Sök
Panasonic DVD-S52

Panasonic DVD-S52

Högklassig presterare

2006-08-04

En billig dvd-spelare som är mer än kompetent. Testarna berömmer ljud- och bildegenskaper och menar att det är en snygg, lättanvänd spelare som erbjuder fler och bättre funktioner än vad som kan förväntas av priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 85/100 "Gut und günstig"
Video 77/100 "Alles drin für kleines Geld"
Audio 82/100 "Mit beeindruckendem HDMI-bild"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Panasonic DVD-S52 är en utmärkt spelare på många sätt. Den bedöms vara estiskt tilltalande och lättanvänd samtidigt som den är funktionsrik. I synnerhet är det de goda möjligheterna för ljudet och inställningsmöjligheter med hdmi-anslutningen som faller testarna i smaken. Det beskrivs vara en väldigt god presterare med video och dvd-audio, men musik via cd låter inte lika bra.

Audiovision

"Gut und günstig"

Av fem olika dvd-spelare försedda med hdmi så är det Panasonic DVD-S52 som får det bästa betyget hos Audiovision. Testaren gillar att det går att spela upp dvd-audio över hdmi samt de omfattande inställningsmöjligheterna. Den inbyggda linjedubblaren uppges fungera utmärkt. Bilden har bra kvalitet och ljudet låter neutralt samt reproduceras med precision. De övriga spelarna som testades är Grundig GDP3560, Sony DVP-NS92V, Thomson DTH255 och Yamada DVD-Mi220X.

Källa: Audiovision (DE), nr 8 2006

Video

"Alles drin für kleines Geld"

Video har jämfört DVD-S52 med Pioneer DV-696 och ger spelarna samma slutbetyg. De två är ganska lika när det gäller funktioner och anslutningar men enligt testaren så har DVD-S52 något bättre bildegenskaper än Pioneer. Det motsatta uppges dock gälla för ljudet. Båda anses vara enkla att använda tack vare att fjärrkontrollerna och menyerna är översiktliga, utan att för den skull snåla på inställningsmöjligheterna. Med Panasonics spelare fås en skarp och kontrastrik bild. Den enda invändningen som egentligen finns är att störningar i brus kan förekomma när spelaren ansluts via scart.

Källa: Video (DE), nr 7 2006

Audio

"Mit beeindruckendem HDMI-bild"

Audio tittar även på Grundig GDP3560, Pioneer DV-490, Samsung DVD-HD860 och Thomson DTH255. Det är Panasonic som skrapar ihop flest poäng och får utmärkelsesn bäst i test. Spelaren bedöms stå ut från mängden med sin goda estetik, men också med en funktionsrikedom som inte kan matchas av någon av de övriga spelarna. Såväl ljud som bild får beröm. Produkten beskrivs ha en väldigt god förbearbetning av video vilket gör att bilden blir lugn och stabil med kraftig svärta samt bra djupkänsla. Ingen annan av de testade spelarna uppges uppnå en lika bra bild. Testaren undersöker också ljudegenskaperna med cd-skivor och där konstateras att det inte är produktens styrka då det låter lite blekt och basen saknar tryck.

Källa: Audio (DE), nr 7 2006

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Panasonic DVD-S52 är en stationär dvd-spelare som läser dvd-ram, dvd+-r/rw samt dvd+-/r och även dl. Bland formaten som stöds märks divx, hdcd samt wma och mp3. Dekoder finns för dts och dolby digital.Bland övriga funktioner märks bland annat läpp-synk, linjedubblare och uppkonvertering av bilden till 720p/1080i. Anslutningar omfattar hdmi, rgb-scart, komponentvideo, s-video, a/v, analog 5.1-utgång och digital optisk samt koaxial ljudutgång. Spelaren väger 2,2 kg och har måtten 430(b)x43(h)x251(d) mm.

Tillverkare: Panasonic