

Audio jämför Panasonic DVD-S97 med Onkyo DV-SP502E, Samsung DVD-HD945 och Yamaha DVD-S1500. Testvinnarna är Panasonic DVD-S97 och Yamaha DVD-S1500. Testaren menar att spelaren har en fantastiskt bra bild och många funktioner. Det är framförallt de digitala signalerna som omvandlas till mycket bra bilder. Ljudet låter vid uppspelning rent, kraftigt och fylligt och extra bra blir det vid användandet av HDMI. Testaren som anser att spelaren presterar utmärkt är mycket imponerad.

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: Panasonic DVD-S97 är en DVD-spelare som hanterar DVD-Audio och DVD-Video, CD-R/RW, DVD-R/RW, VCD, SVCD samt VMA, DVD-RAM, MP3 och MPEG4. Spelaren har progressive scan och stöd för Dolby Digital och DTS. Anslutningsmöjligheter är HDMI, scart (RGB), komponentvideo ut, s-video ut, stereoljud ut, 5.1-surround, optiskt och koaxialt digitalljud. Spelaren har bland annat positionsminne, stegbar justering av uppspelningshastighet, steglös zoom för hantering av olika bildformat och rotering av stillbilder. Vikt 2,5 kg och mått 430(w)x59(h)x249(d) mm.

Modell: Panasonic DVD-S97